15/4 Torsdag - Ridhuset

På lunchen idag så åkte jag iväg och löste ut min hästtrailer... Fick punga ut med 5482 kr och man nu säga att min hästtrailer är relativt nyrenoverad... och lär rulla ett tag framöver. Behöver i alla fall inte oroa mig för trasiga bromsar ;-).

Släpvagnsspecialisten visade mig varje gammal del som de bytt ut - han behövde inte förklara varför prylarna blivit utbytta - jag hade ögon att se med!!! Jag är bara extremt glad över att det inte har hänt någon hemsk olycka med trailer, just med tanke på vilket skick bromsbackar osv såg ut.

Så efter jobbet var det full fart hemåt med det svindyrt lagade släpet. Jag fixade middag, senapsmarinerad fläskfilé och jordärtkocksmos *smaskens*.

Under tiden som maten var på spisen passade jag på att leka med min kamera, både den analoga systemkameran och lilla digitalkameran. En trött liten humla fick bli mitt fotooffer - jag giller humlor :-)



Även lilla Nalle ville vara med på bild... vad han sysslar med vet jag inte... någon typ av sträckning av kropp i alla fall ;-)



Efter mat så var det full fart ut i stallet och jag blev precis lagom klar med allt i stallet tills det att M1 och pappa P dök upp. Pållarna blev således inplockade i stallet, Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass av M1 och jag passade på att borsta lilla Bianca. Resultatet av Biancas borstning blev att jag under en kvart fick stå och spotta päls ur munnen... kände mig som en seriefigur ur "Mulle"-serien... när ponnyn är borstad och ren så satt all päls på mig! Nåja, Bianca tyckte det var skönt att bli borstad i alla fall ;-).

När Oktawia sedan var klar så klev hon snällt in i trailern och färden mot ÖFK började. Trailern rullade lätt och smidigt bakom bilen :-).

Väl framme vid ÖFK så passade M1 på att utnyttja den fina kvällen med att rida fram ute, finns ju fin bana runt SM-banan. Oktawia tyckte det var lattjo lajbans värre och det var inget fel på framåtbjudningen. Red fram ute i alla gångarter innan vi styrde kosan mot ridhuset.

Resten av ridpasset gick jättebra. Oktawia var lydig, ambitiös och följsam. När hon blivit ordentligt varm så såg till och med jag skillnad på hur hon fick igång bakkärran och fick igång ett helt annat kliv - kul! M1 passade också på att rida igenom ett LC-program och det funkade faktiskt jättebra. Kunde vara lite bättre vägar, men det beror ju inte på hästen ;-). Oktawia tyckte det var kul och blev lite het, men hellre det än att hon tappar bjudningen och sparkar ilsket mot skänkeln i galoppfattningarna ;-).

Både häst och ryttare såg nöjda ut efter dagens ridpass :-).

Var hemma igen kl 21 och missade början på Criminal minds, men hängde ändå med på vad som hänt ;-). Så nu är det dags att göra sig iordning för kvällen och ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Nalle stretchar!!

Fancluben

2010-04-15 @ 23:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0