20/4 Tisdag - Öppen visning

T cyklade faktiskt till jobbet idag!!! Men han ville inte cykla hem så jag fick ha bilen idag och åkte iväg och hämtade honom efter jobbet. Vi for hemåt en snabb sväng och fick i oss lite mat för att sedan åka tillbaka till stan till kl 17.00.

Idag var det öppen visning på en kanonfin lägenhet i Mellringe, den är verkligen topprustad och inte dyft behövs göra med den. Naturligtvis dyr... men låg avgift. Pratade med mäklaren och han ska höra av sig i morgon och så får vi se vad som händer med budgivningen... men denna skulle vara kanon om budgivningen inte skenar iväg! Bara att hålla tummarna alltså.

Vi åkte sedan iväg på en öppen visning till som var på en lägenhet centralt väster. Den var fin, men alldeles för liten så den är ingen idé att ens buda på. Men bra ändå att ha tittat på den, ibland så säger inte kvadratytan allt, utan man måste se lägenheten i verkligheten för att fatta hur planlösningen är.

Lätt trötta åkte vi sedan hemåt igen... För min del så tog jag itu med stallsysslorna på direkten. Mockade och fixade maten i snabbt tempo. Vid 19-tiden gick jag ut i hagen för att plocka in pållarna, jag fick vänta en stund för lilla Bianca fick totalt tokryck och for runt i hagen i en vild galopp.... de små benen gick som trumpinnar ;-). Oktawia var ju naturligtvis inte sen att hänga på och de fick busa av sig en stund och till sist så tröttnade Bianca och sprang in i stallet och snabbt in i sin box... Oktawia såg mest förvånad ut, för hon var inte trött ;-), men knallade in i stallet hon också. Bra! Jag slapp alltså springa och jaga henne i hagen ;-).

Innan jag gjorde iordning pållan för en tur till ridhuset så fixades trailern på plats bakom bilen, lite annat som behövde kollas innan jag gick ut i stallet igen. Så idag kom jag iväg lite senare till ÖFK, kl 20 åkte vi och 20.25 satt jag i sadeln. Det var inga ridlektioner från ridskolan utan endast två privatryttare i ridhuset. Under framskrittning och uppvärmningen så uppförde sig Oktawia hur bra som helst, jag var ju lite trött och tänkte bara rida ett lite lättare pass. I samband med att Oktwias uppvärmning var klar och jag skulle börja med lite skänkelvikningar som var min plan, så blev vi själva i ridhuset. Idag så tyckte inte Oktawia att det var så lattjo alls... hon hade absolut ingen som helst lust att behöva jobba. Istället fick jag slita som ett djur för att få damen eftergiven och lydig, minsta lilla halvhalt eller förhållning och damen drog skallen rakt upp, slängde ut tungan och sprang... kollade ifall hon hade lagt över tungan över bettet flera gången, för hon betedde sig som om så vore fallet, men icke... när hon inte fick slänga upp huvudet, så sprang hon rakt fram istället och bet fast bettet på höger sida så det kändes som att hålla i ett järnspett... *suck*.

Mitt tålamod var inte det bästa idag, men det var bara att bita ihop och kämpa på, serpentinger, 8-volter, 10-metersvolter, övergångar... det tog 30 min men till sist så slappnade hon äntligen av så hon blev styrbar och behöll formen vid serpentiner och 8-volt... då fick det vara bra. Tur, för då var jag helt slut... nästan så att damen inte var värd att få åka hem i det svindyrt lagade trailern... ;-). Men skönt att det gick att lossa motståndet, även om det hade varit roligare att rida om damen hade varit på bra humör, men inte alltid man får som man vill direkt ;-).

Var hemma igen till kl 22, lite väl sent men inte mycket att göra. Så nu är pållarna omhändertagna och fått sin kvällsmat. För min del är det sängen som gäller...

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0