9/4 Lördag - Tävling...

Idag var det så dags för vårens debut gällande dressyrtävling på bortaplan. Hästarna fick stå inne och käka frukost och M1 och P kom vid 8.30-snåret för att piffa till Oktawia. Jag tog sedan hand om sadel och träns och såg till att de kom i representabelt skick. Putsades och knoppades - blev alltså jättefin :-). Jag fick låna T's bil och han kom vid 9.30 snåret så jag kunde bära ut utrustning till bilen Strax innan 11 var det således dags att lasta - började bra, men så fick jag totalt tilt i hjärnan. Bianca skulle få vara i hagen under tiden som vi var iväg och tävlade. Vad göra jag då... jo släpper ut den lilla fröken INNAN Oktawia är lastad. Inte så smart gjort! Oktawia fick ju nipran, ut i hagen igen och fångade in Bianca. In med båda hästarna i stallet, men Oktawia betedde sig som om vi skulle stjäla henne föl. Att försöka lasta henne på gårdplan var ingen idé. Bara att backa ner bilen och trailer till stallet, men då klev hon på utan problem och vi kunde åka iväg.

Färden gick bra trots att det hade börja blåsa halv storm igen. Var framme vid Gyttorps ridklubb strax efter kl 12.

Pållan skötte sig mycket bra idag. Trampade runt lite när hon precis blivit urlastad, men i övrigt lugn. Inga problem att sadla osv. M1 var snart igång med framridningen. Vilket var i ett tält som var hur varmt som helst...

Här är ekipaget - fokuserade är ordet!Innan de fick gå in i ridhuset så fick ekipagen röra sig runt på området - inte direkt typiskt "hästområde" direkt - utan ett industriområde ;-). Men Oktawia var cool...Gyttorps ridklubb har i alla fall ett jättefint och alldeles sprillans nytt ridhus. En stor spegel som täckte hela kortsidan. En spegel som Oktawia upptäckte efter programritten och ville beundra sig själv ;-). Tur att hon skötte sig under själva programmet ;-)Ekipaget red ihop 67,50 %  och fick i sekretariatet hämta en rosett och plakett. Av de 6 som startade i klassen för dressyrryttartestet så kom M1 2:a, men alla som hade minst 62 % fick rosett och plakett.

Så ny blir det ytterliggare en plakett som ska upp på pållans boxvägg :-)Oktawia var svettig när vi kom hem, blev varmt i trailern. Ute så blåste dt rejält och pållarna fick därför stå inne och käka lite mat en stund.

Oktawia äter ju sitt hö på ett speciellt sätt... hon tar en tugga hö och så käkar hon sitt hö i vattenhinken ;-)
När allt var undanplockat blev pållarna lämnade själva i stallet. M1 och P åkte hemåt och jag förpassade mig in i huset för att fixa lite mat. T hade varit kvar hemma hos mig och varit hundvakt. Han hade också fixat så att det i alla fall går att öppna skuffluckan på min bil innifrån. Låser man bilen så går luckan i baklås... undrar hur vi ska få till det.

Nåja, till middag blev det tortellini och under tiden som pastavattnet kokade så passade jag på att gå ut och kolla lite i min trädgård.

ÄNTLIGEN - blåsipporna blommar - nu är det VÅÅÅÅR!!!!


Till och med den första vårlöken har slagit ut - härligt!!!Och krokusen - jippi!!!Det smakade bra med mat och vi käkade också ostkaka till efterrätt *mums*.

Vi försökte också få ordning på min skufflucka, går nu att öppna den så länge man inte låser bilen. Hm, funkar ju här hemma, men inte inne i stan.

Det var nu kväll och T förpassade sig in till lägenheten. Jag tog itu med mockningen och fixade klart med allt i stallet, vatten, hästarnas mat osv.

Det blåste fortfarande storm så min plan att utnyttja det sista kvällsljuset till att jobba i trädgården gick om intet. Orkade helt enkelt inte vara ute. Så istället blev det datorn och lite slösurf innan det fick bli TV:n en stund. Slökollade lite på Morden i midsomer på kanal 8. Plockade in pållarna vid 22-snåret och ska nu kolla på Uppdrag försvunnen. Sedan får det allt blil sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0