10/4 Lördag - Trädgårdsmässan i Älvsjö!

Idag blev det ingen sovmorgon. Upp samma tid som när jag jobbar och så full fart att göra iordning mig själv och släppa ut pållarna. Kl 7 var jag klar och åkte in till stan. Bussen till Trädgårdsmässan i Älvsjö hade avgångstid kl 7.30 och det ville jag inte missa. Kom fram 7.20 och mötte upp in kompis MK, och så tog vi plats i bussen som var fullsatt med trädsgårdsintresserade människor :-).

Kl 10 var vi framme och MK och jag började med det viktigaste först... kaffe och macka :-). Sedan var vi redo att ta oss ann mässan och se vad den hade att erbjuda :-).

Trädgårdsmässan i Älvsjö är hur stor som helst och det fanns HUR mycket som helst... det var också proppat med människor... så det var inte till alla utställare som man kom fram ordentligt - så jag har säkert missat en hel del intressanta saker... Men jag hittade fina saker till mig själv - fynd som jag är jättenöjd över :-).

Här kommer lite bilder från mässan...

En trevlig liten trädgård, jag tycker det är så snyggt med dessa pelargoner till falurött hus (som mitt hus ;-) ).



Mycket pelargoner var det på mässan... årets pelagon påminde mig om polkagris - förstår inte varför ;-). Rätt läcker i alla fall!



Det fanns levande djur på mässan också... små hängbukssvin. Jättesöte och jag blev lite sugen att införskaffa en hem... tills jag kände lukten. Grisar luktar inge vidare... ;-)






Blev helt förälskad detta med stenar och vatten... kan ju bero på att man bor på slätten... Inga klippor i närheten direkt...




Koi-fiskar fanns även att köpa, dock var dessa koifisar av ENORM storlek inte till salu. Det lilla akvariet är max 50 cm brett... Har aldrig sett så stora koifiskar någon gång - de var maffiga... måste nog ha en damm modell större vad det lider... ;-)



När vi vandrat klar så avslutade vi mässan att kolla på balkongutställningen, denna utställning gillade jag bäst. "Spirande frieri" hette denna utställning.




Del två av "spirande frieri"



Bortsett från att vi fick köa en del till fik, lunchen, bankomaten och fik igen så var vi mycket nöjda med vår dag och vi tyckte att vi hunnit se allt. Sista timmen innan bussen gick satt vi och fikade, summerade dagen och bara tog det lugnt. Kl 17.00 gick bussen hemåt och vi var tillbaka i stan kl 19.30. Trötta efter dagens vandrade var det skönt att kunna slappna av och halvsova på bussen.

Jag är väldigt nöjd med mina inköp för dagen och har gjort en del överraskande fynd. Här är bilder på min shopping :-).

Kunde bara inte motstå dessa bedårande ranunkelblommorna och så blev det 6 st fuxiasticklingar



Jag gillar verkligen serien "Garden Girl" och från dem blev det en trådgårdshatt och på ett annat ställe hittade jag en trollslända att ha i en utekruka.



Köpte ett par trädgårdstidningar, fick fröpåse och pelargonstickling på köpet.



Eftersom jag älskar sainpaulor så blev det 3 st som fick följa med hem...




Ett riktigt fynd var detta jättesöta pilgrimhalsbandet för 50 kr!!!!



Sist men inte minst... fick helt plötsligt syn på något jag bara absolut inte kunde mostå.... en urläcker häststaty med bronslegering...

Fynd för 290 kr istället för 800 kr!!!



Hade nog kunnat shoppa mera, men man ska ju orka bära runt på prylarna också - men är väldigt nöjd med dagens shopping och jag hade pengar kvar när jag kom hem - inte helt fel ;-)

När jag kom hem så fixade jag stallet i full fart, in med pållarna och kvällsmaten serverades. Hade haft kontakt med en arbetskamrat som tyckte jag kunde hänga med ut på krogen... jag var med på noterna och var snabbt klar för ett besök i stan, men då fick jag inte tag på min arbetskamrat och jag åker inte runt och letar efter folk på de pubar som finns - så det blev inget. Blev TV:n resten av kvällen istället.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Mirja

Min syrra var där, hon utbildar sig till florist :-)

De hade gjort en "avatardjungel tror jag :-)

2010-04-13 @ 08:50:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0