17/8 Fredag - Hemmakväll...

Så var det veckans sista arbetsdag. Var inte lika trött idag som jag var förra fredagen. Kroppen och knoppen har börjat vakna till liv efter semestern ;-). Dagen slutade i alla fall med Ledningsgruppsmöte på em och jag var hemma strax efter kl 17.
 
Det har även idag varit en fantastisk sensommardag och det var fortfarande jätteskönt när jag kom hem. T var på plats och han hade målat klart hela norra långsidan på huset - ser jättefint ut :-). Hoppas vädret blir OK i helgen så vi kan fortsätta målningsarbetet. Det är 5-6 år sedan huset målades om senast med rödfärg och skulle väl i och för sig klara sig nåt år till utan ommålning. Men nu när det blviit ommålat på en vägg så syns det verkligen stor skillnad och jag vill ju helst GENAST måla om resten av huset.... ;-) funkar dock inte så bra när det regnar...
 
Vi funderade på vad vi skulle fixa för käk och ingen av oss orkade laga iordning något avancerat. Blev bestämt att ta en sväng till närmaste ICA-affär för att shoppa med något lättlagat. Innan vi drog iväg så fick Tussans kittisar mat.
 
Tussans ungar är 4 veckor på måndag och den lilla honan har klarat krisen. Äter ordentligt och växer. Nu ligger hon på en vikt på 300 gram, ligger inom ramen för vad en 4-veckor gammal kattunge ska väga. Hennes bror väger fortfarande 100 gram mer och ser helt gigantisk stor ut jämfört med honan ;-)
 
Men oerhört söta är de båda två och nu fattar de att jag kommer med mat när jag dyker upp ;-)
 
 
När kittisarna var mätta och nöjda åkte vi iväg en snabb sväng till affären och vi kom hem med rökt makrill och sallad. Smakade helt OK så här en fredag kväll. Att vi kunde sitta ute i solen och käka gjorde ju inte saken sämre.
 
Mätt och belåten tog jag sedan itu med stallfixet och kittisarna i sadelkammaren. När allt var klart så var det dags för pållans motions. Det fick bli en skrittur i den vackra solnedgången med Bianca på släp. Oerhört skönt ute, inga myggor och inge bromsar eller andra flygfän - perfekt väder för ett hästekipage. T följde med på cykel ifall jag skulle stötat på problem. Och vi kom inte så långt förrän vi fick möte av en bil med släpkärra - som körde vansinnigt fort :-O. Ibland undrar jag hur bilförare tänker. Vill man verkligen ha 600 kg häst på motorhuven???
 
Eftersom det var rak väg och öppet så red jag ut ivägen så chauffören verkligen SÅG att det var en stor plus en liten häst mitt i vägen. Chaufören verkade fatta att han kanske skulle ta det lugnt så ekipaget saktade ner och T kunde ta Bianca och vi höll oss mot väggrenen. Tackade ordentligt för att han sedan smög förbi oss med sin bil och släpkärra. I vanliga fall bryr sig inte Oktaiwa om att bli omkörd av bilar i relativt hög fart. Men när de har en släpkärra full med prylar som skramlar runt på gropig grusväg - då kan damen slänga sig åt sidan. Inte så bra när man Bianca i ett snöra. BIanca är inte heller 100 % trafiksäker ännu, men måste ju tränas för att bli det. Båda hästarna skötte sig i alla fall exemplariskt när bil och släpkärra åkte förbi.
 
Vi mötte och blev omkörda några fler gånger av bilar, men det stötte inte på några som helst problem. Vi var ute på en skrittur på 40 min och Oktawia klev på i riktigt raskt tempo. Detta innebar att Bianca fick småtrava under hela trippen och när vi hade någon km kvar hem - då började hon bli trött. BIanca har ju börjat sätta vinterpäls och när vi väl var hemma så var ponnyn rejält svettig. Avsvampning var skönt ;-).
 
Vi var hemma strax efter 21-snåret och det var nog på gränsen när det gäller att vara ute till häst utan reflexer... märks att det inte är ljust till 23-snåret längre... :-( höstmörkret närmar sig... vilket påminner mig om att jag är tvungen att fixa min en ny pannlampa inför vintern (hm).
 
När pållarna var ompysslade så serverades kvällsmaten. Jag kollade till kittisarna i sadelkammaren en sista vända. La även ut mat till piggisarna, men nu har jag inte sett dem på några dagar. Eftersom jag lägger ut kattmat kan det lika gärna vara katterna som äter upp maten och inte piggisarna ;-)
 
Klar med allt ute så förpassade jag mig in i huset. Nu får det bli soffhäng och lite TV en stund innan John Blund kommer på besök. Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0