7/4 Torsdag - Lagen om djävelskap...

Ska det djävlas så är det lika bra att det görs ordentligt... så blev det i kväll...

Dagen löpte på utan några större incidenter - mycket att göra - men det är en annan sak. Var sekreterare på ett möte som slutade strax efter 16.30 - efter det så var det full fart hem. Det blåste full storm så jag var glad att jag inte cyklade. I övrigt så var det bra vårväder.

Kvällen började som vanligt. Mat för mig och katterna. Sedan ut till stallet och jag fixade mockningen och på med nytt spån. Blev precis klar när M1 och P kom vid 18.30-snåret. Hade inte heller några problem med att haka på trailern, utan det gick bra och ekipaget blev placerat på lämpligt ställe. Men sen....

när det blev dags för att lasta damen... Totalt bakslag igen och hon tänkte INTE gå in i trailern. En snöboll i helvetet hade haft större chans! Vad vi än hittade  på så körde hon iväg baken åt vänster. Att jag eller Pelle stod i vägen togs det ingen hänsyn till. Att hon klev rakt in i taggbuskar struntade hon fullkomligen i. De knep som jag lärde mig på lastningscliniken för 2 år sedan funkade inte alls idag - eller damen ignorerade dem totalt i alla fall.

Efter 30 min blev hästkräket placerat i stallet och jag skulle backa ner till stallet. Irriterad och stressad som jag var så glömde jag bort att jag fällt ner trailerns stödben - upptäckte det snabbt när jag försökte backa. Men lyckades ändå böja till det ena - gissa hur lätt det blev att försöka dra upp det stödbenet!!!

Det gick inte att böja rätt det för hand, förstökte med slägga - funkade inte. Svor en het och osande svordomsramsa - funkade inte heller... Tryckte ner stödbenet igen och så körde jag framåt. Lyckades då böja tillbaka det så pass mycket att P lyckades dra upp det. Tack för det!!!

Rejält försenade var det så dags att lasta från stallet och som tur var lyckades jag backa ner till stallet trots att vägen dit var som ett långt utdraget S - jag är en djävel på att backa med trailer *fniss*.

När trailern var placerad strax utanför stalldörren så hade Oktawia inget val utan klev då snällt in i trailern. Stallbacken har också torkat upp så pass mycket att jag kunde köra upp med bil, häst och trailer och fortsätt färden mot ridhuset.

Förbannade hästkräk!!!! *morr*

Inne vid ridhuset så gick bra att lasta ur. Min kamrat K väntade på oss vid ridhuset - hon trodde hon var försenad till ridhuset - men vi var ju ännu värre försenade ;-).

K och jag gick en snabb liten promis med Lillan innan Lillan blev åter placerad i bilen. K fick sina Oriflamevaror och så kollade vi på M1 som kämpade på med Oktawia.

Pållan var inte den roligaste att rida idag. Att hon inte vill gå in i trailern är ju ett tecken på bristande framåtbjudning - och det märktes i ridningen idag. Damen stängde av mellan varven - hände inte nåt när M1 försökte få damen att springa lite fortare. Frustrerande för M1. Så emellan varven gick det riktigt bra och det blev lite reaktion... Sicken häst!

Så när vi skulle lasta och åka hem - vad händer då? Hästkräket kliver raka vägen in trailern utan att tveka!!! Någon som fattar vad som rör sig i skallen på den hästen? Inte jag i alla fall!

Pga lastningskrånglet när vi skulle åka så kom jag ju också hem sent. Kl 22 var jag klar med stallet och kvällsmatning av pållar. Jippi - inte undra på att man är trött när man ska upp.

Har nu kollat på nyheterna och ska förpassa min slitna kropp till sängen. Förhoppningsvis borde jag somna av ren utmattning, men risken är väl att jag blir övertrött och inte kan somna *suck*.

Så - det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0