30/7 Måndag - Skurardag....

Det har idag varit bra väder för att jobba med huset idag också. Däremot så blev det till att ta med sig en extra filt ut på balkongen när kaffet skulle intags - var lite svalt ;-).
 
Eftersom det var lite mulet och inte så vansinnigt varmt ute var det dags att ta itu med att skura de vita snickerierna på framsidan av huset. Den sidan ligger mot söder - alltså blir det vansinnigt varmt när solen ligger på och då är det inte så bra att tvätta med alg och mögeltvätt. Framförallt blir det olidigt varmt för en själv.
 
Så T var den som klättrade upp och ner på stegen. Han började skura på takfönstret, och jobbade sig nedåt på framsidan. När han kommit halvväg så var det dags för en kaffepaus - det är jobbigt att klättra upp och ner på stegen. Så det blev en vilopaus innan han fortsatte.
 
Under tiden som T tvättade snickerierna så fixade jag stallet, fixade kaffet och mat när så behövdes. Framåt em var så alla vita snickerier på huset tvättat. Jag tog över uppgiften och tvättade en knutbräda och ett par fönsterfoder på lagården som ska målas om. När jag ändå höll på med vattenslangen så passade jag också på att dra av bil och trailer den värsta smutsen.
 
Nu när allt det vita är tvättat så är det bara att vänta på lite bra väder så jag kan åla med rödfärg. Bra o det blir lite varmare och framför allt uppehåll... vi får väl se hur det blir med den saken. Jag har ju 4 semesterdagar kvar och det skulle vara bra ifall jag hann måla huset under semestern. Ska också hinna sy i dragkedjor i 3 par byxor, putsa fönstrena i kök, kontor, vardagsrum och gästrummet... kommer nog prioriterar dragkedjorna och fönsterputsningen. Vet hur det kommer bli när jag börjar jobba igen. Då är det full snurr med jobb, stallfix och träning av pållarna. Hinner ju knapp fixa vanliga städningen då, ännu mindre fönsterputsning ;-)
 
När vi var klara med allt skurande av hus på utsidan så svidade vi om till mer representabla kläder och så blev det en tur till Kumla. På väg till Kumla åkte vi förbi Hund- och kattkliniken där jag shoppade mjölkersättning till kittisarna och så fortsatte vi färden till Kumla. T skulle lämna in nyckeln till svärfars lägenhet. Det ärendet tog inte lång stund, och när den var avlämnad så fortsatte vi hem till svärfars nya boende. Besöket tog inte så lång tid, för svärfar var jättetrött och ville bara sova. Det var också dags för kvällsmaten, så lämnade svärfar i personalens goda vård och så for vi hemåt igen. Väl hemma så blev det lite mat och det var dags att ta itu med pållans motion.
 
Drog på mig stallkläderna och så tog itu med att fixa iordning pållan. Det blev en tur till ridhuset och vid 19-snåret var vi på plats. Idag börjar ridlägren på ÖFK, men vi fick ha ridhuset för oss själva. Oktawia var segast än segast. Hade ingen lust att röra sig framåt över huvud taget. Blev till att driva och efter uppvärmningen så hade jag fått hyfsad fart på damen och det var dags att göra en liten övning som jag tänkt göra. Jag behöver träna på hörnpaseringar och pållan också. Alltså höll jag mig på en kvadrat på 20 x 20 m, och innanför spåret. Vi började i skritt och så blev det halt i hörnen innan vi försökte göra en snygg vändning. Oktawia visste nog inte vilket hon tyckte var jobbigast, att behöva flytta in bakbenen under magen eller att behöva hålla sig på ett rakt spår två meter från väggen.... ;-). Helst ville hon slänga sig runt i hörnet genom att böja halsen och luta sig nåt, för att därefter ta stöd mot väggen för att kunna röra sig rakt fram... ;-). Alltså var detta en mycket nyttig övning för både pålla och mig. Vi utförden den övningen i trav också och matte lyckades faktiskt hålla ordning på sin egen kropp och samtidigt få pållan att utföra det hon skulle göra. Men slet hårt - det fick jag göra ;-).
 
Efter en timmes jobb i ridhuset blev det så avskrittning ute innan pållan lastades och det var dags att fara hemåt. Väl hemma vidtog sedvanligt pyssel. Och när pållan var omskött, matad, trailern urmockade och alla prylar på rätt plats så släpptes pållarna ut i hagen igen. Jag själv förpassade mig in i huset och lite TV-tittande får avsluta min dag. Så detta var allt för idag.
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0