21/8 Tisdag - Hovisbesök

Idag var det dags för hovisbesök. Fick ändra tiden och ta det en vecka tidigare än beräknat. Upptäckte för ett par veckor sedan att Oktawias hovar växt bra mycket mer än vad de brukar göra. Eftersom det är tävling på gång så är det viktigt med att hovar och skor är som de ska vara.
 
Alltså stämplade jag ut vid 15.30 och full fart hem. Snabbt in med pållarna i stallet och Oktawia fick sitt Sedalin och vi väntade sedan på hovis. Jag själv hann få i mig lite ätbart och vila en stund i trädgården innan hovis kom.
 
Oktawia blir ju lätt drogad för att inte veva för mycket med sina ben. Lite ryckigt blev det ändå, men hanterbart. När Oktawias hovar var en modell mindre och fått nya dojjor fick hon vila ut i sin box. Lilla Bianca fick sedan träffa hovis och fick sina fossingar filade till en mindre storlek.
 
Efter att ha bokat nytt hovisbesök, gjort mig oskyldig och haft lite eftersnack så fick pållarna gå ut i hagen igen. Oktawias drogning hade släppt så det var ingen fara att släppa ut damen. Jag fixade så stallfixet med mockning, vatten och hästarnas mat. När detta var avklarat gjorde jag rent hos kittisarna i sadelkammaren och så fick de också mat och vatten.
 
När jag var klar med stallet så fixade jag lite inne i huset. Vattnade blomlådor osv. Tussans kittisar fick mat - de små busfröna vill inte var i sin låda längre och innan jag åkte till jobbet så fick jag plocka undan det toapapperslager jag hade på toan. Kittisarna hade roat sig kungligt, om man säger så ;-). När kittisarna fått sin omvårdan och Tussan fått mat och vatten, var det dags att ge sig ut i stallet igen. Pållarna fick komma in och kvällsmaten serverades. Min egen kväll får nu avslutas med lite TV - nya avsnitt på Dallas - kan ju vara värt att spana in.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0