10/4 Söndag - Vår och trädgårdsdag...

Vaknade upp till en vårdag! 16 grader varmt ute, nästan vindstilla och lite lagom med sol. Full fart var det också på pilfinkarna. Putsade upp fjädrarna och kvittrade på så mycket de orkade :-)Efter frukost så var det på med oömma kläder och så full fart ut i trädgården. Dags att vårfixa lite efter en väldigt lång vinter. Snön kom ju tidigt förra året och det var en hel del lövhögar som aldrig hanns med att tas upp. Lite obra, men nu gäller det att få upp dem innan gräset börjar växa.

Så fm gick åt till att räfsa om de gamla lövhögarna, och så räfsade jag rent kanterna runt grusgången. Eller den sk grusgången. Allt grus ligger i gräsmattan.... men jag fick tillbaka en del grus på rätt ställe i alla fall. Tungt och slitsamt jobb var det. När jag var klar med gräsmattan uppe vid huset så fortsatte jag vägen ner för kullen. Lite lättare att räfsa i nerförsbacke i alla fall. Nu ligger en massa skräp som ska räfsas ihop och tas upp, men skräpet ligger i alla fall inte kvar i gräsmattan.När jag ändå var i farten med räfsan så blev det också räfsat under äppleträder nere vid brygghuset. Där blev inte alls räfsat i höstas - även om en del löv hade förmultnat så var det en hel del kvar att räfsa ihop och jag fick till en redig hög.

När jag var klar med denna omgång av räfsandet så var jag hungrig och dessutom hade jag fått rejäla vattenblåsor i händerna. Detta trots att jag använt mig av handskar :-(.

Till lunch fick det bli risgrynsgröt och lagom när den var upphälld och klar så kom T. Dock ville han inte ha någon lunch ;-). Det räckte med en slät kopp kaffe.

När jag ändå var inne och vilade upp mig en sväng så passde jag på att måla lite vitt på fågelholken. Sakta men säkert får får den färg ;-).T hade shoppat med sig glödlampor till min bil. Ena baklyset vill inte funka och nummerplåtsbelysningen var också trasig. Att byta glödlampa på nummerplåtsbelysningen är förbannat trixit! Trycka in och så vrida den lilla glödlampan - men utrymme att hålla lampan - det finns inte! Till sist fick jag dit lampan - men hade kramp i armen på kuppen! Däremot så ville inte lampan till baklyset funka *suck*. T upptäckte till sist att wattantalet inte stämde. Alltså behövde det shoppas in ny glödlampa.

Jag behövde också shoppa blindbrodd till hovisbesöket i morgon. Och T ville åka ut en sväng till Marieberg - så det fick bli en sväng dit.

Åkte först till Hööks där jag shoppade blindbroddar och även nytt löpskydd till Lillan. Hittade även en burk olja till mina nubuckkängor.

Vi åkte också en sväng till Blomsterlandet - är himla sugen på att shoppa ett helt gäng med penséer, men ska måla om mina urnor först. Alltså får jag allt vänta med lite plantera blommor. Och med min agenda av jobb så kommer det nog dröjja ett tag innan jag hinner måla några urnor. Så det får nog blir sommarblommor så småningom.

Efter besöket på blomsterlandet var vi hungriga. käkade inne på Gallerian innan vi gick till Jula där vi hittade de glödlampor som behövdes till min bil. Sedan var det full fart hemåt igen.

Den här gången så funkade glödlampan till migg baklyse, så nu är det iordning med belysningen på min lilla bil. Nästa sak att ta itu med var skiftet av vinterdäck till sommardäck. Det fixade T.

Han började med sin bil först. Under tiden så passade jag på att fixa stallet. När han var klar med sin bil, så bytte han däck på min min bil. Då gick jag i skytteltrafik med skottkärran. Tog upp alla högar på gräsmattan uppe vid huset och även de skräphögarna på grusgården vid huset. Ett par utestolar släpade fram och tvättades. En stundsfika intog sedan ute. :-)

Det enda jag har kvar att fixa nu i trädgården är att ta upp skräpet på uppfarten. Rensa ett par rabatter. Rensa min örtagård. Plantera om en rabatt. Gallra krusbärsbuskarna. Syrenbersån ska klippas ner till marknivå.

Och så har jag en himla massa plogskador att fixa... Den värsta ska jag få hjälp med nästa helg. Måste på nåt sätt lägga rätt gräsmattan och det är tungt som satan.Kort sammanfattning - finns en hel del att göra ;-).

När alla däcken var bytta på alla bilar och min trailer så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag plockade undan lite inne i huset - som för övrigt är helt eftersatt. Blir så när man börjar vara ute ;-).

Strax innan kl 21 så var det dags att ta in pållarna och kvällsmata dem. De var inte alls nödbedda ;-)

Katten med blodörat har slagit bo i min sadelkammaren, och försöker jag skicka ut henne så är han himla snabbt tillbaka. Prickan känner sig förnärmad av inkräktaren förstås och jag såg inte till henne. Förräns jag kom in i huset!

Helt plötsligt så upptäcker jag att Prickan sitter och trycker bakom kaffebryggaren. Hon hade absolut inga planer på att gå ut, utan nu har hon gömt sig under soffan. Tussan är ju så där lagom glad kan jag säga. Hon ser ju Prickan som en stor inkräktare.... ja ja vi får se hur det går eller om det blir stort slagsmål...

Kvällen har för övrit avslutats med Brottet och straffet och nu är det dags att uppsöka sängen!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0