15/4 Fredag - dags för myset...

Äntligen fredag! Hade 2 långa möten under arbetsdagen där jag förde protokoll på båda. Det blir man trött av... Så när jag kom hem var jag segare än segast. Men så dök T upp med lite fikabröd :-) det var trevligt och sockerkicken var välbehövlig ;-).

När fikapausen var avklarad så var det dags för stallet som vanligt. Alltså for T och Lexi till lägenheten och jag började mocka hästarna boxar. M1 och P skulle komma vid 19-snåret och jag var klar med mockning, bytte av vatten och hästarnas mat tills de dök upp.

Jag hade också tid på mig att plocka in pållarna, men de tyckte det var mycket bättre busa runt i hagen som små vettvillingar ;-) så de fick springa av sig ett tag. Oktawia var alltså lagom uppvärmd när M1 väl fick in pållarna.

Det var dags för en tur till ridhuset och idag var det dags för lite hoppövning. Alltså på med lite hopputrustning.

Pållan klev på trailern utan större problem hemma, viss tvekan, men in gick hon. Så full fart mot ridhuset.

Kom till till ridhuset strax efter klockan 20 - ingen risk att det var någon mer ryttare och häst i ridhuset - så här en fredagkväll ;-).

Jag och P plockade fram hindermaterial och byggde upp 2 hinder i serie. M1 värmde upp under tiden. När allt var framme så började M1 med att trava över bommar och sedan så byggde hindren upp ett i taget. Idag fick pållan öva på att rida mot första hindret, men istället för att hoppa så fick hon göra halt. Damen behöver lära sig att inte dra på för mycket. Funkade bra.

När ekipaget hoppat hela serien bra så fick det räcka för idag. Bara att släpa tillbaka allt hindermaterial :-).

När vi var klara och det var dags att lasta pållan så gick det hur bra som helst. Märkligt att hon börjat tycka det är läskigt att gå in i trailern hemma, men efter ridpasset så kliver hon in utan problem. Nåja, det vet jag ju sedan tidigare att pållan är lite oförutsägbar ;-).

Var hemma igen vid 21:30 och alltså klar med med allt i stallet strax efter kl 22. Resten av kvällen fick det bli soffan och "Tyst vittne".

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0