26/8 Söndag - Tävlingsdags...

Idag var det dags för tävling. Och debut i en högre klass än vad ekipaget har tävlat i tidigare. Skönt var att vi hade en start på eftermiddagen. Slapp alltså att kliva upp mitt i natten för att mata hästarna ;-). Blev ändå väckt tidigare än alarmet på klockan - Lexi var uppe och klättrade på mig vid 7,30. Hon var väldigt enträgen - alltså lika bra att kliva upp och släppa ut vovven. Bushunden var nödig ;-). När jag ändå kommit ur sängen så gick jag ut til stallet och släppte ut pållarn. Dock fick Oktawai regntäcke på sig eftersom det var regnrusk ute. När jag kom in i huset igen så möttes jag av doften från nybryggt kaffe - finns ingen bättre doft så här på morgonen ;-). T hade också vaknat till liv... Intog kaffe och frukost i lugn och ro framför datorn innan jag fixade iordning mig själv och satte fart. Först stoppade jag in en fransyska i ugnen som sakta förvandlades till rostbiff. Dammade lite snabbt då huset var i stort behov av en  städomgång. Under tiden som jag sedan gav mig ut till stallet och fixade mockningen, så fixade T lite dammsugning i huset. När jag var klar med mockning, strö, vatten och hästmaten, blev tillbaka till huset. T och jag skakade alla mattor då det för tillfället för uppehåll, men det var bara en tidsfråga innan nästa skur skulle komma. Vid 11-snåret kom M1 och P - dags att fixa iordning Oktawia till tävlingsmässigt skick ;-). 
 
Jag och T käkade lite lunch, rostbiffen smakade bra ;-). Efter lunchen var det dags att börja packa in tävlingsutrustning i bilen. Oktawia var knoppad och ryktad så pälsen blänkte. In med sadel, träns, vatten, hink, skötselväska och övrig utrustning som skulle med. Snygg pålla klev sedan snällt in i trailern och vi for iväg på utsatt tid. När vi kommit nästan en mil så kom vi på att jag glömt att lägga in passet i bilen - bara att vända och åka tillbaka  hem för att hämt det viktiga dokumentet. Lite lätt stressade gjorde vi ett nytt försök att fara iväg. Kom fram till Linde lite lätt försenade och under tiden som M1 drog på sig tävlingskläderna så fixade vi övriga att Oktawia fick på sig sin utrustning. M1 satte sedan full fart mot framridningen. Jag gick iväg för att uppsöka en toa och så kolla om tävlingsdeltagarna på in på banan enligt startlistan. Enligt uppgift så låg de lite efter, cirka 5 min. Passade ju bra då vi var försenade. Blev därför väldigt förvånad då M1 och Oktawia inte var kvar inne på framridningsbanan. Visade sig att de blivit utmotade av en funktionär eftersom det bara fick vara 5 ekipage inne på banan. Det är väl OK - men hur gör man då när det är 30 min kvar till start??? Inge bra för Oktawia att behöva få börja om med framridningen.... Efter en dryg väntan fick de komma in på framridningen och den där lilla förseningen växte mer och mer.... Inte helt lätt att få till framridningen då
 
 
 
Dessutom var inte vädret makter med oss, finns roligare saker att göra än att behöva rida fram i spöregn....
 
Till sist var det dags för tävlingsdebuten i LA:1. Under ekipaget tävlingsritt så åskade det rejält och vräkte ner regn. Skönt att stå i ridhuset...
 
 
Oktawia var inte på sitt bästa humör - med tanke på att hon är en häst som vill ha sina rutiner och en konstig framridning tillhör inte hennes rutiner ;-) - så var dagens resultat helt OK. Det var inte direkt lysande poäng, resultatet för dagen tävlingsdebut blev 53,42 % - men någonstan ska man ju börja :-)
 
När ritten var avklarad så var åskan otäckt nära och M1 fick hoppa av och av med utrustningen snabbt och så in med kusen i trailern. Oktawia tyckte inte alls om vattenpölen framför lämmen, men klev till sist in. Och vi kom iväg innan det började hällregna...
 
När vi var var på väg ut ur Linde så slog däremot åskskur från helvetet till. Helt plötsligt så fullkomligt vräckte det ner vatten - från sidan och så kom haglet och blåsten. Oktawia fick spel i trailern. Kan ju gissa hur hagelstormen lät där inne. T var tvungen att stanna bilen för vi såg inte en meter, och vi var tvungna att vänta en stund. Jag kravlade mig ur bilen, med risk att drukna, för att kolla till Oktawia. Vattenmängden på vägen var enorm, jag hade vatten 20 cm upp på benen... tur att jag hade gummistövlar på mig. Oktawia stod på alla fyr och väggarna var hela. Alltså kunde vi sakta röra oss framåt.
 
Resten av färden hemåt gick bra, även om det inte gick fort. Sikten ute på R50 var inte direkt lysande....
 
 
Väl hemma så hade vi kommit ur åskmolnet och solen sken faktiskt och vi kunde lasta ur pållan och alla prylar torrskodda. Pållan blev omhändertagen och så fick det bli hagen resten av dagen. Tog rätt på alla prylar, mockade ur boxar och trailer - så var denna tävlingsdagen avklarad.
 
Lite lätt trött blev det sedan lite fika i trädgården innan T och Lexi for vidare till lägenheten. Jag själv förpassade mig in i huset och fixade klart med städningen. Dammsugningen var avklarat, kvar alltså att fixa toaletter och handfat för att så avsluta med att moppa golven. Passade också på att tvätta lite hästutrustning, så som schabrak, sadelgjord och benskydd. Diskmaskinen fick jobba också.
 
När städningen var avklarad så matades alla djuren, Tussans kattungar är 5 veckor i morgon och tilläggsmatas fortfarande med mjölkersättning. Det som är skönt är att de små liven nu kan äta själva. Behöver inte mata för hand med spruta. Underlättar en hel del ;-).
 
 
Vid 21-snåret blev det en sista vända ut till stallet och pållarna fick komma in för natten. Kvällsmaten serverades till pållarna och när jag var klar i stallet för idag, så fick det bli soffan för min del. Lite TV får avsluta denna dagen och detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0