1/8 Onsdag - Lite pyssel....

Rejält blåsigt har det varit idag och det fick bli frukost inne i huset. Tog det lugnt på fm men till sist så satte vi fart. Jag fixade stallet först så det var gjort. Egentligen så tänkte vi sätta upp plåt på baksidan av stallet, men pga blåste var det ingen idé. Vi hade blåst bort tillsammans med plåtarna.... Istället tog vi itu med jobbet att att få brädorna till sydöstra gaveln på lagården. Brädorna var målade och klara dock är ju väggen sne och vind så det tog en stund innan vi fått dit bärdorna utan allt för stor aglimpor. De nordöstra knutbrädorna tvättades härom dagen och alltså målade jag på ett lager vit färg. Även fönsterfoderna på östra gaveln fick en omgång färg. Någon gång ska jag försöka få tag på några lämpliga fönster också...
 
Känns helt otroligt att äntligen få dit knutbärdor på detta hörnet. Det har jag tjatat om sedan vi flyttade hit för 18 år sedan... Men T är mycket för "det kan jag göra sen..."
 
Alltså tyckte T att jag var värsta slavdrivaren som ville fortsätta med att fixa till dörrfodrena till lagårdsdörren. Ska jag hinna få dem på plats innen jag börjar jobba på måndag så måste jag ju sätta fart. Men eftersom jag inte är så bra på att såga numera pga min kroniska tennisarmbåge, fick T rycka in. Kanterna på dörrfodren som är mot dörrarna var tvungna att snesågas. Annars så passar inte fodren mot gångjärnen i de gamla dörrarna.
 
När bärdorna var fixade med sågen så var det dags för mitt jobb. På med grundolja och så ett lager grundfärg :-) 
 
 
När jag var klar med foderbrädorna var klockan 16 och hög tid att fixa lite mat. Tidigare på dan så hade vi bara fikat och käkat ett par mackor var. Under tiden som jag fixade iordning middagen - ungspannkaka - så klättrade T upp på taket och grundoljade och grundmålade foderbrädorna kring takfönstret. Själva fönstrena får vi vänta med till någon dag som det är rätt väder. För dessa ska skrapas rena från färg och kittas om. Inget jobb man pysslar med när det blåser. Jag är nöjd över att den främre brädan och fodrena blir fina i alla fall :-)
 
Ser bra mycket bättre ut än vad det gjorde när semestern började ;-)
 
Vid 17-snåret var det i alla fall färdigpysslat för idag. Vi käkade jättegod fläskpannkaka till kvällsmat och när vi käkat så tog jag med en bit pannkaka med ut till lagården. Mycket riktigt - två piggisar var i farten och de kom minsann fram direkt när de kände doften av pannakaka ;-).
 
Vid 18-snåret så drog jag på mig ridkläderna och det var dags att ta itu med dagens motionspass. Pållarna plockades in från hagen och jag fixade iordning Oktawia för ett pass i ridhuset. När vi kom fram till ÖFK så var det full rulle där. Ridskola och fälttävlansträning - fullt med trailers på parkeringen, men i ridhuset var det lugnt.
 
Jag hann skritta fram innan det kom en ridksolegrupp, men jag hade i alla fall halva ridhuset för mig själv. Dagens ridpass blev en lektion i att "få en häst att röra sig framåt". Oktawia hade ingen framåtbjudning alls idag - alltså fick jag slita som ett djur för att det skulle hända nåt. Efter uppvärmning så övergick jag i att rida övergångar och tempoväxlingar i hopp om att damen skulle vakna till liv, men segt var det. Det var inte förrän när ridpasset nästan var över som damen tyckte det var OK att springa runt - bättre sent än aldrig. Till pållans fördel kan sägas att hon gjorde bra skänkelvikningar och galoppjobbet funkadde också kalasbra. Synd bara att det ska vara så segt innan hon börjar bli lite mer självgående ;-).
 
Skrittade av ute runt stallarna då det var en riktigt fin kväll och inte fullt så blåsigt längre. Lastade så pållan vi for hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Hon fick sedan sin kvällshavre och jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Här brukar jag vara klar för kvällen, men inte idag. Lilla Bianca fick sig en pysselomgång och så gav vi oss ut på ett litet träningspass. Promis, lite travträning och så träning på att ställa upp sig. Bianca skötte sig kalasbra och tyckte det var lattjo lajbans. Inga problem att få fart på den lilla ponnyn. Här fanns det framåtbjudning i alla fall - tänk om det kunde smitta av sig till Oktawia lite - skulle inte skada liksom.
 
När så Biancas motion var avklarad och återbördad till sin hysteriska kompis i stallet så fick båda pållarna förpassa sig ut hagen igen. Kollade till alla övriga djuren och nu avslutas resten av kvällen med soffhäng och Tyst vittne - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0