29/8 Onsdag - födelsedagsfirande...

Fullspäckat schema var det idag, men hann upp en snabbis på stan under lunchen för att fixa en present. Min kamrat pysseltrollet fyller år idag och jag hade fått tips på present. Kunde uppfylla önskemålet :-)
 
Så efter jobbet var det full fart hemåt- självklart kom jag iväg lite sent från jobbet så det blev lite stressigt när jag väl kom hem. T kom vid 18-snåret och så bytte vi hund. Lexi har haft sällskap under dagen och skulle klara av att vara själv ett par timmar. Lillan fick istället följa med T ut på en åktur, vilket uppskattades av vovven ;-).
 
M1 och P dök upp och visade pållans motion iform av en uteritt så när jag var klar i stallet så var det full fart iväg till min kamrat för en trevlig kväll med fika och prat :-). Presenten uppskattades :-D
 
Var hemma igen strax efter kl 21. Pållarna fick sin kvällsmat och jag förpassade mig in i huset. Lillan var hemma igen så hon fick en liten sväng ut på kvällen. Innan jag var klar för kvällen så fixade jag lite snabbt iordning och betalade alla räkningarna. Så var det avklarat för den här gången.
 
En stund framför TV4:ans nyheter får nu avsluta min kväll och roligare än så här blev det inte idag.
 
/Lizzie

28/8 Tisdag - full rulle...

Efter en hektisk dag på kontoret så stämplade jag ut vid 17-snåret och så for jag iväg till Granngården där jag shoppade havre och kattmat. Även de fyrbenta behöver få lite påfyllning av foderförråden :-). När shopping på Granngården var avklarad så var det full fart hemåt.
 
Efter att snabbt ha få i mig lite mat så drog jag på mig stallkläder och så tog jag itu med stallsysslorna. Fixade mockningen, foder och vatten i lugn och ro. Tomt och öde var det i sadelkammaren nu när alla kattungar bor hos nya mattar och hussar. Vid 19-snåret kom M1 och P, då det var dags för ett träningspass . Pållan blev iordninggjord för ett ridpass och så for vi iväg till ÖFK. Träningspasset för idag blev först en uteritt i området runt ÖFK och så som avslutning lite dressyrande i ridhuset. Blev lite jobbare övningarna i ridhuset, men pållan jobbade på bra även om hon tyckte det var lite svårare än vanligt. Efter ridpasset klev damen snällt i in trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så började det bli mörkt ute - börjar bli höst.... får nog tända utebelysningen hädanefter när det är dags för turer bort på kvällen. Det är inge trevligt att komma hem och det är kolsvart...
 
Pållan blev sedvanligt omhändertagen, kvällsmaten serverades och så var det klart i stallet för idag. Jag pallrade mig in i huset och kvällen avslutas med lite nyheter på TV innan sänggående. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

27/8 Måndag - morgonpigg....

Idag var jag rejält morgonpigg..... vaknade 4.00 för ett toabesök. Brukar inte vara några problem att somna om, men jag var totalt klarvaken... kl 5 klev jag upp. Då var det absolut ingen idé att ligga kvar i sängen längre. Alltså hade jag väldigt god tid på mig innan jag behövde vara på jobbet. Efter att fixat iordning mig själv, matpåse, fått i mig frukost och matat kissarna så blev det en tur till stallet. Kl 6 på morgon så stod jag och mockade för fullt ;-). Det var lite småkyligt ute så Lillan fick på sig sitt tunna täcke - annars ville hon inte gå ut. Pållarna fick klara sig utan täcke. Fixade klart med allt i stallet och det var rätt skönt att vid 7-snåret vara klar hemma och dra iväg till jobbet. Förvånade arbetskamrater noterade att jag på jobbet bra mycket tidigare än mot normalt ;-). Himla skönt med flextid :-).
 
Jag trodde dock att jag skulle säcka ihop framåt eftermiddag - det hade ju trots allt endast blivit 4 timmars sömn under natten. Men jag var pigg hela dagen. Slutade som vanligt och på vägen hem så for jag förbi willys och shoppade med lite förnödigheter. När jag kom hem så var det så pass könt väder att jag kunde sitta ute och käka och njuta av solen. Då kändes faktiskt riktigt bra att mockningen var avklarad :-).
 
Till sist så var det dags att sätta fart. Lite ridning stod på schemat och vid 18-snåret plockade jag in pållarna. Sedan placerade jag mig på en pall i sadelkammaren och hade en sista omgång med gos med lilla "Tjatte". En sån himla trevlig kattunge som nu har ny matte och husse.
 
När Tjatte med familj åkt hem så tog jag itu med Oktawia. Borstning och så in med prylar och hund i bilen för att dra iväg till ÖFK. T mötte upp vid ridhuset för att ta hand om Lillan och 19.10 satt jag i sadeln. I ridhuset var det ytterligare några ryttarekipage - gott om plats med andra ord. Jag hade inga planer på att rida värsta dressyrpasset idag efter pållan ändå tävlade igår. Alltså blev det ett lättare arbetspass på 50 med i skritt, trav och galopp. Inga konstigheter alls och pållan skötte sig bra. Avskrittning skedde utomhus eftersom det var en fin kväll - men hade lite problem att komma förbi stallarna. Stora byggställningar stod uppställda utmed stallet och de tyckte Oktawa var riktigt otäcka.... men vi kom förbi till sist. Bryta ihop och komma igen var Oktawias upplägg ;-)
 
Vid 20-snåret så klev pållan snällt in i trailern och vi for hemåt. Att vi fastnade i en åsk- och hagelstorm i går med damen i trailern verkade hon inte ha tagit någon skada av.
 
Var således klar med allt i stallet strax innan kl 21 idag - ovanligt tidigt ;-). Nu ska jag kolla lite på TV innan jag uppsöker sängen. Förhoppningsvis så blir det bättre med sömnd den här natten ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

26/8 Söndag - Tävlingsdags...

Idag var det dags för tävling. Och debut i en högre klass än vad ekipaget har tävlat i tidigare. Skönt var att vi hade en start på eftermiddagen. Slapp alltså att kliva upp mitt i natten för att mata hästarna ;-). Blev ändå väckt tidigare än alarmet på klockan - Lexi var uppe och klättrade på mig vid 7,30. Hon var väldigt enträgen - alltså lika bra att kliva upp och släppa ut vovven. Bushunden var nödig ;-). När jag ändå kommit ur sängen så gick jag ut til stallet och släppte ut pållarn. Dock fick Oktawai regntäcke på sig eftersom det var regnrusk ute. När jag kom in i huset igen så möttes jag av doften från nybryggt kaffe - finns ingen bättre doft så här på morgonen ;-). T hade också vaknat till liv... Intog kaffe och frukost i lugn och ro framför datorn innan jag fixade iordning mig själv och satte fart. Först stoppade jag in en fransyska i ugnen som sakta förvandlades till rostbiff. Dammade lite snabbt då huset var i stort behov av en  städomgång. Under tiden som jag sedan gav mig ut till stallet och fixade mockningen, så fixade T lite dammsugning i huset. När jag var klar med mockning, strö, vatten och hästmaten, blev tillbaka till huset. T och jag skakade alla mattor då det för tillfället för uppehåll, men det var bara en tidsfråga innan nästa skur skulle komma. Vid 11-snåret kom M1 och P - dags att fixa iordning Oktawia till tävlingsmässigt skick ;-). 
 
Jag och T käkade lite lunch, rostbiffen smakade bra ;-). Efter lunchen var det dags att börja packa in tävlingsutrustning i bilen. Oktawia var knoppad och ryktad så pälsen blänkte. In med sadel, träns, vatten, hink, skötselväska och övrig utrustning som skulle med. Snygg pålla klev sedan snällt in i trailern och vi for iväg på utsatt tid. När vi kommit nästan en mil så kom vi på att jag glömt att lägga in passet i bilen - bara att vända och åka tillbaka  hem för att hämt det viktiga dokumentet. Lite lätt stressade gjorde vi ett nytt försök att fara iväg. Kom fram till Linde lite lätt försenade och under tiden som M1 drog på sig tävlingskläderna så fixade vi övriga att Oktawia fick på sig sin utrustning. M1 satte sedan full fart mot framridningen. Jag gick iväg för att uppsöka en toa och så kolla om tävlingsdeltagarna på in på banan enligt startlistan. Enligt uppgift så låg de lite efter, cirka 5 min. Passade ju bra då vi var försenade. Blev därför väldigt förvånad då M1 och Oktawia inte var kvar inne på framridningsbanan. Visade sig att de blivit utmotade av en funktionär eftersom det bara fick vara 5 ekipage inne på banan. Det är väl OK - men hur gör man då när det är 30 min kvar till start??? Inge bra för Oktawia att behöva få börja om med framridningen.... Efter en dryg väntan fick de komma in på framridningen och den där lilla förseningen växte mer och mer.... Inte helt lätt att få till framridningen då
 
 
 
Dessutom var inte vädret makter med oss, finns roligare saker att göra än att behöva rida fram i spöregn....
 
Till sist var det dags för tävlingsdebuten i LA:1. Under ekipaget tävlingsritt så åskade det rejält och vräkte ner regn. Skönt att stå i ridhuset...
 
 
Oktawia var inte på sitt bästa humör - med tanke på att hon är en häst som vill ha sina rutiner och en konstig framridning tillhör inte hennes rutiner ;-) - så var dagens resultat helt OK. Det var inte direkt lysande poäng, resultatet för dagen tävlingsdebut blev 53,42 % - men någonstan ska man ju börja :-)
 
När ritten var avklarad så var åskan otäckt nära och M1 fick hoppa av och av med utrustningen snabbt och så in med kusen i trailern. Oktawia tyckte inte alls om vattenpölen framför lämmen, men klev till sist in. Och vi kom iväg innan det började hällregna...
 
När vi var var på väg ut ur Linde så slog däremot åskskur från helvetet till. Helt plötsligt så fullkomligt vräckte det ner vatten - från sidan och så kom haglet och blåsten. Oktawia fick spel i trailern. Kan ju gissa hur hagelstormen lät där inne. T var tvungen att stanna bilen för vi såg inte en meter, och vi var tvungna att vänta en stund. Jag kravlade mig ur bilen, med risk att drukna, för att kolla till Oktawia. Vattenmängden på vägen var enorm, jag hade vatten 20 cm upp på benen... tur att jag hade gummistövlar på mig. Oktawia stod på alla fyr och väggarna var hela. Alltså kunde vi sakta röra oss framåt.
 
Resten av färden hemåt gick bra, även om det inte gick fort. Sikten ute på R50 var inte direkt lysande....
 
 
Väl hemma så hade vi kommit ur åskmolnet och solen sken faktiskt och vi kunde lasta ur pållan och alla prylar torrskodda. Pållan blev omhändertagen och så fick det bli hagen resten av dagen. Tog rätt på alla prylar, mockade ur boxar och trailer - så var denna tävlingsdagen avklarad.
 
Lite lätt trött blev det sedan lite fika i trädgården innan T och Lexi for vidare till lägenheten. Jag själv förpassade mig in i huset och fixade klart med städningen. Dammsugningen var avklarat, kvar alltså att fixa toaletter och handfat för att så avsluta med att moppa golven. Passade också på att tvätta lite hästutrustning, så som schabrak, sadelgjord och benskydd. Diskmaskinen fick jobba också.
 
När städningen var avklarad så matades alla djuren, Tussans kattungar är 5 veckor i morgon och tilläggsmatas fortfarande med mjölkersättning. Det som är skönt är att de små liven nu kan äta själva. Behöver inte mata för hand med spruta. Underlättar en hel del ;-).
 
 
Vid 21-snåret blev det en sista vända ut till stallet och pållarna fick komma in för natten. Kvällsmaten serverades till pållarna och när jag var klar i stallet för idag, så fick det bli soffan för min del. Lite TV får avsluta denna dagen och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

25/8 Lördag - Förberedelser...

Så var det lördag - full rulle idag. Började dagen med att släppa ut pållarna i hagen. In och intog frukost under tiden som jag matade Tussans kittisar. De har börjat kunna äta själva nu, skönt att slippa mata med sprutan, men det tar lite längre tid när de ska slicka i sig mjölk än att suga i sig ;-)
 
När kittisarna var fixade så fixade jag iordning mig själv. T fixade med akvariet då det helt plötsligt var i akut behov av vattenbyte. Syntes på fiskarna... Vid 11-snåret kom så hovis och Oktawias tappsko var snart fixad. Hoven hade inte gått sönder något när Oktawia trampade av sig skon och det underlättade att slå på dojjan.
 
När hovisbesöket var avklarat meddelade jag det till M1 och hon skulle ta en uteritt på Oktawia under em. Jag svidade om till mer respektabla kläder och så for vi iväg till Marieberg. Jag har tämligen tröttnat på det evigt dåliga vädret med skurar av hällregn... Mitt tunna regnställ klarar inte av mer än lätt duggregn, så det fick bli en sväng till Jula och så shoppade jag mig ett regnställ av arbetarmodell i galon. Knallorange och man syns bra med andra ord  ;-). När vi ändå var på Jula så lämnade vi tillbaka stödbenet som T köpt till min trailer. Det gick nämligen sönder första gången jag använde det. Inga problem att få ett tillgodokvitto och vi testade med att ta ett nytt likadant. Hoppas att det håller bättre. När vi shoppat klart så åkte vi till Café Garden  och käkade lite mat. Det fick bli en tacopaj och det smakade mums :-)
 
När vi var klara på Marieberg så drog vi hemåt. Väl hemma så tog jag itu med stallsysslorna och gjort klart allt. Sedan fick det bli en lite välförtjänt vilopaus i trädgården, solen tittade faktiskt fram en sväng så kaffe intog ute. Gäller att passa på när den skygga saken visar sig ;-)
 
T och Lillan drog så iväg till skogen en sväng för att kolla efter lite svamp. Jag och Lexi var kvar hemma för jag hade lite att pyssla med. Lexi sniffade runt i trädgården och höll koll på katterna och jag satte igång med sadelvård. Först tänkte jag släpa ut sadel och träns för att sitta ute, men den röda kattungen känner sig lite övergiven nu när alla syskonen flyttat till nya hem. Alltså behöver han få lite sällskap och jag pysslade med lädervården i sadelkammaren. Under 1,5 timme hade jag en mycket kelsjuk liten kattunge som helst ville sitta på min axel hela tiden ;-).
 
Dressyrsadel, träns och grimma gjorde rent med sadelsåpa och så på med lite läderbalsam. Blankt och fint blev det. Skönt att få tävlingsutrustningen fixad idag, även om starten i morgon är på em, så är det skönt att ha så mycket som möjligt fixat innan. Kommer ha full rulle ändå ;-).
 
När jag var klar med lädervården förpassade jag min in i huset en stund. Röjde upp lite i köket och slösurfade en liten stund. T och Lillan kom tillbaka från svampskogen, men inte så mycket kantareller den här gången... Fler som tar en sväng till skogen än T ;-).
 
Vi fixade lite käk och det fick bli lite korv så här framåt kvällningen. Mätt och belåten var det så dags att plocka in pållarna för kvällen. Kollade noga att Oktawia hade alla fyra skorna kvar och det hade hon ;-). Kvällsmat serverades till pållarna.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite popcorne och så lite TV-tittande en stund. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

24/8 Fredag - Blir inte som man tänkt sig...

Idag har det varit en lite rörig dag. Hur man än planerar sitt liv så blir det inte som man tänkt sig. Jag klev upp lite tidigare för att hinna fram till ett möte och förbereda mig ordentligt. På väg till jobbet så får jag ett telefonsamtal att ordföranden för mötet är tvungen att ställa in pga att någon vandaliserat hans bil under natten. Fy f*n - säger jag bara. Ingen rolig start på dagen för ordförandens del.
 
Så istället för att förbereda mig inför mötet så blev det till att jaga rätt på telefonnummer till de övriga fem personerna,men eftersom mötet var direkt på morgon så var det ingen som hade sina jobbtelefoner påslagna. Bara att gå till möteslokalen och invänta deltagarna. Som tur är har ju folk förståelser för oförutsedda händelser.
 
Jag hade jobb att göra och pysslade med det tills det att möte nr två skule börja. Det mötet blev av, men genererade en massa jobb åt mig, det är lätt kaotisk situation på jobbet. Idag blev min dag fylls typ "brandkårsutryckningar" - saker som inte alls var inplanerat, men som var tvungen att lösas akut. Lätt stressad stämplade jag så ut kl 14.45 och blev hämtad av T. Vi skulle iväg och hämta spån så här T's sista lediga dag innan han börjar nytt jobb på måndag.
 
Spånhämtningen avlöpte problemfritt i alla fall ;-) Ett fysiskt arbetspass som var avklarat på någon timme...
 
 
När spånhämtningen var avklarad så åkte vi och hämtade min bil och så full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det lite mat och kaffe innan vi tog itu med att tömma trailern på svintunga spånsäckar.
 
Det som var trevligt att upptäcka när vi skulle ställa rätt spånsäckarna var att jag fortfortfarande har en igelkottsunge kvar i lagården. Har inte sett till piggarna på någon vecka och trodde att de försvunnit, men enhungrig liten pigge finns kvar :-)
 
 
När spånsäckarna var placerade i sitt förvaringsutrymme så tog jag itu med stallfixet. Det var riktigt mörka moln runt omkring, men uppehåll för tillfället. Eftersom M1 och P skulle komma vid 18.30-snåret så ville jag få in pållarna innan regnet skulle komma. Jag var klar med stallfixet strax innan 18-snåret och gav mig ut i hagen för att plocka in pållarna. Inga problem att fånga in Bianca, men så när jag skulle gå in med henne hade hon absolut ingen som helst lust att följa med. Dessutom fick Oktawia totalt tokspel och drog iväg åt andra hållet i vild galopp. Bianca slet sönder sin munkorgsgrimma och där stod jag med bara grimskaftet och fästringen... *suck*. Att försöka springa efter hästarna var ju bara att glömma... Bara att vänta på att hästarna skulle lugna ner sig och efter 20 min hade Oktawia rusat klart och två lätt varma hästar kunde placeras i sina boxar...
 
I väntan på att M1 och P skulle komma så förpassade jag mig in i huset och fixade undan i köket. Diskmaskinen var fylld med ren disk, vilket resultetat i en överfull diskbänk *harkel*. En insats gjordes gällande disken och till sist var diskbänken och övriga bänkar rena och fina. Det tog en stund, och under tiden så kom M1 och P, och Oktaiwa skulle ju fixas iordning för en tur till ridhuset och sista träningspasset innan tävlingen på söndag.
 
När jag så skulle ut igen blev det regnjacka på... nu hade ett rejält åskmoln placerat sig över Kartorp och det regnade på rätt bra. Gick ut till T som höll på och grejade i garaget och där stod jag ett tag pga regnet.
 
När jag sedan trodde att M1 var klar med Oktawia och det var dags att åka iväg, så ropade hon. När Oktawia rusade runt i hagen innan intaget så hade hon lyckats trampa av sig den högra framskon. Förbannade djävla skit!!!
 
Hur får man tag på en hovslagare en fredagkväll för att akut komma och slå på en tappsko innan söndag!!! Det finns liksom ingen jourhovslagare direkt.... Min ordinarie hovis visste jag var borta och tävlade sin häst. Fick tips på en som M1 kände till och hon svarade faktiskt i telefonen. Dock jobbar den hovisen på helger, men skulle eventuellt, eventuellt kunna åka till en av sina kunder som bor i närheten av mig, under lördagen. Då skulle hon kunna komma till mig också. Dock berodde det alldeles på ifall hennes kund hade tid för skoning i morgon. Det kändes tämligen osäkert och jag fortsatte mitt hovisletande. Iväg med ett SMS till min hovis med en förfrågan ifall hon visste någon som kunde hjälpa mig. Ringde sedan till ÖFK eftersom där är det fälttävlanstävlingar i helgen och då ska de ha en tävlingshovslagare. Fick tag i honom, men eftersom kl var 19.30 så hade han slutat arbeta för dagen. Inte mycket att göra, utan bara att hoppas hoviskontakten jag fick via M1 kunde i morgon.
 
Så istället för ett träningspass i ridhuset så rantade vi ut fyra vuxna personer och sökte av stora sommarhagen i hopp om att hitta tappskon. Jag visste ju på ett ungefär vart det var som Oktawia hade racat runt. Dock är det VÄLDIGT svårt att hitta en hästsko i en storhage. Man måste gå och stirra rakt ner i marken och så har en stor portion tur för att hitta hästskon. Vi hade tur! M1 hittade faktiskt dojjan - som att vinna högsta vinsten ;-). Trevligt fredagsnöje och inte alls vad man tänkt sig ;-)
 
Skon var rejält skev, men T lyckades räta upp den i stora skruvstädet.
 
 
Som avslutning på denna fredagkväll så ägnade jag mig en stund åt Bianca. Hon blev borstad och ompysslad, vilket den lilla fröken uppskattade.
 
Det verkar i alla fall lösa sig med hovslagare. Fick SMS från min ordinarie hovis att hon kan komma i morgon och slå på tappskon - vilken ängel! Fick precis därefter SMS från reservhovis att hon kunde komma eftersom hon skulle i närheten av mig och sko i morgon fm. Jag tackade för hennes engagemang och möjlighet för akututryckning en lördag, men förklarade att ordinarie hovis skulle komma. Det var OK. Nästan ett litet mirakel att lyckas få napp hos två hovslagare för akututryckning en lördag....
 
När jag var klar med Bianca så väntade jag på min kamrat CB som skulle shoppas sista svart/vita kattungen och vid 21-snåret kom hon och hennes familj.Färre och färre kittisar i sadelkammaren alltså ;-). Inga problem att fånga in den lilla söta kattfröken, hon fick en dos avmaskningsmedel (äckligt) och så in i buren. Nu är det bara en kittis kvar och han blir hämtad på tisdag.
 
Två kompisar och nu är det bara röda Tjatte kvar...
 
 
Tjatte blev lite ompysslad en stund innan jag så förpassade mig in i huset. Tanken var att det nu skulle bli en lugn kväll restan av fredagkvällen. Blev inte som jag hade tänkt mig...
 
Trött och utmattad efter tappskobekymret tog jag mig så in i huset. Tyvärr så var jag tämligen disträ och ouppmärksam och glömde totalt bort att jag hade Lexi lös i huset. Släppte alltså in Lillan.....
 
Det tog 3 sekunder och så var det hundslagsmål i köket :-O. Som tur var blev det fart på T och vi fick på en gång tag i varsin hund och så fick vi stå i några minuter och dra åt varsitt håll. Hundarna hade fått tag på varsit grepp i skinnet runt halsen på varandra. TIll sist så var de tvungna att släppa efter med käkarna för att ta nytt grepp och då fick vi isär hundarna och in med Lillan i badrummet. Tur i oturen uppstod det INGET sår på någon av dem. Det var bara matte och husse som nästan fick hjärtinfarkt - det är så fruktansvärt otäckt med hundslagsmål!!
 
Totalt utmattad förpassade jag mig sedan till soffan och nu får det bli TV resten av kvällen för att lugna ner nerverna. Så detta var allt för denna röriga dag!
 
/Lizzie

23/8 Torsdag - Molnigt...

 Efter en hektisk dag på kontoret så var det dags att fara hemåt. Molnigt hade det varit hela dagen med skurar till och från. Men när jag skulle åka hem så kändes det som om man var med i någon typ av sci fi film... ett stort svart lock låg över halva stan. Kändes som om de svarta molnen tänkte lägga sig på biltaket...
 
Snabbt in på Willys för att shoppa hem lite mjölk, kattungemat och kattsand. Ville hinna ut innan spöregnet skulle komma. Tror alla tänkte samma sak för folk for runt som yra höns inne i affären.
 
När jag shoppat klart så var det full fart hemåt. Även hemma så fanns det hotfulla locket av svarta moln. Så snabbt in med pållarna så de inte skulle hinna bli dygnsura... 
 
 
När pållarna var i sina boxar så käkade jag lite snabbt innan jag bytte om till stallkläder och drog ut till stallet och tog itu med stallfixet. Vid 18.30-snåret kom M1 och P, då var jag lagom klar med mockning och hästmaten.
 
När Oktawia var iordninggjord för en tur till ÖFK så blev damen lastad och vi for iväg till ridhuset. Lite framskrittning ute innan vi förpassade oss till ridhuset. Det var full aktivitet på ÖFK - då det är fälttävlanstävlingar under helgen så iordningsställande av tävlingsplats var i full gång.
 
Oktawia och M1 skötte sig bra. Efter uppvärmningen så blev det till att trimma lite övergångar och tempoväxlingar - inte så lätt som det låter... Oktawia hade åsikter som vanligt och svårt och jobbigt var det, men de fick till det bra i alla fall.
 
 
När ridpasset var avklarat så blev det avskrittning ute då det inte regnare och snällt klev sedan Oktawia in i trailern och vi kunde fara hemåt. Fortfarande mulet var det i alla fall... Väl hemma så blev pållan omhändertagen, plockade undan alla prylar, kvällsfodrade och fixade trailern innan jag själv förpassade mig in i huset och däckade i soffan. Nu får det bli lite TV en stund innan det är dags att förpassa sig till sängen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

22/8 Onsdag - Ridhuset...

Efter en dag fylld med möten så stämplade jag ut vid 17-snåret och drog hemåt. Vid 18-snåret skulle det komma kattungespekulanter. Så när jag kom hem var det snabbt i med lite ätbart, på med stallkläderna och så full fart ut stallet. Fixade mockning, mat och vatten i raketfart och hann precis klart lagom när kattspekulanterna kom.
 
Den kattungen som var kvar var den mörkröda killen. Jag har under dagen fått ett gäng med mail med frågor ifall han var kvar, men de som kom idag hade första tjing. Efter att ha lekt och gosat med kittisen i 40 min så bestämde sig det unga paret för att "Tjatte" ska flytta hem till dem. Dock ska de åka bort under helgen och undrade ifall kittisen kunde vara kvar hos mig till tisdag. Inga problem för min del bara de hade bestämt sig.
 
Så som det ser ut så har alla kittisarna blivit sålda - nu hoppas jag att de kommer trivas i sina nya hem.
 
Strax efter 18.30-snåret så kom M1 och P. De hade med sig lite kattprylar då M1 fått ta bort sin katt pga sjukdom. Bland annat fick jag denna kattunnel....
 
 
Kan meddela att katterna är komplett galna i denna tunnel.  Finns bollar i snöre inuti tunneln och så  prassligt tyg.... Tuffast var Tjatte, men senare vågade även Kicki sig fram och busa runt. Till och med mamma Prickan fick tokspel ;-)
 
Hästaktiviteten för dagen blev en sväng till ridhuset. Oktawia var iordningfixad vid 19-snåret och vi for iväg. Det började regna när vi åkte iväg så det blev ingen framskrittning ute. Inte heller var det läge för promis med Lillan, men T har varit hemma och målat på huset under dagen så Lillan har fått frisk luft så det räcker. Lillan fick alltså finna sig i att vara med i ridhuset ;-).
 
Träningspasset idag gick bra idag. Oktawia var seg i början men jobbade på bra, även när det blev jobbigt så kämpade hon på bra. Ridpasset avslutades med att ekipaget red igenom LA:1 programmet och fick till det helt OK. Duktig liten häst och duktig beridare! Så idag har Oktawia verkligen gjort sig förtjänst av maten ;-).
 
Var hemma igen vid 20:30-snåret och pållan blev omhändertagen. Plockade undan alla prylar och gav pållarna sin kvällsmat. Fixade mat och vatten till stallkatterna och så roade jag mig en stund med att titta på när kittisarna busade i tunneln.... att en sådan pryl kan roa en katt så mycket... ;-)
 
När jag var klar i stallet så spöregnade det, alltså int eläge för någon runda i trädgården. Istället fick det bli soffhäng framför TV:n en stund. Nu börjar det i alla fall bli hög tid att inta horisontalt läge, alltså är detta allt för idag.
 
/Lizzie
 
 

21/8 Tisdag - Hovisbesök

Idag var det dags för hovisbesök. Fick ändra tiden och ta det en vecka tidigare än beräknat. Upptäckte för ett par veckor sedan att Oktawias hovar växt bra mycket mer än vad de brukar göra. Eftersom det är tävling på gång så är det viktigt med att hovar och skor är som de ska vara.
 
Alltså stämplade jag ut vid 15.30 och full fart hem. Snabbt in med pållarna i stallet och Oktawia fick sitt Sedalin och vi väntade sedan på hovis. Jag själv hann få i mig lite ätbart och vila en stund i trädgården innan hovis kom.
 
Oktawia blir ju lätt drogad för att inte veva för mycket med sina ben. Lite ryckigt blev det ändå, men hanterbart. När Oktawias hovar var en modell mindre och fått nya dojjor fick hon vila ut i sin box. Lilla Bianca fick sedan träffa hovis och fick sina fossingar filade till en mindre storlek.
 
Efter att ha bokat nytt hovisbesök, gjort mig oskyldig och haft lite eftersnack så fick pållarna gå ut i hagen igen. Oktawias drogning hade släppt så det var ingen fara att släppa ut damen. Jag fixade så stallfixet med mockning, vatten och hästarnas mat. När detta var avklarat gjorde jag rent hos kittisarna i sadelkammaren och så fick de också mat och vatten.
 
När jag var klar med stallet så fixade jag lite inne i huset. Vattnade blomlådor osv. Tussans kittisar fick mat - de små busfröna vill inte var i sin låda längre och innan jag åkte till jobbet så fick jag plocka undan det toapapperslager jag hade på toan. Kittisarna hade roat sig kungligt, om man säger så ;-). När kittisarna fått sin omvårdan och Tussan fått mat och vatten, var det dags att ge sig ut i stallet igen. Pållarna fick komma in och kvällsmaten serverades. Min egen kväll får nu avslutas med lite TV - nya avsnitt på Dallas - kan ju vara värt att spana in.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

20/8 Måndag - Hemmakväll

Så var det måndag igen. T kom på morgonen och fixade loss min trailer. Han har en stor domkraft som han släpade fram (jag kan inte rubba den) och så pumpade han upp trailern så den lossnade från min bil. Jag kunde sedan fara iväg till jobbet utan att behöva ta med mig trailern.

T är ledig den här veckan så han var kvar hemma och skulle fixa lite. Beroende på vädret så skulle han nog måla på huset lite.

På jobbet så var det full rulle - bara att kavla upp ärmarna och jobba på. Vid 17-snåret fick det vara nog för idag och jag stämplade ut och for iväg till willys för att shoppa med lite kattmat och andra förnödigheter. Jag var inte ensam i affären i alla fall, om man säger så.

Väl hemma så höll T på och grejade ute. Han hade i alla fall varit duktig under dagen och målat halva västra gaveln på huset - så nu är det jättefint runt ytterdörren :-). Han hade också varit iväg till stan och shoppat ett nytt stödhjul till min trailer. Det gamla var tvärtrasigt. När han ändå var i farten så köpte han ny bromsvajer också. Den som man sätter fast i draget och som löser ut ifall trailern lossnar från kulan. Kalasbra! :-)

Vi fixade lite mat och proppmätt tog jag itu med stallfixet. Mockade, ströade, fyllde på vatten och fixade hästmaten. Inne i sadelkammaren är det numera lugnt - att antalet kittisar minskat ordenligt märks. Jag har idag haft mailkonversation om en tjej som är intresserad av den röda kittisen. Kommer på onsdag för att titta på honom. Så får vi se vad som händer.

När jag var klar i stallet så plockade jag in pållarna. Oktawia fixades iordning för ett pass med tömkörning och när alla prylarna var på plats så var det full fart ut i hagen.

Tömkörningspasset utfördes alltså på en plan ute i hagen. Funkade alldeles utmärkt även om Oktawia tyckte jag var lite jobbig som krävde att hon skulle kliva på redan i skritten. I traven var hon också tvungen att kliva på ordentligt och jag fick jobba på bra för att få damen att göra detta. Tränade sedan på övergångar i trav-galopp-trav, även skritt- trav-skritt. Oktawia fick inte en chans till att slöa utan var tvungen att aktvt jobba hela tiden. Detta innebar att även jag fick vara aktiv hela tiden - och jag var bra mycket svettigare än hästen när vi var klara ;-). Oktawia jobbade på bra i alla fall och jag var nöjd med dagens insats.

Efter motionspasset och Oktawia var ompysslad så blev Bianca lite borstad och så serverades kvällsmaten. Klar i stallet för idag blev det till att förpassa sig in i huset. Kvällen avslutas med CSI NY på TV:n. Lillan ligger och snarkar i soffan som sällskap ;-). Snart dags att förpassa sig till sovrummet och även då har man sällskap av en snarkande vovve, brukar också då ha sällskap av en spinnande kisse. Sämre sällskap kan man ha ;-).

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

19/8 Söndag - Blåsigt...

 Vaknade upp till en blåsig dag och det hade regnat under natten. Så när pållarna blivit utstläppta fick det bli kaffe och macka framför datorn. Det var alldeles för blött på balkongen. Tog det lugnt en stund. Matade kittisar, skrapade alger från akvarieglaset. Förpassade mig ut i stallet och mockade och fixade hästmaten. Kittisarna i sadelkammaren blev också ompysslade.
 
Eftersom det blåste rejält och var relativt mulet så här på söndag förmiddag, så var det ingen idé att plocka ner och måla takfönstrena. Funderade ett tag på ifall vi skulle börja måla östra gaveln på huset med rödfärg, men samma där, pga blåste så skippade vi det. T målade däremot den södra väggen på utbyggnaden av huset. Så nu är 1,5 del av husets väggar färdigmålat med rödfärg. Att inte mer blev målat var för att T absolut ville åka ut till Marieberg en sväng. Så snabbt ombyte av kläder och vi for iväg. Först åkte vi till Café garden och käkade lunch. T tog en sallad och jag jag käkade en lasange. Gott som vanligt var det.
 
 
 
 Efter att ha ätit oss mätta och belåtna så for vi vidare till Gallerian och vi besökte de herrbutiker som finns där. T var på jakt efter nya  kalsonger, men hittade inga, av den modellen han vill ha, till vettigt pris. Däremot så hittade jag en jättefin linneskjorta på Kappahl på sommarrea :-) Jag som inte alls var på jakt efter några kläder....;-)
 
 
Vi gick en vända till Hjula och där hittade T kallingar av märket Blueware - de gillade han bäst ;-)..  När denna shopping var avklarad så var det full fart hemåt. Visste att jag hade en kattspekulant som ville komma och kolla på em. Vi var hemma igen 15.15 och fick tag på kattspekulanten. Det visade sig att han var hos en granne och snabbt kunde vara på plats. Kattspekulanten bestämde sig för den långhåriga svart/vita fröken som var kvar och hon fick följa med sin nya husse till ett nytt hem dryg milen från mig.
 
M1 och P kom på avtalad tid vid 15.30 och fixade iordning pållan för en tur till ridhuset under tiden som jag var upptagen med kattspekulanten. När pållan var iordningfixad och kattaffären avklarad så for vi iväg till ridhuset.
 
På fm så var det inte så himla fint väder, men under tiden som jag och T var på Marieberg blev bättre väder. Jag var inte alls beredd på den värmeböljan som inträffade också...  När vi kom fram till ÖFK så skrittade M1 ner till utebanan för meningen var att dagens ridpass skulle ske ute. Dock var det så grymt varmt att vi var tvungna att förpassa oss till ridhuset. Kan inte påstå att vi gick fort - jag och Lillan.... Vi var helt färdiga båda två innan vi väl var på plats i ridhuset. Gisses vilken värme!!!
 
Inne i ridhuset var det skönare i alla fall. Lillan var helt slut efter promisen i värmen och somnade ;-). Oktawia och M1 kämpade på. Oktawia hade åsikter som vanligt när det gällde det där med att behöva ta i och anstränga sig. Men de jobbade på bra och tränade på delar ur LA-programmet - helt lätt är det inte.... rejält svettiga avslutades passet med att de skrittade av ute. Jag och Lillan väntade på en parkbänk vid bilen - vi orkade inte röra oss en meter i värmen....
 
Väl hemma så blev pållan avsköljd med ljummet vatten - det var skönt ;-). Var klar vid 18-snåret och alltså fick pållarna gå ut i hagen igen. Oktawia uppskattade att få komma ut igen och vek snabbt ihop benen och så rullade hon sig ordentligt...
 
Plockade undan alla prylar, mockade trailern och så skulle jag parkera den på sin plats. Inga problem att backa med bil och trailern, men när jag skulle veva ner stödbenen så handsken på trailern skulle lossna från bilen - vad händer då?? Jo, veven på stödbenen går sönder och det går inte att veva *suck*. Försökte lyfta av trailern, men så stark är jag minsann inte... höll på att bryta ryggen istället. Ringde T och han fixar bort trailern i morgon bitti. Känns lite onödigt att behöva åka till jobbet med trailern på släp ;-)
 
När jag var klar med allt i stallet så fixade jag iordning en liten plommonpaj - det var en helt underbar sensommarkväll och tillbringade jag med att sitta ute i trädgården läsandes och mumsade på en god plommonpaj och vaniljvisp :-).
 
 
Skönt att kunna sitta ute och ta det lugnt och bara njuta av det skönta vädret. Dock så blåste det fortfarande en hel del, så det var inte helt lätt att läsa tidningen ;-).
 
Vid 20.30 fick pållarna komma in. Kollade av Bianca, den stackarn var helt svettig. Alldeles för varmt för en liten shetlandsponny som börjat sätta vinterpäls... Kollade av de två kittisarna som var kvar i sadelkammaren. Den sista svartvita lilla fröken är tingad och blir ju hämtad nästa helg. Kvar att vänta på ny husse/matte är alltså den lilla röda killen. Så himla trevlig liten kisse. Svårt att slita sig när de små liven lägger sig i knät och knattrar ;-)
 
Vit 21-snåret var jag i alla fall klar i stallet för idag. Förpassade mig in i huset och en brittiskt drama på 1:an. Passade på att ta rätt på stryktvätten när jag ändå kollade på TV. Skönt att få det gjort.
 
Nu är det i alla fall dags att förpassa sig till sängen. Värm är det och jag hoppas att det går att få dräglig tempertur i sovrummet så det går att sova. Sover inge bra när det är för varmt.... Men mycket mer än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

Lördag - Regndis...

Gick inte att ha något frukosthäng på balkongen idag. Regnet hängde i luften och riktigt grådisigt väder var det ute. Dock var det varmt OK temperatur och pållarna blev utsläppta utan täcken på sig. Mitt frukosthäng blev i stället framför datorn ;-).

Det var alltså inte målarväder idag så jag tog det lite lugnt på förmiddagen en stund innan jag gick ut i stallet och fixade med mockning och hästmaten. Även kittisarna i sadelkammaren fick rengjort i sandlådan och mat/vatten serverat. Sedan började konststycket att försöka fotografera busfröna... Kittisarna är ju födda 23 och 26 maj, alltså 12 veckor gamla och det är dags att de får flytta till nya mattar och hussar. Efter en lång fotosession fick jag några bilder som funkar att läga ut i en annons. En svartvit hona är tingad och jag fick besked från ÅE att de skulle ha den långhåriga svartsmoketjejen. Resten är till salu.
 
Ett helt underbart gäng med kattungar, men tyvärr kan de inte bo kvar hos mig - hur gulliga de än är ;-)
 
 
T och Lillan tog svampkorgen och for iväg till skogen för att leta efter kantareller. Jag pysslade med att läga ut en annons. Tvättade ett par maskiner och så tog jag rätt på ren tvätt och fixade även stryktvätten när jag ändå var i farten.
 
När jag ändå höll på med kläder så tog jag itu med att sy i ny dragkedja i ett par svarta linnebyxor. Det var lite trixit, men till sist så var det avklarat och symaskinen kunde ställas undan. På semestern så sydde jag nya dragkejdor i ett par ridbyxor, men sydde alldrig klart den bit av linningen jag sprättat upp. Det pysslade jag med så här en lördag eftermiddag. Linningen på ridbyxor är för tjock för att funka att sy med symaskin, alltså blev det nål och tråd för hand. Funkade det också, och på kuppen fick jag fler ridbyxor att använda ;-).
 
Vid 15-snåret var T tillbaka och med sig hade han lite kantareller. Så det fick bli lite kaffe i trädgården (det var faktiskt uppehåll) under tiden som han rensade gobitarna :-)
 
 
När T var klar med rensning av kantarellerna så var han uppenbarligen lite rastlös för han drog en vänta med åkklipparen och klippte av gräset på stallplanen, sedan roade han sig med att dra upp meterhöga brännässlor i syrénhäcken och avslutade arbetspasset med att dra en repa med grästrimmern och trimma fint runt träd, vid stallet och runt staketet vid huset. Välbehövligt :-). Nästan så man funderar vad som är fel när han utför dessa sysslor på helt eget bevåg.... ;-).
 
Jag roade mig med att röja upp i köket och fixa fart på diskmaskinen. Kollade mailen och responsen på min katannons hade varit god. En hel drös med förfrågningar om ifall kittisarna var kvar. Återstår att se hur många av dessa förfrågningar som är allvrligt menade.... Fick i alla fall ett telefonsamtal från en kvinna som letat efter en krämfärgad kisse med ljus och lykta. Kvinnan var på väg hem från Trollhättan till Gävle och skulle kunna åka förbi mig på vägen hem då jag bor ungefär mitt på denna sträcka... :-O Då vill man verkligen ha en cremefärgad kisse!!! Enligt beräknad körtid så skulle de vara framme hos mig lagom efter det planerade besöket i ridhuset så det funkade bra för mig.
 
Vid 18-snåret kom så ÅE och första kittisen fick följa med sin nya matte. Det var den vackra svartsmokefärgade fröken som fick följa med :-).
 
Vid 18.30-snåret kom M1 och P. Alltså dags för Oktawias motionspass. Damen blev iordninggjord för ett dressyrbesök i ridhuset och vid 19-snåret var vi klara för avfärd.
 
Oktawia var idag måttligt road av att utföra dressyrträning, men det var bara för damen att röra sig framåt ;-). Efter de sedvanliga protesterna under framridningen så blev det till att tråna på delar ur LA:1-programmet. Oktawia taggade till lite och då blir hon lite tvärtom. Istället för att vara seg och "stänga av" - så blir hon framåt men "stänger av". Damen "Kan själv" i alla väder ;-). Så det där med upptagningar och överångar till lägre gångart blir då inte helt lätt. Tar man i för mycket så blir damen arg och kör upp huvudet i luften. Man kan sitta ett helt varv och göra halvhalter och det händer ingenting när hon är på detta humöret. Frustrerande - fast på ett annat sätt än när hon inte vill röra sig framåt alls. Damen gjorde dock riktigt bra backningar idag. Ekipaget avslutade med att rida igenom programmet viket funkade OK, tyckte jag som stod på läkataren.... ;-) sedan finns det fortfarande massor som Oktawia behöver få till... t ex upptagningen och övergången till trav från ökad galopp... assvårt!
 
Precis när vi var klara och skulle lasta in pållan i trailern så ringde T och meddelade att kattspekulnterna från Gävle var på plats. De skulle underhålla sig med kittisarna de 10 minuter det tog för mg att köra hemåt.
 
Så in med pållan i trailern och full fart hemåt. Väl hemma så fixade jag av skydden på Oktawia innan hon blev placerad i sin box för en stund. Hon var rätt svettig så hon fick stå med fleecetäcket på sig en stund.
 
Kattspekulanterna från Gälve hade redan bestämt sig när jag kom. Det blev den cremefärgade killen som gick under arbetsnamnet Knatte. Sällskapet hade varit på kaninhoppning i Trotthättan så transportbur fanns att tillgå. Jag skickade med kattmat och skötelinformation innan sällskapet så for vidare till Gälve. Knatte kommer få bo på en gård där tillsammans med en annan katt, en massa kaninen och så shettisar. Kommer nog bli alldeles utmärkt.
 
Jag tog så hand om Oktawia innan kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Var klar i stallet vid 22-snåret och förpassade mig in i huset.
 
Resten av kvällen kommer nu tillbringas i soffan och lite TV innan det är dags att sova - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

17/8 Fredag - Hemmakväll...

Så var det veckans sista arbetsdag. Var inte lika trött idag som jag var förra fredagen. Kroppen och knoppen har börjat vakna till liv efter semestern ;-). Dagen slutade i alla fall med Ledningsgruppsmöte på em och jag var hemma strax efter kl 17.
 
Det har även idag varit en fantastisk sensommardag och det var fortfarande jätteskönt när jag kom hem. T var på plats och han hade målat klart hela norra långsidan på huset - ser jättefint ut :-). Hoppas vädret blir OK i helgen så vi kan fortsätta målningsarbetet. Det är 5-6 år sedan huset målades om senast med rödfärg och skulle väl i och för sig klara sig nåt år till utan ommålning. Men nu när det blviit ommålat på en vägg så syns det verkligen stor skillnad och jag vill ju helst GENAST måla om resten av huset.... ;-) funkar dock inte så bra när det regnar...
 
Vi funderade på vad vi skulle fixa för käk och ingen av oss orkade laga iordning något avancerat. Blev bestämt att ta en sväng till närmaste ICA-affär för att shoppa med något lättlagat. Innan vi drog iväg så fick Tussans kittisar mat.
 
Tussans ungar är 4 veckor på måndag och den lilla honan har klarat krisen. Äter ordentligt och växer. Nu ligger hon på en vikt på 300 gram, ligger inom ramen för vad en 4-veckor gammal kattunge ska väga. Hennes bror väger fortfarande 100 gram mer och ser helt gigantisk stor ut jämfört med honan ;-)
 
Men oerhört söta är de båda två och nu fattar de att jag kommer med mat när jag dyker upp ;-)
 
 
När kittisarna var mätta och nöjda åkte vi iväg en snabb sväng till affären och vi kom hem med rökt makrill och sallad. Smakade helt OK så här en fredag kväll. Att vi kunde sitta ute i solen och käka gjorde ju inte saken sämre.
 
Mätt och belåten tog jag sedan itu med stallfixet och kittisarna i sadelkammaren. När allt var klart så var det dags för pållans motions. Det fick bli en skrittur i den vackra solnedgången med Bianca på släp. Oerhört skönt ute, inga myggor och inge bromsar eller andra flygfän - perfekt väder för ett hästekipage. T följde med på cykel ifall jag skulle stötat på problem. Och vi kom inte så långt förrän vi fick möte av en bil med släpkärra - som körde vansinnigt fort :-O. Ibland undrar jag hur bilförare tänker. Vill man verkligen ha 600 kg häst på motorhuven???
 
Eftersom det var rak väg och öppet så red jag ut ivägen så chauffören verkligen SÅG att det var en stor plus en liten häst mitt i vägen. Chaufören verkade fatta att han kanske skulle ta det lugnt så ekipaget saktade ner och T kunde ta Bianca och vi höll oss mot väggrenen. Tackade ordentligt för att han sedan smög förbi oss med sin bil och släpkärra. I vanliga fall bryr sig inte Oktaiwa om att bli omkörd av bilar i relativt hög fart. Men när de har en släpkärra full med prylar som skramlar runt på gropig grusväg - då kan damen slänga sig åt sidan. Inte så bra när man Bianca i ett snöra. BIanca är inte heller 100 % trafiksäker ännu, men måste ju tränas för att bli det. Båda hästarna skötte sig i alla fall exemplariskt när bil och släpkärra åkte förbi.
 
Vi mötte och blev omkörda några fler gånger av bilar, men det stötte inte på några som helst problem. Vi var ute på en skrittur på 40 min och Oktawia klev på i riktigt raskt tempo. Detta innebar att Bianca fick småtrava under hela trippen och när vi hade någon km kvar hem - då började hon bli trött. BIanca har ju börjat sätta vinterpäls och när vi väl var hemma så var ponnyn rejält svettig. Avsvampning var skönt ;-).
 
Vi var hemma strax efter 21-snåret och det var nog på gränsen när det gäller att vara ute till häst utan reflexer... märks att det inte är ljust till 23-snåret längre... :-( höstmörkret närmar sig... vilket påminner mig om att jag är tvungen att fixa min en ny pannlampa inför vintern (hm).
 
När pållarna var ompysslade så serverades kvällsmaten. Jag kollade till kittisarna i sadelkammaren en sista vända. La även ut mat till piggisarna, men nu har jag inte sett dem på några dagar. Eftersom jag lägger ut kattmat kan det lika gärna vara katterna som äter upp maten och inte piggisarna ;-)
 
Klar med allt ute så förpassade jag mig in i huset. Nu får det bli soffhäng och lite TV en stund innan John Blund kommer på besök. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

16/8 Torsdag - Sommar...

Helt otroligt skönt sommarväder har det varit idag. Jag hade tänkt mig att cykla till jobbet, men sov dåligt i natt och efter endast 5 timmars sömn så var jag mer död än levande när klockan ringde. Så jag snoosade ett tag innan jag lyckades kravla mig ur sängen.
 
Förmiddagen försvann snabbt och inkluderade även ett besök på arbetsförmedlingen. Jag var med T som moraliskt stöd då han hade möte med en arbetsförmedlare, arbetskonsulent och sin enhetschef. T har en månad kvar av sin OSA-anställning och det blir så att han är nu tvungen att acceptera en praktikplats på ett privat företag i fyra veckor. I och för sig är det jättebra, men nackdelen är att praktikplatsen ligger 4 mil från hemmet.... väldigt mycket längre än vad han har till jobbet idag. De erbjöd i alla fall reseersättning under praktiktiden så han ska ha råd att åka. Så får vi se om det funka och om det kan generera en riktig anställning. Inte så mycket att orda om  och mötet var snabbt avklarat. Men det där med att alla OSA-anställda som blivit uppsagda skulle få fasta jobb inom kommunen - det var ren och skär lögn...
 
Väl tillbaka på jobbet så var det bara att kavla upp armarna och jobba. T går ju hemma med lön tills praktiken börjar så han skulle hem och måla på huset. Så när jag kom hem efter jobbet var jag nyfiken på ifall han målat nåt och hur långt han kommit.
 
T hade faktiskt varit riktigt flitig. Västra sidan av utbyggande på huset var målat, och så hade han kommit nästan halva norra långsidan. När man såg vart han målat så var det ännu mera uppenbart att uset är i stort behov av lite ny rödfärg ;-)
 
 
Jag käkade lite mat och så tog jag itu med stallpysslet. T fortsatte att måla tills jag var klar med stallet och fixat klart Oktawia för en tur till ridhuset. Det var en riktigt fin sommarkväll, varmt och skönt. Kan erkänna att det inte lockade sådär jättemycket att behöva fara iväg till ridhuset, men Oktawia behövde ridas igenom. Så vid 19-snåret var det dags för avfärd mot ÖFK och även om en viss hämnngslös Nalle gjorde vad han kunde för att vara i vägen... ;-)
 
 
 
Nalle fick alltså finna sig i att vila någon annanstans så trailern kunde hakas på bilen vi for iväg. Så vid 19:30-snåret satt jag i sadeln och det blev framskrittning runt SM-banan. Oktawia fick  finna sig i att skritta fram i ett raskt tempo och det funkade bra. När vi kom till ridhuset så värmde vi upp i trav och galopp, vilket funkade bra. För dagen var Oktawia på ett bra humör rörde sig framåt utan att jag behövde driva som en vettvilling. Tränade sedan på övergångar skritt-trav-skritt, galopp-skritt-galopp, även övningar i skänkelvikningar som funkade bra. Oktawia var nästan lite pigg idag för omväxlings skull så efter 50 min var vi klara. Avskrittning fick bli ute då det var en helt underbar kväll och både jag och hästen var rejält svettiga ;-). Efter avskrittningen var det så dags att lasta in damen och åka hem, det tog en stund. Precis när Oktawia skulle kliva in i trailern fick hon syn på en person som höll på och byggde på ett fälttävlanshindern ute på terrängbanan. Spännande värre och det var hon tvungen att vrålglo på. Till sist var damen inne i trailern i alla fall och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev pållan avsvampad innan hon blev insläppt i sin box och det väntande kvällshöt. Plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den sin plats. Oktawia fick kvällshavren, kittisarna fick mat och vatten innan jag själv förpassade mig in i huset. Fler kittisar fick mat och vatten innan jag själv däckade i soffan för att kolla på nyheterna lite. Nu är det bara sängen som väntar och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

15/8 Onsdag - Städning och besök...

Denna arbetsdagen försvann snabbt - vips så är halva veckan avklarad!! Det var en riktigt fin sommardag idag och jag stämplade ut lite tidigare för att hinna fixa lite hemma.

Var hemma vid 16.30-snåret och T kom samtidigt. Han hade redan varit ute en sväng och hunnit måla lite på huset. För att fortsätta målningen med rödfärg utan att smeta ner de vita snickerierna så hade han varit inne i stan och shoppat en lång spackelspade. Med sig hade han lite lasange också som snabbt stoppades in i ugnen.

Under tiden som lasangen tillagades så målade T. Jag matade kittisare och började förbereda för städning. Det är 1,5 vecka sedan jag städade och det märktes. Vill inte vänta med städning till helgen då jag tänkte koncentrera mig på att måla...

Vi käkade i all fall kvällsmaten ute och det var en helt underbar sommarkväll. Satt ute och njöt en stund innan jag satte igång med städningen igen.

Det fick bli en variant av snabbstädning av undervåningen. Plockade undan prylar, röjde upp köket, dammsög undervåningen, fixade toa och badrum. Avlsutade med att moppa golvet. På övervåningen var det inte lika stort behov av städning så det får klara sig ett tag till ;-).

Vid 18.30 var jag klar och tog itu med stallet. Mockade och fixade hästmaten. Kittisarna fick mat och sandlådor gjordes rent. Var klar med stallet och hann sitta och slöa en stund i trädgården innan kamrat ÅE dök upp för att kolla på de kattungar som är leveransklara i helgen. Nu ska hon bara fundera och samråda med sambon. När ÅE åkte vidare så kom strax nästa kattspekulant kamrat CB med dotter. Kittisarna är ju söta och inte helt lätt att välja. De ska också fundera ett par dagar innan de bestämmer sig :-).

Pållarna plockades in och jag kollade att allt var bra med dem innan kvällsmaten serverades. Gick en vända i trädgården och vattnade lite innan jag förpassade mig in i huset. Har kollat på lite nyheter och ska bara mata Tussans kittisar en sista omgång innan det är dags att inta horisontalt läge. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

14/8 Tisdag - Ridhusövning...

Efter en halvlugn dag på kontoret så var det dags att dra sig hemåt. På vägen hem for jag förbi Willys och shoppade med lite förnödigheter hem. När jag kom hem så var T på plats och det blev mat och fika ute. Även idag var det en skön kväll så det gick bra att sitta ute och fika. Kom hem i hyfsad tid så jag hade faktiskt tid att sitta och slöa en hel timme ;-).

Till sist var det dags att ta itu med stallfixet för att hinna klart innan M1 och P skulle dyka upp. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag insåg att det var dags att kavla upp ärmarna och sätta igång med mockning och fix av pållarnas käk. Även katterna fick sin omvårdnad när det gäller påfyllning av mat, vatten och rengöring av ett gäng sandlådor. Tussans bebisar matas ju fortfarande med mjölkersättning. Kittisarna har nu lärt sig att jag kommer med maten ;-).

Var klar med allt vid 19-snåret när M1 och P dök upp. Oktawia var snart iordninggjord för ett besök till ÖFK och vi for iväg. M1 skrittade fram ute innan vi förpassade oss till ridhuset. Idag fick vi vara själv där då ridskolan höll sina lektioner på utebanorna.

M1 la upp tempot dirket - bara för Oktawia att kliva på ;-). Lite protester visade allt Oktawia, men när väl så fått upp ånga - då gick det knappt att få stopp på henne. Då stänger hon av åt det hållet istället ;-).

M1 tränade på delar ur LA:1-programmet och Oktawia jobbade på bra. Ekipaget avslutade träningspasset med att rida igenom LA:1-programmet och det faktiskt helt OK ut. Finns saker som behöver att jobbas på - självklart! Stadigare i formen och munnen behöver Oktawia fortfarande bli - men det är bara att träna vidare och stärka damen.

Efter ridpasset så blev det avskrittning ute runt SM-banan och så in med pållan i trailern och full fart hemåt. Väl hemma så vidtog sedvanligt pyssel. Pållan svampades av, kvällsmaten serverades, alla prylar plockades undan och trailern parkerades på sin plats. Lite lätt trött förpassade jag mig in i huset och nu blir det soffan en stund för mig och Lillan. Ska kolla på lite nyheter innan det är dags att förpassa mig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

13/8 Måndag - Hemmakväll

Idag märktes det att semestrarna börjar ta slut. Fler var tillbaka på jobbet och det börjar bli full rulle. Så denna måndag försvann snabbt ;-).

Efter jobbet så for jag iväg till lägenheten för att hjälpa T med att uppdatera hans CV och fixa in den på en databas för ett bemanningsföretag. Han tycker sånt är lite svårt. När det hela var klart så var det full fart hemåt och väl hemma så satte jag fart.

Fixade mat och sandlåda till kittisarna. Tog sedan itu med stallfixet, alltså mockning och hästmaten. Eftersom jag kom hem lite senare än vanligt så var det bara att sätta fart med allt för att hinna innan det skulle bli allt för sent. För att slippa komma isäng allt för sent så skippade jag i alla fall att åka in till ÖFK. Istället fick Oktawias motionspass för dagen bli lite tömmkörning.

Vid 19.30-snåret fick alltså damerna komma in från hagen och jag fixade iordning Oktawia. På med utrustning och så ut i hagen för att tömmköra. Det var en fin kväll, en hel del flugor och lite mygg, men inga bromsar i alla fall.

Oktawia skötte sig bra. Fick jobba på direkt från början och alltså inte gå runt i sitt såstempo och slöa. Jobbade damen med övergångar och tempoväxlingar mellan och i gångarterna. Fördelen med tömkörning är ju också att det är lätt att byta varv och jobba på en 8-volt - något som Oktawia tycker är trevligt ;-), När vi jobbat klart så blev det pyssel i stallet. Även Bianca blev ordentligt borstad idag och det tyckte hon var mysigt. När jag var klar med pållarna så serverades kvällsmaten. Innan jag lämnade stallet så fick kittisarna i sadelkammaren mer mat och vatten och en lekstund.

Avslutar så denna måndag med att ha lite soffhäng framför TV:n en stund innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

12/8 Söndag - Fönsterreparationer...

Vaknade upp till en vindstilla dag, men lite halvmulet. Dock uppehåll så fram med en filt och så fick jag fruksot serverad på balkongen :-). Tog det lugnt en stund innan jag drog på mig målarkläderna och satte igång. Det hade kommit lite regn under natten, men de nymålade fönstrena hade torkat innan regnet så det var bara att torka bort vattnet och så passade jag på att putsa fönstrena och skrapa bort lite färg från glaset innan jag satte igång med att kitta.
 
Pållarna följde mitt arbete, men Bianca tröttnade att titta och tog i stället en lunchsiesta ;-).
 
 
Det är flera år sedan jag kittade om ett fönster, men det tog inte lång stund innan jag fick in tekniken. Dock tar det tid. Så efter ett fönster blev det lite mat- och fikapaus innan jag fortsatte med de andra två fönstrena.
 
 
En som var nöjd med att matte jobbade ute och hade skuffluckan öppen på husses bil - det var Lillan det. Så här låg hon och sov i flera timmar ;-)
 
 
Framåt eftermiddagen så var fönstrena äntligen färdigkittade och nu ska kittet torka i minst fem dagar innan det hela ska målas med vit snickerifärg. Alltså får vi hoppas på bra målarväder nästa helg... Får i alla fall vara glad över att "takkupan" börjar se riktigt fin ut :-)
 
 
När vi var klara med fönstrena så fixade vi iordning dörrfodringen till gamla lagården. Det är inte orginaldörrarna som sitter där, utan ska bytas ut mot nya som är gjorde i rätt storlek. Dock kommer jag inte hinna det denna sommaren. Så ett steg i rätt riktning är i alla fall att få få dit foder runt dörren.
 
Lagårdsdörr till vänster och stalldörr till höger...
 
 
När detta jobbet var klart så fick det vara bra med fastighetsvård ;-). T ville åka ut till Marieberg och efter snabbt ombyte till snyggare kläder så for vi iväg. Vi började med att stanna vid Max och käka hambugare. Har ju kuponger från Restaurangchansen och de slutar snart gälla.  Vi åkte sedan vidare till Gallerian och gick en vända. Letade efter Kahls för att köpa té, men tydligen har den butiken stängt. Blev en vända till djurbutiken istället och foder till akvariefiskarna shoppades.  Märks att det börjar bli lite stora firrar i akvariet - går åt fiskmat...
 
Vi for sedan tillbaka till Kartorp och T hämtade Lexi för att sedan fara vidare till lägenheten. Jag bytte om till stallkläder och inväntade M1 och P som kom vid 18.30-snåret. Dags för Oktawias motionspass och idag så stod det lite hoppning på schemat. Så vid 19-snåret var vi klara och på väg till ÖFK. Vädret höll sig på mattan och när vi kom fram till ÖFK så gick vi ner till utebanan. Oktawia var lite seg idag och det var inte förrän på slutet som hon taggade till lite och då hoppade hon bra. Rejält svettig häst stoppades in i trailern efter ridpasset  och när vi kom hem fick det bli avsköljning med ljummet vatten. Det uppskattades av damen.
 
När jag var klar med hästarna och plockat undan alla prylar och fixat trailern. Serverades kvällsmaten till pållarna och så fixade jag mat och vatten till kittisarna i sadelkammaren. Klar i stallet så förpassade jag mig in i huset och fixade med kittisarna i huset. Kvällen får nu avslutas med lite TV-tittande innan det är dags att ta en närmare titt på kudden,
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

11/8 Lördag - Lite målning

 Dagen började med frukosthäng på balkongen innan jag tog itu med dagen. Skönt att börja dagen i lugnt tempo. Vid 11-snåret kom en arbetskamrat och hämtade sin nya familjemedlem. En av Kajsas kittisar for idag till sitt nya hem. Det var en av de cremefärgade killarna som var tingad. När hämtningen var avklarad så fixade jag stallet och sedan var det dags för dagens stora arbetsinsats.
 
Det var bra arbetsväder för att fixa fönster idag, så T plockade när de tre fönstrena som sitter i mitt takfönster. Jag tog bort det gamla kittet och T skrapade och slipade trät.
 
 
När detta supertrista förarbete var avklarat så hämtade jag nitor målartvätt och tvättade rent målningen. Vi tog sedan en paus och fikade lite så fönstrena torkade. Jag roade mig också med att spana på två av mina katter. Nalle och Tyson är inte världens bästisar, om man säger så. Nalle är en riktig stridis, men Tyson är typ 3 kg tyngre än Nalle och accepterar inte riktigt att Nalle vill vara kung på kullen. Därför kan Tyson sitta lite nonchalant och putsa på sig under tiden som Nalle försöker med en smygattack bakifrån.  
 
 
Kan avslöja att smygattacken inte lyckades. Tyson vände sig och spände blicken i Nalle - de mätte musklerna ett tag innan de valde att gå åt var sitt håll... ingen idé att slösa energi på ett litet slagsmål ;-)
 
Efter fikapausen så tog jag itu med grundoljning och grundmålning av fönstrena. T klättrade upp på taket och målade fönsterramen med snickerifärg en sista gång.
 
Två fönster klara för idag....
 
 
När det tredje fönstret var målat så var det dags för lite käk. Det var tillräckligt varmt för att sitta ute och grilla - så det fick bli lite korv och bröd med tillbehör och det smakade smasken. Efter mat och vila så var det dags för kvällens motionspass. Idag fick det bli en uteritt med Oktawia och T med på cykel.
 
Det var en fin sommarkväll och vi valde att ta Höckerkullarundan som är lite längre, närmare en mil. Det är ett tag sedan vi tog denna rundan och Oktawia hade för dagen nerverna på utsidan och såg spöken överallt. Dessutom var hon tvungen att veva med huvudet framåt tillbaka för att hålla koll så det var ett under att hon inte snubblade på sina egna fossingar. Det var tur att T var med på cykel så att han kunde åka lite före och visa Oktawia att världen inte var full med spöken ;-). När vi kom halvvägs så kom vi fram till ett ställe där det gick långhåriga kossor i en hage precis vid vägen. Det var väl typ den enda som damen INTE blev rädd för. Kossorna stod stilla och glodde på oss, och Oktawia var fullt upptagen att hålla koll på ALLT annat *fniss*
 
När vi hade några km hem så började damen coola ner sig i alla fall och resten av färden klarade vi av smärtfritt. En fin kväll var det i alla fall :-)
 
 
Rundan var precis vad pållan behövde i alla fall, både mentalt och fysiskt. Bra med lite längre uteritt med varierande underlag, asfalt, grusväg, gärdesväg, kuperat och massa saker att titta på. Lätt svettig pålla blev så omhändertagen vid hemkomsten och så serverade lite kvällsmat innan pållarna fick gå ut i hagen igen. T och jag satt och softade en stund i trädgården innan det var dags att släppa ut pållarna. En vacker solnedgång var det i alla fall :-)
 
När vi var klara med alla djuren så fick det bli soffan och lite film på TV som får avsluta denna kväll. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

10/8 Fredag - Veckan slut...

Så var första arbetsveckan avklarad. Var faktist lite trött när jag åkte hem från jobbet och det kändes att man jobbat en vecka. När jag kom hem så var T på plats och han satt och åkte på åkklipparen. Gräset har växt jättemycket helt plötsligt och det var fint väder idag - alltså gäller det att passa på.
 
T hade lite kvar att klippa så jag passade på att fixa stallet på en gång. Sedan satt vi och slappade i trädgården en stund. Skönt att kunna sitta ute, det har ju regnat nästan varje kväll den här veckan. Vi funderade lite på vad vi skulle göra under kvällen. Jag skulle inte iväg med Oktawia till ridhuset eftersom M1 skulle rida ut på damen idag.
 
T behövde kolla till lägenheten, alltså drog vi iväg till stan en vända strax efter att M1 och P hade kommit.
 
När vi kollat till lägenheten så åkte vi iväg till Ica-affären och shoppade med lite ost, kex, fikonmarmelad och oliver. Kvällen avslutades alltså med lite goda ostar och tillbehör under tiden som vi kollade på OS. Känns som en bra avslutning på första arbetsveckan. Pållarna får vara ute i hagen så jag kan ta lite sovmorgon i morgon bitti ;-). Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

9/8 Torsdag - En vanlig kväll...

Idag gick det lättare att komma upp. Kom faktiskt i säng vid 22-snåret igår kväll - alltså funkade det bra att kravla sig ur sängen vid 6.30-snåret i morse. Planen var att ta med mig egen cykel till jobbet eftersom jag skulle iväg på ett tjänsteärende direkt på morgonen. Dock ville jag parkera bilen vid min normala arbetsplats för att slippa betala en massa parkeringsavgifter. Tyvärr hade jag punktering på min cykel och det fick bli full fart till jobbet och så upp på kontoret för att boka en cykel. Kom iväg till mötet på exakt utsatt tid - chockade kroppen med en cykeltur i full fart så här på morgonkvisten ;-)
 
Mötet tog hela fm och så cyklade jag tillbaka till kontoret och resten av dagen förlöpte hyfsat lugnt. På vägen hem efter jobbet så blev det ett besök på Willys innan jag fortsatte hemåt. Behövde fylla på förråden i kylskåpet och till kittisarna. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt.
 
När jag kommit hem och stod i köket för att fixa lite ätbart till mig själv så hörde jag plötsligt hur det blir ett fruktansvärt liv uppe på övervåningen. Det rumlade runt och en katt skrek i högan sky!! Livrädd att Lillan hittat på något så rusade jag upp på övervåningen, men mitt i trappan upp så möts jag av Nalle som flyr för livet och efter sig har han en vrålilsken Tussan!!
 
När Tussan jagat klart Nalle så sprang hon till sina små kittisare och uppe på övervåningen var det svarta pälstussar efter Nalle över hela hallgolvet och inne på toan när Tussan bor med sina kittisar. Hennes vatten var utspilt och det var kattmat och päls överallt. Förmodligen har Nalle försökt ta sig en titt på Tussans kattungar....
 
Nalle var inte beredd på att mötas av Tigermamman Tussan ;-) och tog sin tillflykt under min bil...
 
 
Allt var bra med Tussan och hennes kittisar och efter matning av dessa och mig själv så var det full fart ut i stallet. Som vanligt så fixade jag klart med mockning och hästarnas mat. Även katterna i sadelkammaren fick mat, vatten och sandlådan rengjord. Var precis klar med allt när vid 18.30 när M1 och P kom. Åter dags för pållans motion och idag hoppades vi att det var lite lugnare i i radhuset än vad det var igår. När Oktawia var iordningfixad så var det full fart till ridhuset och idag så var det lugnare där. Även ridskolan höll sin lektion utomhus och vi fick gott om plats i ridhuset med andra ord.
 
M1's strategi med att lägga upp ett lite högre tempo från början verkar ha gjort nytta. Hon behövde inte vara lika energisk med drivningen idag ;-).  Pållan skötte sig bra idag och ridpasset avslutades med att ekipaget red igenom LA:1 programmet och det gick helt OK. Oktawia har blivit jätteduktig på att göra skänkelvikningar - tur att nåt har blivit hyfsat lätt att göra i alla fall... ;-).
 
Efter avslutat ridpass så for vi hemåt och kvällen avslutades som vanligt med att jag tog hand om hästar och utrustning innan alla djuren fick en omgång med mat och det böjrade bli dags att förpassade mig in i huset. Innan jag gick in i huset så kollade jag till piggisarna. Och mycket riktigt - de satt och käkade mat ;-) Lite mer vatten behövdes i alla fall...
 
 
 
Min kväll får nu avslutas med lite TV-tittande innan det blir hyfsat tidigt sänggående ikväll också. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

8/8 Onsdag - Spöregn

Idag var jag verkligen hur trött som helst när jag skulle upp. Snosade några gånger innan jag kravlade mig ur sängen och lyckades ta mig till jobbet.

Planen var att jobba vanlig dag, men T hade hastigt blivit kallad till möte med sin arbetskonsulent och var helt förstörd efter mötet. Jag kollade upp lite saker åt honom och det visade sig att han behövde ta kontakt med sin handläggare på arbetsförmedlingen. Nu var den personen sjuk och få tag på någon per telefon funkade inte. Kollade med min chef och det funkade att jag flexade ut efter lunch för att följa med T till arbetsförmedlingen. T hämtade mig vid 13-snåret och så for vi iväg till AF. Där fick vi vänta i en timme innan vi fick träffa en handläggare. Vi förklarade att T's nuvarande arbetsgivare inte bryr sig om den utredning och rekommendationer som Arbetsförmedlingen gjort och lämnar. Handläggaren tyckte att saker och ting har skötts mycket märkligt. T fick råd över hur han ska gå vidare och så ska han rapportera till denna handläggaren tills det att den ordinarie är i tjänst igen. Handläggaren ska också ta kontakt med T's arbetskonsulent på hans jobb och fråga vad de håller på med egentligen.

Så drygt en timme tog samtalet och både T och jag var rätt trötta när vi kom därifrån... Besöket tog också så pass lång tid att det inte var någon idé att göra något vettigt på jobbet. Så jag hämtade bara mina prylar och så for jag hemåt.
 
Väl hemma så fixade jag lite ätbart och så tog jag itu med stallet. Självklart så börjadedet regna och jag plockade lite snabbt in pållarna. Fixade med mat och sandlådor till kittisarna. Hann också röja upp köket innan det var dags att haka på trailern Vid 18.30 kom M1 och P - dags för Oktawias motion och dagar som denna var det skönt att åka till ett ridhus.
 
Det regnade när vi lastade pållan och for iväg. Ju närmare vi kom ridhuset - desto mer regnade det. Lastade ur Oktawia i totalt spöregn och förpassade henne snabbt till ridhuset. Att ta en promenad med Lillan var uteslutet, utan vi förpassade oss också till ridhuset. Ute på terrängbanan var det tydligen några ekipage som haft terrängträning i spöregnet. Gänget avslutade sin träning i ridhuset och hästar, ryttare och tillhörande fotfolk såg ut som dränkta råttor. Det blev alltså rätt fullt med hästar i ridhuset och M1 fick koncentrera sig på rida runt och motionera pållan. Fast att befinna sig i ett ridhus fullt med andra ekipage är ju träning det också ;-).
 
Det regnade hela kvällen även om värsta hällregnet hade gett sig när det var dags att fara hemåt. Väl hemma så vidtog sedvanliga sysslor, pållan blev omhändertagen, Bianca kollades igenom, trailern mockades ur och alla prylar plockades iordning. Sist så serverades kvällsmaten innan jag själv förpassade mig in i huset. Eftersom jag var rätt trött i morse så blir det nu en kort stunds soffhäng och så isäng - målet är att komma isäng till 22-snåret - vilket är ovanligt tidigt för att vara mig ;-).
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

7/8 Tisdag - Full rulle....

Det gick bra att ta sig upp idag också. Mitt skrivbord är dock inte rent och fint från papper längre... Har redan lyckats stöka till det *fniss*. Så blir det när man ska hålla många bollar i luften samtidigt. Vid 17-snåret så var det full fart hemåt och bara ta tag i resten av dagen. T var på plats för han hade grejat med sin bil och så skulle han börja klippa gräset. Dock började det regna vid 17-snåret så det blev inte så mycket med det. Innan jag käkade lite så tog vi in hästarna och Oktawia fick havre och så fixad jag lite inne innan jag tog itu med mockningen.

Var klar med stallfixet till 18.30 när M1 och P dök upp och jag berättade om mitt slit med den seeeega hästen igår. Uppenbarligen så funkar det inge bra med att låta Oktawia bestämma fart och tempo själv under uppvärmning. M1 la alltså upp en annan strategi. Full fart från början - hästen fick till och med trava från stallet fram till trailern ;-).

När vi så var framme och M1 satt i sadeln så var det full rulle från början. Skritt framåt march.... Oktawia hade inget val än att pinna på och hon skötte sig bra under ridpasset. Blev inte så farligt arg över att hon var tvungen att springa fortare än vad hon själv tänkt sig ;-).

Damen fick ju ett kg havre att äta upp innan arbete, tidigare har hon alltid fått havren som kvällsmål. Vet inte om det spelar någon roll, men jag ska prova och se vad som händer.

M1 var nöjd med ridpasset, även om hon fick driva hela tiden. Skulle ju vara mycket lättare ifall kusen hade lite egen vilja ;-)

Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Hö och betfor serverades som kvällsmål. Kollade igenom Bianca, men hon ville mest bara bli kliad ;-). Var klar med allt i stallet vid 21:30-snåret och då blev det full fart in i huset. Lite slötittande på OS får nu avsluta med kväll.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

6/8 Måndag - Back at work

Då var det åter dags att ta sig till jobbet. Inga problem att komma ur sängen på morgonen - tränade ju igår ;-).

Arbetsdagen avlöpte lugnt. Det var rätt många som gjorde sin första arbetsdag på 4-5 veckor och semesterlunket satt fortfarande kvar. Jag hann ju städa mitt kontor rätt bra innan jag gick på semester och jag kunde alltså koncentera mig på att gå igenom mail och ta hand de arbetsuppgifterna som jag är semestervikarie för.

Drog mig hemåt vid 16.30-snåret och regnet fullkomligt vräkte ner. T var på plats när jag kom hem och han hade tagit in hästarna och gett dem lite hö att tugga på. Oktawia hade inte varit totalt dygnsur när han vid intaget, så hon skulle torka rätt fort utan täcke.

Jag fixade iordning lite lätt käk och kaffe och förpassade mig snabbt in till TV. Lag-hoppningen från OS var man ju tvungen att kolla på. Tyvärr gick det inte så bra för svenskarna och vi blev utan medalj. Nu hoppas vi att det går riktigt bra på unden den individuella hoppningen på tisdag.

Vid 18-snåret så var det dags att ta sig ut till stallet. Alla djur blev matade och fixade med innan jag tog itu att göra iordning Oktawia för ett pass i ridhuset. Oktawia själv var lagom taggad för ett motionspass och stod och sov på stallgången under tiden jag borstade henne. Och mycket riktigt.... det var en total sengångar jag baxade in i trailern. När jag väl satt i sadeln och skulle få djuret att röra på sig vis var uppgiften nästa totalt omöjlig...

Det är ju inte så himla kul att behöva "ponnysparka" igång kusen i VARJE steg för att hon skulle röra sig, så jag lät pållan såsa runt i seg skritt - men utan att stanna - tills det var dags att börja trava. Även traven var seeeeeg och det hjälpte inte hur mycket jag än drev.

Jag la upp ridpasset så vi jobbade mycket med övergångar, serpentiner, 8-volter. Så det hela tiden skulle hända något och så väntade jag på att hästen skulle vakna till liv. Men ICKE... tröttare än tröttast. När jag ridit i 40 min och var helt dygnsvettig - började jag bli aningens frustrerad över den uteblivna responsen från pållan. Idag fanns det verkligen ingen "hemma". Totalt stelopererad i sidorna, inget stöd på bettet, och ingen förmåga att få upp någon högre fart än småjoggning.

Kände att det var dags att lägga ner ridpasset innan jag skulle förlora humöret... men ville göra ett par skänkelvikningar innan det fick vara nog. Just då så kom det in ett gäng nya hästar i ridhuset och ett gäng (ridlägergrupper) förpassade sig ut från ridhuset. Då minsann hände det någonting. Helt plötsligt så vaknade Otkawia till så till den milda grad att när vi började trava igen så höll jag på att flyga ur sadeln. Var inte alls beredd på accelerationen *fniss*.

Det var som om damen startade sin "jetmotor" och så funkade det alldeles utmärkt att rida. Kunde jobba på med galoppjobbet, övergångar, tempoväxlingar både mellan skritt-galopp och trav-galopp, och pållan skötte sig alldeles utmärkt :-). Skänkelvikningarna funkade alldeles utmärkt och nöjd kunde 20 min senare avsluta ridpasset. Dock var jag mer svettig än hästen och T tyckte att jag såg ut som en välkokt kräfta i ansiktet.

Totalt slut var jag efter detta ridpass. Att rida en häst som inte vill röra sig framåt - det är ingen lek. Kändes i benen också...

Åkte så hemåt i totalt spöregn, det var mycket vatten på vägen så det gick inte fort. Vill inte få vattenplaning med bil och trailer... Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Sedan serverades kvällsmaten till pållarna och de fick stå inne under natten. Får se ifall Oktawia är piggare i morgon...

När jag plockat undan alla prylar och mockade ur trailern och parkerat den på sin plats. Förpassade jag mig in i huset - rejält blöt pga regnet. Nu får det blir lite OS och nyheter innan jag ska försöka ta mig upp till övervåningen på huset. Hur jag ska få benen att lyda och ta mig uppför trappan - det är en annan sak ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

5/8 Söndag - Utställning

Idag ringde klockan 7:00 och det var bara att kravla sig ur sängen och ta sig ut till stallet. Pållarna fick sin frukost och jag själv förpassade mig till duschen så jag vaknade på riktigt. Det var i alla fall strålande vackert väder så här på morgonen och jag fixade iordning frukost och det fick bli frukosthäng på balkongen en stund innan det var dags att gå ut och putsa på ponnyn. Alltså sista gången med frukosthäng på balkongen för den här semestern ;-). Även om T muttrade om att jag hade väckt honom i tidig gryning och att det var svinkallt ute ;-)
 
När frukosten var intagen så var det full fart ut i stallet. Bianca hade inte ställt till något bus under natten. Under fleecetäcket var hon ren och fin. Manen och svansen fick sig en omgång med pälsglans och borstades ut ordentligt. Ryktade sedan igenom hela ponnyn och avslutade putsen med att fläta svansen. Under tiden jag putsade Bianca så hade Oktawia fattat att något var i görningen - vandrade runt, runt, runt i sin box... Vid 9-snåret så kom M1 - visare för dagen - jag har fått problem med min gamla hälsporre igen. Springa finns inte med på kartan... :-(. Prylar plockades in i Hondan och trailern hakades på. Innan Bianca skulle lastas fick Oktawia gå ut i hagen. Det är inga problem att lämna Oktawia hemma själv, bara hon får komma ut i hagen innan Bianca lämnar stallet. Alltså var Oktawia lugn i hagen och dessutom har hon grannens hästar att hålla koll på. Vi lastade Bianca och vi hade monterat dit mellanväggen och så bunkrat upp med ett gäng höbalar längst fram i trailern. Detta för att ponnyn ska ha stöd mot bringan vid inbromsningar. Bianca klev snällt in i trailern och så får vi iväg.
 
Utställningsplatsen var vid Örsta Kulle, och färden dit gick problemfritt. Väl framme gick jag och M1 till sekretariatet där jag anmälde vår ankomst och skrev under hästägarförsäkran. Sedan stod vi och tittade på några shettisklasser för att få lite koll på hur domaren ville ha visningen av ponnyerna. T var kvar vid trailern och höll koll på Bianca
 
Efter att ha koll på läget så gick vi tillbaka till trailern och vi lastade ur Bianca. Resdammet borstade av ponnyn och vi gick ner till banan. M1 värmde upp lite och Bianca fick lufta sig lite. Vi har ju inte varit iväg på någon utställning sedan oktober förra året så den lilla fröken var ju lite spänd.
 
Så startade Biancas klass - fyra ston mellan 4 och 13 år som ej fölat i år. Alla deltagare in i ringe och skrittade runt några varv.
 
 
Bianca var först i klassen med att bli utsatt för domarens kritiska blick. Hyfsat stille gick det att stå ;-)
 
 
Efter att domaren bedömt exteriören från sidan fick ekipaget skritta fram och tillbaka på ett rakt spår.  Bianca taktade lite i början av skritten, men sedan så slappnade hon av och skrittade taktmässigt. Traven var som vanligt lite markbunden, men i alla fall inget bus eller galoppinslag ;-). Mycket väl visad av M1 :-D.
 
Övriga ekipage fick genomgå samma procedur och när den var avklarad fick alla ekipagen gå på fyrkantsspåret och domaren meddelade sedan placeringsordningen.
 
Bianca blev placerad 3:a av 4 ekipag och här får de bedömingen.
 
 
Bedömningen för dagen blev följande:
Typ: God rastyp, 8 p
Huvud, hals och bål: Utrycksfullt huvud, välansatt hals, naturlig resning, bra rygg och kors. 8 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Benad för storleken, något tät, annars korrekt. 8 p
Rörelsemekanik i skritt: Takmässig, 8 p
Rörelsemekanik i trav: Markbunden, 7
 
Resultat: 39 poäng och Silver. En retfull liten poäng från att får Guld, men så är det. Tidigare har hon fått en 9:a för god rastyp... Nöjd med den lilla fröken är jag i alla fall :-D
 
 
Eftersom vi inte gick vidare till BIR så stoppade vi tillbaka Bianca i trailern och kunde fara hemåt. Vi fick pris också förutom blå rosett. Ett par rosa gästhanddukar - blir bra att ha som putsdukar till pållarna :-)
 
 
 
Väl hemma blev Bianca återbördad till sin kompis i hagen. Oktawia fattade nu att shettis kom hem och började gnägga hej vilt. Nöjd blev hon i alla fall när kompisen kom tillbaka. Bianca var mest intresserad av att käka gräs ;-).
 
M1 for vidare och jag plockade rätt på alla prylar. T fick också rycka in och plocka bort en död råtta - modell större - som Prickan nackat och som uppenbarligen skulle passa som kattungeföda. T fick förpassa råttan till eldningstunnan....  ;-)
 
När jag var klar så var det lunchdags men ingen av oss kände för att laga mat och T ville absolut fara iväg till Marieberg. Alltså drog vi iväg och det fick bli lunch på Café Garden - tackapaj käkade jag  - smakade mums :-)
 
 
 
Vi fortsatte sedan vidare till Elgiganten för T skulle shoppa en film. Och så skulle han spana runt på en massa prylar. Jag shoppade lite mer kaffe till min dolce kaffemaskin - ny smak som måste testas nämligen Latte machiatto caramell... När T spanat klart på elgiganten så for vi vidare till Willys för T behövde shoppa lite mjölk. Jag var jättetrött efter förmiddagens aktiviteter - stannade därför kvar i bilen och halvsov ;-).
 
När vi var hemma igen så var jag lite piggare och det var rätt skönt väder ute. Alltså blev det lite fika ute trädgården - var ju tvungen att prova nya kaffesmaken - och den var god :-). Vi slappade ett tag innan jag tog itu med att fixa stallet. Mockade, fixade vatten och mat. Även kittisarna fick mat och vatten.
 
När jag var klar i stallet så hjälpte jag T och mäta klart och såga ut hål i för gångjärnen i fodringen till dörrarna vid gamla lagården. Det är inte orginaldörrarna som hänger där och det ska snickras nya någon gång. Gångjärnen kommer i alla fall att återanvändas. Ny brädfodring har varit på gång i MÅNGA år - så det är hög tid ;-). Vi fick snart till sidobrädorna, men när vi skulle spika fast den överliggande brädan så visade det sig att ena dörren är för hög. Måste kapas för att funka. Och det får bli en annan dag.
 
Har i alla fall hunnit med nästan halva uthuset under semestern. Foder vid lagårdsdörren är på gång, knutbrädorna är fixade och fönsterfodrena är målade - allt med vid utefärg. Dessutom även rödfärg på 3 väggar - alltid något.
 
 
När det gäller huset så har det inte blivit ommålat med rödfärg. Förutom takkupan då.... ;-) alltså är målningen på gång i alla fall. Blir det en bra höst så funkar det att måla så vi får se vad som händer. För övrigt så har allt det vita blivit tvättat - behöver fylla på färg på ett par ställen. Balkongendörren behöver få lite färg nertill och likaså ett par knutbrädor på verandan. Väder och vind har gjort sitt. Det som vi hunnit med är i alla fall att de hemska vindskivorna på takkupan är utbytta till nya brädor - alldeles nymålade. Även frontbrädad och fönsterramen är målad en vända. Jag har också hunnit putsa nästan alla fönster - kvar att putsa fönstrena i verandan och takkupan.
 
 
Med tanke på det ostadiga vädret så är jag ändå nöjd med det jag fått gjort hemma. Man önskar ju alltid att man får mer gjort - men jag har hunnit med utflykter, slappat i solsängen, läst lite, ridit, tävlat osv. Så det känns bra att behöva pallra sig till jobbet i morgon :-).
 
Vid 18.30-snåret så for T och Lexi till lägenheten och jag roade mig själv med att vattna blomlådorna, gulla och mata kittisar. Ta hand om stryktvätten efter gårddagens tvättande. Vill inte börja jobba och ha en hög med stryktvätt ligga ;-). Det var solig och skönt kväll ute och det var svårt att lämna trädgården. Samtidigt så lockade OS ;-). Så kvällen avslutas som vanligt - lite soffhäng framför TV:n innan det är dags att knoppa. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 
 

4/7 Lördag - Pyssel hemma...

Började dagen frukosthäng på balkongen. Det blåste dock lite, så man fick linda in sig i en filt också ;-).
Även om det var blåsigt idag så var det helt OK väder. På måndag är det ju dags att förpassa sig tillbaka till jobbet och eftersom jag avskyr att avsluta semestern med ett ostädat hus, så fick det bli städning och tvättning. Eftersom jag putsade fönster i torsdag så behövde jag inte damma ur några fönsterbrädor i undervåningen. Inte så farligt dammigt heller för övrigt. Det var köket som såg värst ut... vita köksluckor och en massa flugor... avtorkning behövdes med andra ord. I övrigt så var det golven som såg överdjävliga ut. Lexi fäller OCH löper... jättekul med schäfer då... ;-). Hade fullt med schäfervalpar låg och skräpade i alla hörn.
 
Så jag röjde upp i huset och tömde tvättkorgen på tvätt. Så skönt att idag kunna hänga ute tvätten och den torkade rätt omgående i blåsten. För övrigt har denna syn varit rätt ovanligt den här semstern...
 
Tvätt på torkvindan....
 
 
 
Är ju så mycket trelivgare att kunna torka tvätten utomhus än att hänga upp den i torkskåpet...
 
Under tiden som jag roade mig inomhus, så höll T på med nåt projekt ute. Det visade sig att han har ett gäng plåtar liggandes.... För ett tag sedan så uttalade jag mig bekymrat om baksidan av mitt stall. Timmerväggen är dålig, hinner inte måla och framför allt har jag inte råd för tillfället att ta ut en timmerman för att byta ut det timmer som är sämst. Så det kommer bli ytterligare en vinter som det blåser rakt igenom min sadelkammare....
 
Dock har T kommit på en provisorisk lösning - i alla fall för den delen av timmerväggen som är allra sämst - där just min sadelkammare är. Han började täcka väggen med plåt. Dock så blåste det för mycket för att täcka ända upp till taket - det ska göras någon annan dag... Men förhoppningsvis så blir det lite mer vindtätt i alla fall :-).
 
Även om jag varit hemma och pysslat så har jag inte stressat idag. Det har blivit mat- och fikapauser mellan jämna mellanrum och så har jag kollat runt bland mina rabatter. Jag har inte så mycket sensommarblommor i mina rabatter, men några i alla fall.
 
En vacker bolltistel...
 
 
Som vanligt har min clematis summer snow totalt växt igen hela syrénbersån - helt otrolig växtkraft i denna variant av clematis...
 
 
Rosa temynta -passar utmärkt att göra te på - smakar som earl grey-te
 
 
Vid 18.30-snåret kom M1 och P. Dags för pållans motion och idag blev det en omgång med lite hoppning i ridhuset.  Oktawia fixades iordning och strax var vi på väg mot ÖFK.
 
Fem stycken små hinder byggdes upp, två på varje långsida och ett i mitten - dessa reds i en slinga som en stor 8-volt.
 
Dock var pållan segare än segast under uppvärmningen - undrar om man kan ge hästar någon form av "pigg-piller" ;-). Passet började med att först skritta över markbommar, och så trava över markbommar innan bommar lades upp på "sockerbitarna". Först en runda på 50 cm.
 
 
Avslutade med att vända klossarna så bommarna låg på 70 cm, och pållan vaknade faktiskt till liv lite ;-). Hoppade bra gjorde ekipaget i alla fall :-).
 
Efter avslutat ridpass så var det full fart hem med Oktawia. Hon blev omskött och serverad sin kvällshavre i boxen. Där slutade sedan likheten med vanliga kvällar. Efter att alla prylar osv var fixade så hämtades det varmt vatten i huset och lilla Bianca blev utsläpad på stallbacken till Oktawias stora förtret ;-).
 
Den lilla ponnyn blev återigen badad - i morgon är det dags för utställning och borsta bort damm från tät shettispäls - det går inte. Så ordentligt schamponerad blev hon och detta är uppenbarligen något Bianca tycker är riktigt skönt. Ren blev hon och matte blev blöt ;-). Innan hon fick gå tillbaka till sin box fick hon ett fleecetäcke på sig. Har inte tid att borsta bort en massa sågspån i morgon bittit ;-).
 
Alltså blev det box under natten för pållarna och när jag var klart med allt och plockat undan på alla badningsprylar så förberedde jag det som ska med på utställingen i morgon. Strax efter 22-snåret var det äntligen tack och godnatt till stallet.
 
Min egen kväll kommer nu avslutas med soffhäng och lite OS på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. I morgon ska jag ju chocka kroppen genom att kliva upp kl 7... ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

3/8 Fredag - Sista semesterdagen

Så kom den - sista sommarsemesterdagen.... Svårt att fatta att jag varit ledig i fyra veckor, men så är det... Hur tillbringas då den sista semesterdagen - själv med full rulle som vanligt ;-).

Vaknade vid 9-snåret - har gjort så de två sista veckorna - och det är det som är semester för mig. Att få sova tills jag vaknar utan väckarklocka ;-). Det fick bli frukost framför datorn, slösurfade lite och kollade vad som hänt i världen innan jag fixade iordning mig själv och satte fart. Jag fixade med stallet och alla djuren. Målade också foderbrädorna till lagårdsdörren en vända då vädret tillät det. När allt "jobb" var klart så piffade jag till mig själv och for in till stan.

Det blev en lunchdate med min kamrat MK och vi besökte en vegetarisk restaurang i stan. Det var en höjdare och vi kunde sitta ute och käka vår lunch. Hade en himla trevligt under 1,5 timme innan det var dags att röra på sig igen.

Jag var hemma igen strax efter kl 14. T var på plats och det var dags att åka iväg och hämta spån. Alltså hakades trailern på min bil igen, tomma spånsäckar packades in i trailern tillsammans med spade och så for vi iväg. Som tur var så var det OK väder, lite mulet och bra temperatur för fysisk ansträngning.

Det tog ungefär en timme att fylla de 20 säckarna med spån, vilket kommer räcka ungefär två månader. Tungt var det i alla fall och gamle volvon fick jobba hårt ;-). På vägen hem så passade vi på att åka in en sväng till Willys och shoppa hem lite mat. Sånt behövs också.

Väl hemma igen så käkade vi först kvällsmat innan vi tog itu med att lyfta ut spånet ur trailern. Spånet kunde inte stå kvar i trailern någon längre stund eftersom vi skulle iväg med Oktawia till ridhuset. Alltså var vi i full gång med att lasta ut spånet när M1 och P dök upp. M1 började med att träna med Bianca. Höll till i hagen och lät Oktawia var kvar. Oktawia tyckte det var lite lattjo lajbans när M1 sprang med Bianca och började busa runt lite - sicken kuse ;-)

När träningen med Bianca var avklarat så var det stora pållans tur. Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass och vid 19-snåret var vi klara för avfärd - alltså åter mot stan för 3:e gången idag ;-).

Oktawia var seg som sirap och M1 fick jobba bra för att få fart på damen. När Oktawia väl kommer igång så jobbade hon bra, men det skulle vara lättare ifall hon visade lite mer egen bjudning... Ekipaget tränade på delar ur LA:1-programmet och det såg helt OK ut.

Vi var hemma igen cirka 20.30 och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Kvällshavren serverades och som vanligt plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern under tiden som damen käkade upp havren. När jag var klar med allt så släpptes pållarna ut i hagen och jag själv förpassade mig in i huset.

Så var sista semesterdagen till ända och kvällen avslutas nu soffhäng och OS på TV:n. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

2/8 Torsdag - Fönsterputs...

Efter att ha tvättat de vita snickerierna på huset så blev de vita och fina igen. Mina fönster såg inte så roliga ut direkt. Inte putsade sedan förra året och så vattenkladd på dem. Nästa vecka är det jobb igen och då är det ju full rulle med hästar och jobb. Med två dagar kvar på semester fanns det inget att be för. Bara att sätta fart.

Vid 10-snåret satte jag således igång. Började med fönstrena i kontoret så jag skulle hinna med fönstret som ligger mot söder innan solen gassade på för fullt. Ner med gardinerna och in med i tvättamaskinen. Gardinerna i kontoret är nya och ska upp igen, men utan damm och spindelväv...

Det där med fönsterputs i ett gammalt hus medför ju en del arbete. Plockar ur fönstrena från blommor och prylar. Tvätta rent snickerierna från damm, spindelväv och äckliga fluglortar, för att därefter att damma rent det som åter ska placeras på fönsterbrädan. Det tar nästan längre tid att att tvätta rent glaset... Totalt tog varje fönster ungefär en timme att få i reprensentabelt skick och med alla krukväxter och pryttlar på rätt plats. Och jag har en del fönster i huset.

Så det var full rulle hela dagen. Med två fönster i kontoret, två fönster i köket och fyra fönster i vardagsrummet så vet man var man har att göra ;-).

Alltså hade jag fullt upp hela dagen. Gjorde korta pauser mellan varje fönster där jag roade mig med att mata kittisar, fixa stallet, ta in pållarna så de slapp bromsarna, käka mat, ta en fika. Vid 19-snåret var jag så klar med själva fönsterputsadet och jag lämnade huset för en stund. M1 och P kom vid 19-snåret och idag fick det bli en uteritt för Oktawia. När sällskapet var ute så passade jag på att träna med Bianca. Lilla fröken fick träna på trava och ställa upp sig för visning. Hon skötte sig bra och nöjd med uppmärksamheten.

När uteritten var avklarad och pållad ompysslade serverades kvällshavren och under tiden som hon käkade upp maten så förpassade jag mig in i huset och röjde upp lite i köket. Pållarna släpptes sedan ut i hagen och jag var klar ute för idag. Jag hann med att snabbt dammsuga vardagsrummet innan CSI Maimi började.

Nu började undervåningen så hysad ut, dock inga gardiner uppsatta i de rena fönstrena. Efter CSI Maimi drog jag igång strykjärnet. Gardiner till kök och kontoret blev strukna och uppsatta. Sedan fick det vara nog. Vardagsrummet får klara sig utan gardiner tills i morgon.

Så nu får soffan, popcorne och NCSI på 3:an avsluta min kväll. Så detta är allt för idag.

/Lizzie

1/8 Onsdag - Lite pyssel....

Rejält blåsigt har det varit idag och det fick bli frukost inne i huset. Tog det lugnt på fm men till sist så satte vi fart. Jag fixade stallet först så det var gjort. Egentligen så tänkte vi sätta upp plåt på baksidan av stallet, men pga blåste var det ingen idé. Vi hade blåst bort tillsammans med plåtarna.... Istället tog vi itu med jobbet att att få brädorna till sydöstra gaveln på lagården. Brädorna var målade och klara dock är ju väggen sne och vind så det tog en stund innan vi fått dit bärdorna utan allt för stor aglimpor. De nordöstra knutbrädorna tvättades härom dagen och alltså målade jag på ett lager vit färg. Även fönsterfoderna på östra gaveln fick en omgång färg. Någon gång ska jag försöka få tag på några lämpliga fönster också...
 
Känns helt otroligt att äntligen få dit knutbärdor på detta hörnet. Det har jag tjatat om sedan vi flyttade hit för 18 år sedan... Men T är mycket för "det kan jag göra sen..."
 
Alltså tyckte T att jag var värsta slavdrivaren som ville fortsätta med att fixa till dörrfodrena till lagårdsdörren. Ska jag hinna få dem på plats innen jag börjar jobba på måndag så måste jag ju sätta fart. Men eftersom jag inte är så bra på att såga numera pga min kroniska tennisarmbåge, fick T rycka in. Kanterna på dörrfodren som är mot dörrarna var tvungna att snesågas. Annars så passar inte fodren mot gångjärnen i de gamla dörrarna.
 
När bärdorna var fixade med sågen så var det dags för mitt jobb. På med grundolja och så ett lager grundfärg :-) 
 
 
När jag var klar med foderbrädorna var klockan 16 och hög tid att fixa lite mat. Tidigare på dan så hade vi bara fikat och käkat ett par mackor var. Under tiden som jag fixade iordning middagen - ungspannkaka - så klättrade T upp på taket och grundoljade och grundmålade foderbrädorna kring takfönstret. Själva fönstrena får vi vänta med till någon dag som det är rätt väder. För dessa ska skrapas rena från färg och kittas om. Inget jobb man pysslar med när det blåser. Jag är nöjd över att den främre brädan och fodrena blir fina i alla fall :-)
 
Ser bra mycket bättre ut än vad det gjorde när semestern började ;-)
 
Vid 17-snåret var det i alla fall färdigpysslat för idag. Vi käkade jättegod fläskpannkaka till kvällsmat och när vi käkat så tog jag med en bit pannkaka med ut till lagården. Mycket riktigt - två piggisar var i farten och de kom minsann fram direkt när de kände doften av pannakaka ;-).
 
Vid 18-snåret så drog jag på mig ridkläderna och det var dags att ta itu med dagens motionspass. Pållarna plockades in från hagen och jag fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset. När vi kom fram till ÖFK så var det full rulle där. Ridskola och fälttävlansträning - fullt med trailers på parkeringen, men i ridhuset var det lugnt.
 
Jag hann skritta fram innan det kom en ridksolegrupp, men jag hade i alla fall halva ridhuset för mig själv. Dagens ridpass blev en lektion i att "få en häst att röra sig framåt". Oktawia hade ingen framåtbjudning alls idag - alltså fick jag slita som ett djur för att det skulle hända nåt. Efter uppvärmning så övergick jag i att rida övergångar och tempoväxlingar i hopp om att damen skulle vakna till liv, men segt var det. Det var inte förrän när ridpasset nästan var över som damen tyckte det var OK att springa runt - bättre sent än aldrig. Till pållans fördel kan sägas att hon gjorde bra skänkelvikningar och galoppjobbet funkadde också kalasbra. Synd bara att det ska vara så segt innan hon börjar bli lite mer självgående ;-).
 
Skrittade av ute runt stallarna då det var en riktigt fin kväll och inte fullt så blåsigt längre. Lastade så pållan vi for hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Hon fick sedan sin kvällshavre och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Här brukar jag vara klar för kvällen, men inte idag. Lilla Bianca fick sig en pysselomgång och så gav vi oss ut på ett litet träningspass. Promis, lite travträning och så träning på att ställa upp sig. Bianca skötte sig kalasbra och tyckte det var lattjo lajbans. Inga problem att få fart på den lilla ponnyn. Här fanns det framåtbjudning i alla fall - tänk om det kunde smitta av sig till Oktawia lite - skulle inte skada liksom.
 
När så Biancas motion var avklarad och återbördad till sin hysteriska kompis i stallet så fick båda pållarna förpassa sig ut hagen igen. Kollade till alla övriga djuren och nu avslutas resten av kvällen med soffhäng och Tyst vittne - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

31/7 Tisdag - OS-silver...

Idag har jag inte gjort många knop, men det varit spännande ändå. Vaknade upp till ett mindre trevligt väder - totalt spöregn. Alltså inte läge för frukosthäng på balkongen - fick bli frukost framför datorn istället.
 
Alltså tog jag det lugnt på fm och när lagtävlingen i fälttävlan började sändas så slog jag på TV:n - Sverige hade medaljchans och det måste man ju kolla på. Jag passade på att fixa klart stryktvätten under tiden som jag kollade på TV - bra sätt att förena nytta med nöje ;-). Tyvärr ville det sig inte för Sverige, utan laget hamnade på en hedrande 4:e placering. Inte dåligt det heller i ett OS. Lagom när lagtävlingen var avklarad dök T och Lexi upp. T placerade sig på soffan eftersom det inte var något bra uteväder. I väntan på att den individuella hoppningen skulle börja för fälttävlansryttarna så gick jag ut i stallet och fixade mockningen, vatten och hästarnas mat. Kittisarna fick också påfyllt. När jag var klar med stallfixet var det en stund över innan hoppningen skulle börja, så jag passade på att utföra lite lädervård. Båda Oktawias sadlar och träns fick sig en omgång med sadelsåpan. Det var välbehövligt... mycket lort var det ;-).
 
VId 15.30 var det så dags att bänka sig i soffan igen och det visade sig bli en riktig rysare. Vår svenska ryttare Sara Algotsson-Ostholt låg bra till för ett OS-guld, men inte råd med någon miss... Spänningen var olidlig, så till den milda grad att till och med T var tvungen att kolla ;-).
 
När det så Sara red sin runda så hade jag nog andningsuppehåll under en minut och när sista hindret togs så trodde jag först att det blev en felfri runda, men icke - en bakbom var tvungen att trilla ner!!! Knappt man trodde att det var sant!
 
Men vilken prestation och vilket ekipage! Stort grattis till OS-silvret Sara :-D
 
 
 
 
Tyskarna tog guld och brons - Sara i fint sällskap!
 
 
Efter denna nervpärs var jag tvungen att göra något pratiskt. Det regnade ute så det fick bli symaskinen. Sydde i en ny dragkejda i mina bruna ridbyxor - det är inte svårt bara lite meckigt och det tog en stund. Nöjd över resultatet. Jag hann börja med mina ljusbruna ridbyxor, men inte bli klar innan det var dags att dra på sig stallkläderna och förpassa mig ut i stallet.
 
 
M1 kom vid 18.30-snåret och pållan var snart iordningfixad för ett besök till ridhuset för lite dressyrande. Idag fick vi sällskap av ryttare från ÖFK's ridläger, lite spännande tyckte Oktawia - det har ju varit tämligen tomt i ridhuset de senaste veckorna när vi åkt dit ;-). Oktawia var seg även idag. Det krävs lite övertalning för att få damen att komma igång. M1 tränade på övergångar och tempoväxlingar som vanligt. För dagen orkade pållan samla upp sig riktigt bra i galoppen och göra en riktigt fin öppna i galopp - i alla fall några steg ;-). Ekipaget tränade också lite delar ur LA:1 programmet. Sammanfattningsvis så skötte sig pållan bra. När hon väl kommer igång så jobbar hon på bra och anstränger sig. Den duktiga lilla hästen blev sedan avskrittad runt SM-banan.
 
Vi var hemma igen runt 21-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt innan jag serverade kvällshavren. Plockade sedan undan alla prylar och mockade ur trailern. Varför måste hästen ALLTID lägga ett par skithögar i trailern?? Hon borde kunna hålla sig den korta lilla sträckan vi behöver åka ;-).
 
När havren var uppäten så blev pållarna utsläppta i hagen. Alla djuren på gården har blivit omskötta under dagen och nu var det dags för mig själv att förpassa mig till soffan. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

30/7 Måndag - Skurardag....

Det har idag varit bra väder för att jobba med huset idag också. Däremot så blev det till att ta med sig en extra filt ut på balkongen när kaffet skulle intags - var lite svalt ;-).
 
Eftersom det var lite mulet och inte så vansinnigt varmt ute var det dags att ta itu med att skura de vita snickerierna på framsidan av huset. Den sidan ligger mot söder - alltså blir det vansinnigt varmt när solen ligger på och då är det inte så bra att tvätta med alg och mögeltvätt. Framförallt blir det olidigt varmt för en själv.
 
Så T var den som klättrade upp och ner på stegen. Han började skura på takfönstret, och jobbade sig nedåt på framsidan. När han kommit halvväg så var det dags för en kaffepaus - det är jobbigt att klättra upp och ner på stegen. Så det blev en vilopaus innan han fortsatte.
 
Under tiden som T tvättade snickerierna så fixade jag stallet, fixade kaffet och mat när så behövdes. Framåt em var så alla vita snickerier på huset tvättat. Jag tog över uppgiften och tvättade en knutbräda och ett par fönsterfoder på lagården som ska målas om. När jag ändå höll på med vattenslangen så passade jag också på att dra av bil och trailer den värsta smutsen.
 
Nu när allt det vita är tvättat så är det bara att vänta på lite bra väder så jag kan åla med rödfärg. Bra o det blir lite varmare och framför allt uppehåll... vi får väl se hur det blir med den saken. Jag har ju 4 semesterdagar kvar och det skulle vara bra ifall jag hann måla huset under semestern. Ska också hinna sy i dragkedjor i 3 par byxor, putsa fönstrena i kök, kontor, vardagsrum och gästrummet... kommer nog prioriterar dragkedjorna och fönsterputsningen. Vet hur det kommer bli när jag börjar jobba igen. Då är det full snurr med jobb, stallfix och träning av pållarna. Hinner ju knapp fixa vanliga städningen då, ännu mindre fönsterputsning ;-)
 
När vi var klara med allt skurande av hus på utsidan så svidade vi om till mer representabla kläder och så blev det en tur till Kumla. På väg till Kumla åkte vi förbi Hund- och kattkliniken där jag shoppade mjölkersättning till kittisarna och så fortsatte vi färden till Kumla. T skulle lämna in nyckeln till svärfars lägenhet. Det ärendet tog inte lång stund, och när den var avlämnad så fortsatte vi hem till svärfars nya boende. Besöket tog inte så lång tid, för svärfar var jättetrött och ville bara sova. Det var också dags för kvällsmaten, så lämnade svärfar i personalens goda vård och så for vi hemåt igen. Väl hemma så blev det lite mat och det var dags att ta itu med pållans motion.
 
Drog på mig stallkläderna och så tog itu med att fixa iordning pållan. Det blev en tur till ridhuset och vid 19-snåret var vi på plats. Idag börjar ridlägren på ÖFK, men vi fick ha ridhuset för oss själva. Oktawia var segast än segast. Hade ingen lust att röra sig framåt över huvud taget. Blev till att driva och efter uppvärmningen så hade jag fått hyfsad fart på damen och det var dags att göra en liten övning som jag tänkt göra. Jag behöver träna på hörnpaseringar och pållan också. Alltså höll jag mig på en kvadrat på 20 x 20 m, och innanför spåret. Vi började i skritt och så blev det halt i hörnen innan vi försökte göra en snygg vändning. Oktawia visste nog inte vilket hon tyckte var jobbigast, att behöva flytta in bakbenen under magen eller att behöva hålla sig på ett rakt spår två meter från väggen.... ;-). Helst ville hon slänga sig runt i hörnet genom att böja halsen och luta sig nåt, för att därefter ta stöd mot väggen för att kunna röra sig rakt fram... ;-). Alltså var detta en mycket nyttig övning för både pålla och mig. Vi utförden den övningen i trav också och matte lyckades faktiskt hålla ordning på sin egen kropp och samtidigt få pållan att utföra det hon skulle göra. Men slet hårt - det fick jag göra ;-).
 
Efter en timmes jobb i ridhuset blev det så avskrittning ute innan pållan lastades och det var dags att fara hemåt. Väl hemma vidtog sedvanligt pyssel. Och när pållan var omskött, matad, trailern urmockade och alla prylar på rätt plats så släpptes pållarna ut i hagen igen. Jag själv förpassade mig in i huset och lite TV-tittande får avsluta min dag. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

RSS 2.0