22/4 Långfredag - Städdag...

Idag var det fanns det ingen återvändo... efter att ha släppt ut pållarna och fått mig i mig frukost så var det bara att sätta igång. Idag var det städning av huset som stod på schemat. Med hund och katter som fäller plus grus som blivit indraget av djuren och av mig. Har ju inte hunnit städa på ett tag så det var välbehövligt.

Som vanligt är det plocket av alla prylar som tar absolut längst tid. Sake och ting ska till sin rätta plats. Smutstvätt till tvättkorgen och så ska det dammas.... Det slutade med att jag till sist putsade fönstrena i mitt kontor. Mitt i mitt putsande dök T upp, men inte fick jag någon hjälp med städningen. Nä, han ville ha kaffe - i och för sig så behövde jag en fikarast så det var inga fel. Sedan så höll han på och grejade med sin bil under tiden som jag gjorde klart mina fönster - hängde upp nya gardinkappor. Blev mycket ljusare och fräschare i rummet! Tänk vad mycket det gör med lite fix av fönster ;-)

Efter fikarast och lite mat så fortsatte jag med städningen tills det att M1 och P kom vid 15 snåret. Det blev dags att åka in till ridhuset med pållan.

Under tiden som M1 och P var i ridhuset med Oktawia och tränade lite bomövninar, så passade jag och T på att åka till Willys för att shoppa lite påskmat. Vi hann både handla mat på willys och så åka till McD för att shoppa oss varsin hamburgare. Vi var ju totalt utsvultna ;-). När vi kom tillbaka till ridhuset så var M1 precis klar och påbörjade avskrittning ute med pållan. Alltså hann vi käkade upp våra hamburgare under som vi väntade.

Ridpasset hade gått bra i alla fall, och pållan såg nöjd ut som vanligt. Rejält svettig eftersom det var hur varmt som helst.

Så när vi kom hem med pållan så blev det till att svampa av henne ordentligt - det tyckte hon var skönt.



Avsvampningen var också välbehövligt med tanke på hur dammig pållan också var. Men vad gör en nyligen avsvampad och tämligen ren häst när hon kommer ut i hagen??

Jo, rullar sig så mycket hon orkar!!! Måste ju lorta ner sig igen!



För att sedan trava iväg, nöjd och belåten ;-) - helt full med lera och damm igen...



Oktawia letade reda på Bianca och så blev det fullt ös - medvetslös!! Bus på hög nivå, och det gäller för Oktawia att hålla koll på vart hon har lilla Bianca ;-)



Tämligen nöjd häst efter lite bus i hagen ;-)



Passade på att mocka och fixa klart allt i stallet när jag ändå var ute. När jag var klar med stallfixet så var det dags att fortsätta med städningen. Hade golven kvar... T hade pulat klar med sin bil så han och Lexi förpassade sig tillbaka till lägenheten.

Jag tillbringade resten av kvällen med att städa klart. Städa ett helt hus ordentligt tar sin lilla tid. Vid 20-snåret så parkerade jag mig i soffan i alla fall. Hade lite kvar i köket att fixa, men det får vara tills i morgon.

Mer än så här hände inte idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0