5/8 Söndag - Utställning

Idag ringde klockan 7:00 och det var bara att kravla sig ur sängen och ta sig ut till stallet. Pållarna fick sin frukost och jag själv förpassade mig till duschen så jag vaknade på riktigt. Det var i alla fall strålande vackert väder så här på morgonen och jag fixade iordning frukost och det fick bli frukosthäng på balkongen en stund innan det var dags att gå ut och putsa på ponnyn. Alltså sista gången med frukosthäng på balkongen för den här semestern ;-). Även om T muttrade om att jag hade väckt honom i tidig gryning och att det var svinkallt ute ;-)
 
När frukosten var intagen så var det full fart ut i stallet. Bianca hade inte ställt till något bus under natten. Under fleecetäcket var hon ren och fin. Manen och svansen fick sig en omgång med pälsglans och borstades ut ordentligt. Ryktade sedan igenom hela ponnyn och avslutade putsen med att fläta svansen. Under tiden jag putsade Bianca så hade Oktawia fattat att något var i görningen - vandrade runt, runt, runt i sin box... Vid 9-snåret så kom M1 - visare för dagen - jag har fått problem med min gamla hälsporre igen. Springa finns inte med på kartan... :-(. Prylar plockades in i Hondan och trailern hakades på. Innan Bianca skulle lastas fick Oktawia gå ut i hagen. Det är inga problem att lämna Oktawia hemma själv, bara hon får komma ut i hagen innan Bianca lämnar stallet. Alltså var Oktawia lugn i hagen och dessutom har hon grannens hästar att hålla koll på. Vi lastade Bianca och vi hade monterat dit mellanväggen och så bunkrat upp med ett gäng höbalar längst fram i trailern. Detta för att ponnyn ska ha stöd mot bringan vid inbromsningar. Bianca klev snällt in i trailern och så får vi iväg.
 
Utställningsplatsen var vid Örsta Kulle, och färden dit gick problemfritt. Väl framme gick jag och M1 till sekretariatet där jag anmälde vår ankomst och skrev under hästägarförsäkran. Sedan stod vi och tittade på några shettisklasser för att få lite koll på hur domaren ville ha visningen av ponnyerna. T var kvar vid trailern och höll koll på Bianca
 
Efter att ha koll på läget så gick vi tillbaka till trailern och vi lastade ur Bianca. Resdammet borstade av ponnyn och vi gick ner till banan. M1 värmde upp lite och Bianca fick lufta sig lite. Vi har ju inte varit iväg på någon utställning sedan oktober förra året så den lilla fröken var ju lite spänd.
 
Så startade Biancas klass - fyra ston mellan 4 och 13 år som ej fölat i år. Alla deltagare in i ringe och skrittade runt några varv.
 
 
Bianca var först i klassen med att bli utsatt för domarens kritiska blick. Hyfsat stille gick det att stå ;-)
 
 
Efter att domaren bedömt exteriören från sidan fick ekipaget skritta fram och tillbaka på ett rakt spår.  Bianca taktade lite i början av skritten, men sedan så slappnade hon av och skrittade taktmässigt. Traven var som vanligt lite markbunden, men i alla fall inget bus eller galoppinslag ;-). Mycket väl visad av M1 :-D.
 
Övriga ekipage fick genomgå samma procedur och när den var avklarad fick alla ekipagen gå på fyrkantsspåret och domaren meddelade sedan placeringsordningen.
 
Bianca blev placerad 3:a av 4 ekipag och här får de bedömingen.
 
 
Bedömningen för dagen blev följande:
Typ: God rastyp, 8 p
Huvud, hals och bål: Utrycksfullt huvud, välansatt hals, naturlig resning, bra rygg och kors. 8 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Benad för storleken, något tät, annars korrekt. 8 p
Rörelsemekanik i skritt: Takmässig, 8 p
Rörelsemekanik i trav: Markbunden, 7
 
Resultat: 39 poäng och Silver. En retfull liten poäng från att får Guld, men så är det. Tidigare har hon fått en 9:a för god rastyp... Nöjd med den lilla fröken är jag i alla fall :-D
 
 
Eftersom vi inte gick vidare till BIR så stoppade vi tillbaka Bianca i trailern och kunde fara hemåt. Vi fick pris också förutom blå rosett. Ett par rosa gästhanddukar - blir bra att ha som putsdukar till pållarna :-)
 
 
 
Väl hemma blev Bianca återbördad till sin kompis i hagen. Oktawia fattade nu att shettis kom hem och började gnägga hej vilt. Nöjd blev hon i alla fall när kompisen kom tillbaka. Bianca var mest intresserad av att käka gräs ;-).
 
M1 for vidare och jag plockade rätt på alla prylar. T fick också rycka in och plocka bort en död råtta - modell större - som Prickan nackat och som uppenbarligen skulle passa som kattungeföda. T fick förpassa råttan till eldningstunnan....  ;-)
 
När jag var klar så var det lunchdags men ingen av oss kände för att laga mat och T ville absolut fara iväg till Marieberg. Alltså drog vi iväg och det fick bli lunch på Café Garden - tackapaj käkade jag  - smakade mums :-)
 
 
 
Vi fortsatte sedan vidare till Elgiganten för T skulle shoppa en film. Och så skulle han spana runt på en massa prylar. Jag shoppade lite mer kaffe till min dolce kaffemaskin - ny smak som måste testas nämligen Latte machiatto caramell... När T spanat klart på elgiganten så for vi vidare till Willys för T behövde shoppa lite mjölk. Jag var jättetrött efter förmiddagens aktiviteter - stannade därför kvar i bilen och halvsov ;-).
 
När vi var hemma igen så var jag lite piggare och det var rätt skönt väder ute. Alltså blev det lite fika ute trädgården - var ju tvungen att prova nya kaffesmaken - och den var god :-). Vi slappade ett tag innan jag tog itu med att fixa stallet. Mockade, fixade vatten och mat. Även kittisarna fick mat och vatten.
 
När jag var klar i stallet så hjälpte jag T och mäta klart och såga ut hål i för gångjärnen i fodringen till dörrarna vid gamla lagården. Det är inte orginaldörrarna som hänger där och det ska snickras nya någon gång. Gångjärnen kommer i alla fall att återanvändas. Ny brädfodring har varit på gång i MÅNGA år - så det är hög tid ;-). Vi fick snart till sidobrädorna, men när vi skulle spika fast den överliggande brädan så visade det sig att ena dörren är för hög. Måste kapas för att funka. Och det får bli en annan dag.
 
Har i alla fall hunnit med nästan halva uthuset under semestern. Foder vid lagårdsdörren är på gång, knutbrädorna är fixade och fönsterfodrena är målade - allt med vid utefärg. Dessutom även rödfärg på 3 väggar - alltid något.
 
 
När det gäller huset så har det inte blivit ommålat med rödfärg. Förutom takkupan då.... ;-) alltså är målningen på gång i alla fall. Blir det en bra höst så funkar det att måla så vi får se vad som händer. För övrigt så har allt det vita blivit tvättat - behöver fylla på färg på ett par ställen. Balkongendörren behöver få lite färg nertill och likaså ett par knutbrädor på verandan. Väder och vind har gjort sitt. Det som vi hunnit med är i alla fall att de hemska vindskivorna på takkupan är utbytta till nya brädor - alldeles nymålade. Även frontbrädad och fönsterramen är målad en vända. Jag har också hunnit putsa nästan alla fönster - kvar att putsa fönstrena i verandan och takkupan.
 
 
Med tanke på det ostadiga vädret så är jag ändå nöjd med det jag fått gjort hemma. Man önskar ju alltid att man får mer gjort - men jag har hunnit med utflykter, slappat i solsängen, läst lite, ridit, tävlat osv. Så det känns bra att behöva pallra sig till jobbet i morgon :-).
 
Vid 18.30-snåret så for T och Lexi till lägenheten och jag roade mig själv med att vattna blomlådorna, gulla och mata kittisar. Ta hand om stryktvätten efter gårddagens tvättande. Vill inte börja jobba och ha en hög med stryktvätt ligga ;-). Det var solig och skönt kväll ute och det var svårt att lämna trädgården. Samtidigt så lockade OS ;-). Så kvällen avslutas som vanligt - lite soffhäng framför TV:n innan det är dags att knoppa. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0