16/4 Fredag - En variant av fredagsmys

Äntligen fredag!! Känner mig trött och sliten så det känns bra att det äntligen är fredag. Tyvärr blir det inte mycket till vila i helgen eftersom jag har hur mycket som helst att göra hemma, men kan kanske koppla bort hjärnan lite med slitet ;-).

T kom och hämtade mig vid jobbet 15.30, försökte få med mig min cykel hem, men tyvärr låg cykelstället kvar hemma så det blev till att lämna kvar cykeln vid jobbet. Vi for direkt till Däckaffären och så löste jag ut mina nya sommardäck till hästtrailern - nu får det eländet inte kosta några mer pengar i år *suck*. Hem med däcken, jag passade på att mocka lite snabbt och sedan for vi tillbaka till stan. Först handlade vi hem lite mat till helgen och sedan åkte vi tillbaka till mitt jobb och hakade på cykeln - nu var cykelstället med ;-). När allt var avklarat så var det full fart hemåt igen.

Under tiden som jag fick i mig lite mat och sedan fixade iordning maten till pållarna så var T snäll och skiftade däcken på trailern så jag kunde köra lagligt in till ÖFK. Skönt i alla fall att veta att bromsar, däck osv är helt OK nu - även om det kostat mig multum...

Vid 18.45 döm M2 upp, idag är det hennes tur att motionera Oktawia och planen för dagen var alltså en tur till ÖFK för att träna lite hoppning.

Under tiden som M2 gjorde iordning Oktawia så passade jag på att testa hur Sabinas gamla träns passar på Bianca och framför allt om bettet passar. Bianca fyller ju 2 år nu i maj och det är dags att börja träna henne lite smått, bl a så ska jag börja vänja henne vid träns så hon blir styr- och stoppbar ;-).

Idag blev det således premiär för att få på tränset... knäppte upp sidstycket på ena sidan, trädde på tränset på Bianca och eftersom hon är van vid grimma så var det inga konstigheter.

Så var det dag att få in ett bett i munnen på Bianca för första gången. Inga som helst konstigheter, jag pillade lite i mungipan och hon gapade direkt, la in bettet lite försiktigt och knäppte fast sidstycket och justerade längde på båda sidstyckena. Sabinas träns är dock lite förstort, får inte upp bettet exakt i rätt höjd.

Lilla Bianca är ju hur cool som  helst, hon tuggade lite men i övrigt så accepterade hon bettet. Försökte i alla fall inte få bort saken ;-)



Ska bli himla spännande att se hur det blir att jobba den lilla fröken - än så länge så finner hon sig i det mesta ;-)

När M2 var klar med Oktawia så åkte vi iväg till ÖFK. Framridningen utfördes runt SM-banan och så här efter 19.30 på kvällen så hade det blivit totalt vindstilla och en helt underbar kväll. Lite kallt var det men med rätt kläder så funkade det bra :-). Oktawia gillar i alla fall att få vara på slingan runt SM-banan - lattjo lajbans värre ;-)



När framridningen var avklarad så gick vi iväg till sandbanan för där stod det lite hindermaterial framma. Jag fick nu upp värmen genom att släpa runt på dessa saker. Ett upprättstående hinder på en 20-metersvolt, och så utnyttja vid 2 hinder som redan fanns på plats, ett kryss med ett galoppsprång till en oxer, jag fick justera längden emellan bara så det passade Oktawia - var ponnymått innan.

Oktawia skötte sig bra, kommer lite fel ibland men hon hoppar alltid även om formen då inte blir den bästa. Men när hon kommer rätt och har bra galopp så blir det riktigt bra. M2 var nöjd med dagens pass och Oktawia också som det verkade i alla fall. Damen tycker det är kul med hoppning och det är tur för henne att det finns de som gillar att hoppa när matte är en sådan fegis ;-).

Var hemma igen till kl 21, pållan blev ordninggjort för kvällen och maten serverades. Själv förpassade jag mig in till huset, lite goda ostar, oliver, vindruvor, kex och en flaska rödvin plockades fram. Detta mumsades framför TV och sedan så somnade jag gott i soffan ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0