4/7 Lördag - Pyssel hemma...

Började dagen frukosthäng på balkongen. Det blåste dock lite, så man fick linda in sig i en filt också ;-).
Även om det var blåsigt idag så var det helt OK väder. På måndag är det ju dags att förpassa sig tillbaka till jobbet och eftersom jag avskyr att avsluta semestern med ett ostädat hus, så fick det bli städning och tvättning. Eftersom jag putsade fönster i torsdag så behövde jag inte damma ur några fönsterbrädor i undervåningen. Inte så farligt dammigt heller för övrigt. Det var köket som såg värst ut... vita köksluckor och en massa flugor... avtorkning behövdes med andra ord. I övrigt så var det golven som såg överdjävliga ut. Lexi fäller OCH löper... jättekul med schäfer då... ;-). Hade fullt med schäfervalpar låg och skräpade i alla hörn.
 
Så jag röjde upp i huset och tömde tvättkorgen på tvätt. Så skönt att idag kunna hänga ute tvätten och den torkade rätt omgående i blåsten. För övrigt har denna syn varit rätt ovanligt den här semstern...
 
Tvätt på torkvindan....
 
 
 
Är ju så mycket trelivgare att kunna torka tvätten utomhus än att hänga upp den i torkskåpet...
 
Under tiden som jag roade mig inomhus, så höll T på med nåt projekt ute. Det visade sig att han har ett gäng plåtar liggandes.... För ett tag sedan så uttalade jag mig bekymrat om baksidan av mitt stall. Timmerväggen är dålig, hinner inte måla och framför allt har jag inte råd för tillfället att ta ut en timmerman för att byta ut det timmer som är sämst. Så det kommer bli ytterligare en vinter som det blåser rakt igenom min sadelkammare....
 
Dock har T kommit på en provisorisk lösning - i alla fall för den delen av timmerväggen som är allra sämst - där just min sadelkammare är. Han började täcka väggen med plåt. Dock så blåste det för mycket för att täcka ända upp till taket - det ska göras någon annan dag... Men förhoppningsvis så blir det lite mer vindtätt i alla fall :-).
 
Även om jag varit hemma och pysslat så har jag inte stressat idag. Det har blivit mat- och fikapauser mellan jämna mellanrum och så har jag kollat runt bland mina rabatter. Jag har inte så mycket sensommarblommor i mina rabatter, men några i alla fall.
 
En vacker bolltistel...
 
 
Som vanligt har min clematis summer snow totalt växt igen hela syrénbersån - helt otrolig växtkraft i denna variant av clematis...
 
 
Rosa temynta -passar utmärkt att göra te på - smakar som earl grey-te
 
 
Vid 18.30-snåret kom M1 och P. Dags för pållans motion och idag blev det en omgång med lite hoppning i ridhuset.  Oktawia fixades iordning och strax var vi på väg mot ÖFK.
 
Fem stycken små hinder byggdes upp, två på varje långsida och ett i mitten - dessa reds i en slinga som en stor 8-volt.
 
Dock var pållan segare än segast under uppvärmningen - undrar om man kan ge hästar någon form av "pigg-piller" ;-). Passet började med att först skritta över markbommar, och så trava över markbommar innan bommar lades upp på "sockerbitarna". Först en runda på 50 cm.
 
 
Avslutade med att vända klossarna så bommarna låg på 70 cm, och pållan vaknade faktiskt till liv lite ;-). Hoppade bra gjorde ekipaget i alla fall :-).
 
Efter avslutat ridpass så var det full fart hem med Oktawia. Hon blev omskött och serverad sin kvällshavre i boxen. Där slutade sedan likheten med vanliga kvällar. Efter att alla prylar osv var fixade så hämtades det varmt vatten i huset och lilla Bianca blev utsläpad på stallbacken till Oktawias stora förtret ;-).
 
Den lilla ponnyn blev återigen badad - i morgon är det dags för utställning och borsta bort damm från tät shettispäls - det går inte. Så ordentligt schamponerad blev hon och detta är uppenbarligen något Bianca tycker är riktigt skönt. Ren blev hon och matte blev blöt ;-). Innan hon fick gå tillbaka till sin box fick hon ett fleecetäcke på sig. Har inte tid att borsta bort en massa sågspån i morgon bittit ;-).
 
Alltså blev det box under natten för pållarna och när jag var klart med allt och plockat undan på alla badningsprylar så förberedde jag det som ska med på utställingen i morgon. Strax efter 22-snåret var det äntligen tack och godnatt till stallet.
 
Min egen kväll kommer nu avslutas med soffhäng och lite OS på TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden. I morgon ska jag ju chocka kroppen genom att kliva upp kl 7... ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0