19/8 Söndag - Blåsigt...

 Vaknade upp till en blåsig dag och det hade regnat under natten. Så när pållarna blivit utstläppta fick det bli kaffe och macka framför datorn. Det var alldeles för blött på balkongen. Tog det lugnt en stund. Matade kittisar, skrapade alger från akvarieglaset. Förpassade mig ut i stallet och mockade och fixade hästmaten. Kittisarna i sadelkammaren blev också ompysslade.
 
Eftersom det blåste rejält och var relativt mulet så här på söndag förmiddag, så var det ingen idé att plocka ner och måla takfönstrena. Funderade ett tag på ifall vi skulle börja måla östra gaveln på huset med rödfärg, men samma där, pga blåste så skippade vi det. T målade däremot den södra väggen på utbyggnaden av huset. Så nu är 1,5 del av husets väggar färdigmålat med rödfärg. Att inte mer blev målat var för att T absolut ville åka ut till Marieberg en sväng. Så snabbt ombyte av kläder och vi for iväg. Först åkte vi till Café garden och käkade lunch. T tog en sallad och jag jag käkade en lasange. Gott som vanligt var det.
 
 
 
 Efter att ha ätit oss mätta och belåtna så for vi vidare till Gallerian och vi besökte de herrbutiker som finns där. T var på jakt efter nya  kalsonger, men hittade inga, av den modellen han vill ha, till vettigt pris. Däremot så hittade jag en jättefin linneskjorta på Kappahl på sommarrea :-) Jag som inte alls var på jakt efter några kläder....;-)
 
 
Vi gick en vända till Hjula och där hittade T kallingar av märket Blueware - de gillade han bäst ;-)..  När denna shopping var avklarad så var det full fart hemåt. Visste att jag hade en kattspekulant som ville komma och kolla på em. Vi var hemma igen 15.15 och fick tag på kattspekulanten. Det visade sig att han var hos en granne och snabbt kunde vara på plats. Kattspekulanten bestämde sig för den långhåriga svart/vita fröken som var kvar och hon fick följa med sin nya husse till ett nytt hem dryg milen från mig.
 
M1 och P kom på avtalad tid vid 15.30 och fixade iordning pållan för en tur till ridhuset under tiden som jag var upptagen med kattspekulanten. När pållan var iordningfixad och kattaffären avklarad så for vi iväg till ridhuset.
 
På fm så var det inte så himla fint väder, men under tiden som jag och T var på Marieberg blev bättre väder. Jag var inte alls beredd på den värmeböljan som inträffade också...  När vi kom fram till ÖFK så skrittade M1 ner till utebanan för meningen var att dagens ridpass skulle ske ute. Dock var det så grymt varmt att vi var tvungna att förpassa oss till ridhuset. Kan inte påstå att vi gick fort - jag och Lillan.... Vi var helt färdiga båda två innan vi väl var på plats i ridhuset. Gisses vilken värme!!!
 
Inne i ridhuset var det skönare i alla fall. Lillan var helt slut efter promisen i värmen och somnade ;-). Oktawia och M1 kämpade på. Oktawia hade åsikter som vanligt när det gällde det där med att behöva ta i och anstränga sig. Men de jobbade på bra och tränade på delar ur LA-programmet - helt lätt är det inte.... rejält svettiga avslutades passet med att de skrittade av ute. Jag och Lillan väntade på en parkbänk vid bilen - vi orkade inte röra oss en meter i värmen....
 
Väl hemma så blev pållan avsköljd med ljummet vatten - det var skönt ;-). Var klar vid 18-snåret och alltså fick pållarna gå ut i hagen igen. Oktawia uppskattade att få komma ut igen och vek snabbt ihop benen och så rullade hon sig ordentligt...
 
Plockade undan alla prylar, mockade trailern och så skulle jag parkera den på sin plats. Inga problem att backa med bil och trailern, men när jag skulle veva ner stödbenen så handsken på trailern skulle lossna från bilen - vad händer då?? Jo, veven på stödbenen går sönder och det går inte att veva *suck*. Försökte lyfta av trailern, men så stark är jag minsann inte... höll på att bryta ryggen istället. Ringde T och han fixar bort trailern i morgon bitti. Känns lite onödigt att behöva åka till jobbet med trailern på släp ;-)
 
När jag var klar med allt i stallet så fixade jag iordning en liten plommonpaj - det var en helt underbar sensommarkväll och tillbringade jag med att sitta ute i trädgården läsandes och mumsade på en god plommonpaj och vaniljvisp :-).
 
 
Skönt att kunna sitta ute och ta det lugnt och bara njuta av det skönta vädret. Dock så blåste det fortfarande en hel del, så det var inte helt lätt att läsa tidningen ;-).
 
Vid 20.30 fick pållarna komma in. Kollade av Bianca, den stackarn var helt svettig. Alldeles för varmt för en liten shetlandsponny som börjat sätta vinterpäls... Kollade av de två kittisarna som var kvar i sadelkammaren. Den sista svartvita lilla fröken är tingad och blir ju hämtad nästa helg. Kvar att vänta på ny husse/matte är alltså den lilla röda killen. Så himla trevlig liten kisse. Svårt att slita sig när de små liven lägger sig i knät och knattrar ;-)
 
Vit 21-snåret var jag i alla fall klar i stallet för idag. Förpassade mig in i huset och en brittiskt drama på 1:an. Passade på att ta rätt på stryktvätten när jag ändå kollade på TV. Skönt att få det gjort.
 
Nu är det i alla fall dags att förpassa sig till sängen. Värm är det och jag hoppas att det går att få dräglig tempertur i sovrummet så det går att sova. Sover inge bra när det är för varmt.... Men mycket mer än så här blir det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0