23/4 Påskafton - Lugn dag...

Vaknade upp till en påskafton med otroligt vackert väder! Efter att ha fått i mig frukost och fixat iordning mig själv så tog jag itu med att fixade klart köket. Nya tyget jag köpte till kökssoffan för ett tag sedan, passar alldeles utmärkt :-).

Under tiden som jag putsade upp köket så hade jag ytterdörren öppen. Lillan strosade runt lite i trädgården, men efter ett tag så tyckte jag att det blev lite väl tyst där ute...

Lillan njöt av värmen, kan man säga... hon låg helt utslage och sov mitt i solen!



Här av vi en livsnjutare till vovve...

Förstår henne - det var helt underbart skönt ute! Vilket märks i mina rabatter - växer så det knakar!




T kom vid 12-snåret. Jag käkade ett par ägg och lite sill, T hade redan ätit. Sedan så for vi iväg mot Kumla. Vi gjorde ett snabbstopp vid Marieberg för T skulle in på Jula och jag behövde komma till ett Apotek. Fortsatte sedan hem till T's pappa.

Vi fikade gott och pratade lite en stund. Eftersom det var fint väder så blev det också en tur till Kumla kyrka. T's mamma ska bli placerad i Asklunden på den kyrkogården. Den är nyligen anlagd och vi ville kolla hur det såg ut. Kyrkogården är hur stor som helst, men vi hittade till Asklunden. Ett fint litet magnoliaträd hade nyligen blivit planterad - höll precis på att slå ut sina blommor.



Vi skjutsade hem T's pappa igen innan vi fortsatte hemåt för att sätta igång med att laga till påskmiddag.

Väl hemma satte vi igång med att göra en Janssons frestelse. När den sedan var i ugnen så tog jag itu med att fixa mockningen. Hann precis mocka, ströa upp med nytt spån och fixa vattenhinkarna under de 45 min som Jansson var i ugnen. Så efter mockninge fortsatte vi med att fixa resten av maten. T stekte kycklingprinskorvar och köttbullar, jag fixade ägghalvor och la upp lax m.m.

Inte så himla mycket mat, men det som vi tycker är godast! Mätta blev vi i alla fall :-)




Påskmiddagen avslutades med att vi intog kaffe och efterrätten - pannakotta - ute i solen vid trappan. Skön avslutning på en lagom slapp dag.

Efter att ha slappat i solen så fixade jag klart hästarnas mat och fixade med vatten i hagen. När stallet var helt klart för kvällen så förpassade vi oss in i soffan och kollade på en film. Var för trötta för att orka göra något annat. Har en hel del som ska göras i morgon däremot... ´

Vi kollade på "en natt i muséet, del 2". Rätt rolig film att glo på när man är lite halvtrött ;-). När filmen var slut så var det dags för T och Lexi att åka hemot, kl var nästan 21.30  och jag gick ut för att ta in pållarna. De kom med full fart när jag öppande stalldörren, kvällsmaten som lockar antar jag ;-). Det går i alla fall åt mindre av höt som jag lägger ut nu, de käkar för fullt av det lilla gräs som är på väg upp ;-).

Resten av kvällen blir det lite TV innan det är dags att gå och knoppa.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0