25/8 Lördag - Förberedelser...

Så var det lördag - full rulle idag. Började dagen med att släppa ut pållarna i hagen. In och intog frukost under tiden som jag matade Tussans kittisar. De har börjat kunna äta själva nu, skönt att slippa mata med sprutan, men det tar lite längre tid när de ska slicka i sig mjölk än att suga i sig ;-)
 
När kittisarna var fixade så fixade jag iordning mig själv. T fixade med akvariet då det helt plötsligt var i akut behov av vattenbyte. Syntes på fiskarna... Vid 11-snåret kom så hovis och Oktawias tappsko var snart fixad. Hoven hade inte gått sönder något när Oktawia trampade av sig skon och det underlättade att slå på dojjan.
 
När hovisbesöket var avklarat meddelade jag det till M1 och hon skulle ta en uteritt på Oktawia under em. Jag svidade om till mer respektabla kläder och så for vi iväg till Marieberg. Jag har tämligen tröttnat på det evigt dåliga vädret med skurar av hällregn... Mitt tunna regnställ klarar inte av mer än lätt duggregn, så det fick bli en sväng till Jula och så shoppade jag mig ett regnställ av arbetarmodell i galon. Knallorange och man syns bra med andra ord  ;-). När vi ändå var på Jula så lämnade vi tillbaka stödbenet som T köpt till min trailer. Det gick nämligen sönder första gången jag använde det. Inga problem att få ett tillgodokvitto och vi testade med att ta ett nytt likadant. Hoppas att det håller bättre. När vi shoppat klart så åkte vi till Café Garden  och käkade lite mat. Det fick bli en tacopaj och det smakade mums :-)
 
När vi var klara på Marieberg så drog vi hemåt. Väl hemma så tog jag itu med stallsysslorna och gjort klart allt. Sedan fick det bli en lite välförtjänt vilopaus i trädgården, solen tittade faktiskt fram en sväng så kaffe intog ute. Gäller att passa på när den skygga saken visar sig ;-)
 
T och Lillan drog så iväg till skogen en sväng för att kolla efter lite svamp. Jag och Lexi var kvar hemma för jag hade lite att pyssla med. Lexi sniffade runt i trädgården och höll koll på katterna och jag satte igång med sadelvård. Först tänkte jag släpa ut sadel och träns för att sitta ute, men den röda kattungen känner sig lite övergiven nu när alla syskonen flyttat till nya hem. Alltså behöver han få lite sällskap och jag pysslade med lädervården i sadelkammaren. Under 1,5 timme hade jag en mycket kelsjuk liten kattunge som helst ville sitta på min axel hela tiden ;-).
 
Dressyrsadel, träns och grimma gjorde rent med sadelsåpa och så på med lite läderbalsam. Blankt och fint blev det. Skönt att få tävlingsutrustningen fixad idag, även om starten i morgon är på em, så är det skönt att ha så mycket som möjligt fixat innan. Kommer ha full rulle ändå ;-).
 
När jag var klar med lädervården förpassade jag min in i huset en stund. Röjde upp lite i köket och slösurfade en liten stund. T och Lillan kom tillbaka från svampskogen, men inte så mycket kantareller den här gången... Fler som tar en sväng till skogen än T ;-).
 
Vi fixade lite käk och det fick bli lite korv så här framåt kvällningen. Mätt och belåten var det så dags att plocka in pållarna för kvällen. Kollade noga att Oktawia hade alla fyra skorna kvar och det hade hon ;-). Kvällsmat serverades till pållarna.
 
Min egen kväll får nu avslutas med lite popcorne och så lite TV-tittande en stund. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0