2/8 Torsdag - Fönsterputs...

Efter att ha tvättat de vita snickerierna på huset så blev de vita och fina igen. Mina fönster såg inte så roliga ut direkt. Inte putsade sedan förra året och så vattenkladd på dem. Nästa vecka är det jobb igen och då är det ju full rulle med hästar och jobb. Med två dagar kvar på semester fanns det inget att be för. Bara att sätta fart.

Vid 10-snåret satte jag således igång. Började med fönstrena i kontoret så jag skulle hinna med fönstret som ligger mot söder innan solen gassade på för fullt. Ner med gardinerna och in med i tvättamaskinen. Gardinerna i kontoret är nya och ska upp igen, men utan damm och spindelväv...

Det där med fönsterputs i ett gammalt hus medför ju en del arbete. Plockar ur fönstrena från blommor och prylar. Tvätta rent snickerierna från damm, spindelväv och äckliga fluglortar, för att därefter att damma rent det som åter ska placeras på fönsterbrädan. Det tar nästan längre tid att att tvätta rent glaset... Totalt tog varje fönster ungefär en timme att få i reprensentabelt skick och med alla krukväxter och pryttlar på rätt plats. Och jag har en del fönster i huset.

Så det var full rulle hela dagen. Med två fönster i kontoret, två fönster i köket och fyra fönster i vardagsrummet så vet man var man har att göra ;-).

Alltså hade jag fullt upp hela dagen. Gjorde korta pauser mellan varje fönster där jag roade mig med att mata kittisar, fixa stallet, ta in pållarna så de slapp bromsarna, käka mat, ta en fika. Vid 19-snåret var jag så klar med själva fönsterputsadet och jag lämnade huset för en stund. M1 och P kom vid 19-snåret och idag fick det bli en uteritt för Oktawia. När sällskapet var ute så passade jag på att träna med Bianca. Lilla fröken fick träna på trava och ställa upp sig för visning. Hon skötte sig bra och nöjd med uppmärksamheten.

När uteritten var avklarad och pållad ompysslade serverades kvällshavren och under tiden som hon käkade upp maten så förpassade jag mig in i huset och röjde upp lite i köket. Pållarna släpptes sedan ut i hagen och jag var klar ute för idag. Jag hann med att snabbt dammsuga vardagsrummet innan CSI Maimi började.

Nu började undervåningen så hysad ut, dock inga gardiner uppsatta i de rena fönstrena. Efter CSI Maimi drog jag igång strykjärnet. Gardiner till kök och kontoret blev strukna och uppsatta. Sedan fick det vara nog. Vardagsrummet får klara sig utan gardiner tills i morgon.

Så nu får soffan, popcorne och NCSI på 3:an avsluta min kväll. Så detta är allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0