31/7 Tisdag - OS-silver...

Idag har jag inte gjort många knop, men det varit spännande ändå. Vaknade upp till ett mindre trevligt väder - totalt spöregn. Alltså inte läge för frukosthäng på balkongen - fick bli frukost framför datorn istället.
 
Alltså tog jag det lugnt på fm och när lagtävlingen i fälttävlan började sändas så slog jag på TV:n - Sverige hade medaljchans och det måste man ju kolla på. Jag passade på att fixa klart stryktvätten under tiden som jag kollade på TV - bra sätt att förena nytta med nöje ;-). Tyvärr ville det sig inte för Sverige, utan laget hamnade på en hedrande 4:e placering. Inte dåligt det heller i ett OS. Lagom när lagtävlingen var avklarad dök T och Lexi upp. T placerade sig på soffan eftersom det inte var något bra uteväder. I väntan på att den individuella hoppningen skulle börja för fälttävlansryttarna så gick jag ut i stallet och fixade mockningen, vatten och hästarnas mat. Kittisarna fick också påfyllt. När jag var klar med stallfixet var det en stund över innan hoppningen skulle börja, så jag passade på att utföra lite lädervård. Båda Oktawias sadlar och träns fick sig en omgång med sadelsåpan. Det var välbehövligt... mycket lort var det ;-).
 
VId 15.30 var det så dags att bänka sig i soffan igen och det visade sig bli en riktig rysare. Vår svenska ryttare Sara Algotsson-Ostholt låg bra till för ett OS-guld, men inte råd med någon miss... Spänningen var olidlig, så till den milda grad att till och med T var tvungen att kolla ;-).
 
När det så Sara red sin runda så hade jag nog andningsuppehåll under en minut och när sista hindret togs så trodde jag först att det blev en felfri runda, men icke - en bakbom var tvungen att trilla ner!!! Knappt man trodde att det var sant!
 
Men vilken prestation och vilket ekipage! Stort grattis till OS-silvret Sara :-D
 
 
 
 
Tyskarna tog guld och brons - Sara i fint sällskap!
 
 
Efter denna nervpärs var jag tvungen att göra något pratiskt. Det regnade ute så det fick bli symaskinen. Sydde i en ny dragkejda i mina bruna ridbyxor - det är inte svårt bara lite meckigt och det tog en stund. Nöjd över resultatet. Jag hann börja med mina ljusbruna ridbyxor, men inte bli klar innan det var dags att dra på sig stallkläderna och förpassa mig ut i stallet.
 
 
M1 kom vid 18.30-snåret och pållan var snart iordningfixad för ett besök till ridhuset för lite dressyrande. Idag fick vi sällskap av ryttare från ÖFK's ridläger, lite spännande tyckte Oktawia - det har ju varit tämligen tomt i ridhuset de senaste veckorna när vi åkt dit ;-). Oktawia var seg även idag. Det krävs lite övertalning för att få damen att komma igång. M1 tränade på övergångar och tempoväxlingar som vanligt. För dagen orkade pållan samla upp sig riktigt bra i galoppen och göra en riktigt fin öppna i galopp - i alla fall några steg ;-). Ekipaget tränade också lite delar ur LA:1 programmet. Sammanfattningsvis så skötte sig pållan bra. När hon väl kommer igång så jobbar hon på bra och anstränger sig. Den duktiga lilla hästen blev sedan avskrittad runt SM-banan.
 
Vi var hemma igen runt 21-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt innan jag serverade kvällshavren. Plockade sedan undan alla prylar och mockade ur trailern. Varför måste hästen ALLTID lägga ett par skithögar i trailern?? Hon borde kunna hålla sig den korta lilla sträckan vi behöver åka ;-).
 
När havren var uppäten så blev pållarna utsläppta i hagen. Alla djuren på gården har blivit omskötta under dagen och nu var det dags för mig själv att förpassa mig till soffan. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0