11/4 Söndag - Utejobb

Strålande vårväder idag! Alltså blev det till att prioritera utejobb - har hur mycket som helst att göra så här när det bli vår :-).

Förmiddagen tillbringade jag med att använda grep och dyngkärra för att ta bort gamla ruttna lövhögar från i höstas. Slet med den övre delen av trädgården och 8 st lövhögar fick jag upp innan kraften tog slut. Scillorna är på gång nu så det kändes bra att få upp de gamla lövhögarna. Jag skulle också behöva rensa bort gamla torra växtdelar ur rabatterna, men det får bli en annan dag. Nu har i alla fall gräsmattan en chans att växa till sig utan fula fläckar...



Helt plötsligt var det lunch, men jag orkade inte laga någon mat så istället åkte vi iväg till Marieberg. Jag skulle shoppa penséer till balkonglådorna och något mer till en urna. Vi käkade därför lunch på Café garden - räksallad fick det bli. Jag gick sedan in på Almsteds blommor, men där var det utplockat på penséer så det blev till att fortsätta till Blomsterlandet. Där hade de kvar lite billiga penséer, även billiga påskliljor och så hittade jag ett par pelargoner som jag inte kunde motstå :-)

Dessa pelargoner hamnade sedan i fönstret i mitt kontor.



Blomstershoppingen på Marieberg tog på krafterna och det blev en kopp kaffe i solen innan jag tog itu med att plantera penséerna. Till sist så var det bara att sätta fart, tiden försvann ju väldigt fort...

Så äntligen rensade jag blomlådorna från de torra resterna från förra sommaren, på med ny jord och så i med penséerna, har köpt samma färg, svagt lila, till alla lådorna. Plantorna är rätt små, men de växer ju snabbt till sig. Ser i alla fall bättre ut en gamla vissna blommor från förra sommaren ;-). Totalt fixade jag iordning 5 långa blomlådor och 2 korta så nu är det fint runt hela huset.





De söta ranuklarna som jag köpte på mässan i går blev planterade i en betongurna tillsammans med små påskliljor och några av penséerna. Blev ett trevligt arrangemang att ha vid kökstrappan. Ranunklarna klara lite frostgrader så denna urna ska nu klara sig tills det är dags att plantera sommarblommorna.

Nöjd med resultatet blev jag i alla fall :-)



När jag var i full gång med planterandet så insåg jag att jag inte skulle hitta med att åka på danskursen. I alla fall inte om jag skulle hinna plantera klart allt och äta något - dessutom hade jag inte hunnit fixa stallet ännu. Tiden räcker inte till allt så det gällde att prioritera - idag prioriterade jag bort danskursen och koncentrerade mig på att få klart med mina plantor.

Fixad iordning lite snabbt kokt ägg och sill - det fick duga som lite mat. Jag var relativt mätt från lunchen, och behövde bara fylla på med lite energi. T var inte speciellt hungrig heller - inte just då i alla fall... Efter att ha fyllt på med energi tog jag itu med mockningen för att få det gjort, fixade även klart med hästmaten när jag ändå var ute i stallet. Passade också på att få lite städat utanför stallet, nu när snön är borta så syns ju allt skräp... behovet av krattning var stort och det blev ett par dygnkärror med höboss och annat skräp som blev uppkrattat. Så nu ser det trevligare ut utanför stalldörren ;-).

Tog sedan itu med mina plantor jag köpte igår, 6 st fuxiaplantor och 1 pelargonplanta. Fuxiaplantor är 3 olika sorter, men 2 av varje, vita, rosa och lila... ska ha dessa ute i trädgården när de växt till sig.

Plantering på hög nivå ;-)



Har i alla fall utnyttja det fina vädret idag och vart ute nästan hela dagen, bortsett från turen till Marieberg. Det är i alla fall vår nu - 2 säkra vårtecken har vi sett idag!

1. Sädesärleparet som häckar på tomten kom idag.

2. Blåsipporna i syrénbersån blommar :-)



Vår på riktigt med andra ord :-D

När jag ändå höll på att slabba med jord och plantering så passade jag också på att plantera om några gamla saintpaulor - hoppas de tar sig nu.

Höll på för fullt fram tills det var dags att kolla på 24 - då hade jag fått klart allt och plockat undan allt för kvällen. Faktiskt skönt att sätta sig och pusta i soffan en stund. Den här tiden på året kan bli lite stressigt när man har trädgård ;-) om man vill i alla fall...

Kollade på serien 24, sedan var det dags att plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Kolla nu på Wallanderfilmen, ska försöka hålla mig vaken tills den är slut... är faktiskt trött efter att ha slitit hela dagen ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0