3/4 Lördag - Påskafton

Vaknade vid 9-snåret och var hyfsat pigg faktiskt trots den sena kvällen igår. Satte fart direkt när jag väl vaknade, min kompis MK är hundvakt till en pittbullterrier, en kille på 9 månader och lite lätt leksugen.

Jag hann i alla fall med att fixa stallet innan de kom och gå en vända i trädgården... helt otroligt... för 2 veckor sedan hade jag 50 cm snö på gräsmattan och idag så blommar krokusen för fullt :-). Naturen är fantastisk :-)



Så de kom och hälsade på vid 11.30 och Lexi och Chili lekte intensivt i 1,5 timme. Lyckligare hundar har väl aldrig skådats... ;-).

Man kan gott säga att det var fullt ös - medvetslös. Chili är en vovve som leker hårthänt - men Lexi är ju van vid det och satte Chili på plats när han gick till överdrift.



Jättegott att käka snö när man busat ;-)



Under tiden som hundarna for runt och busade i trädgården så satte vi oss 2-benta vid trappen i solen och drack kaffe. Hur skönt som helst i solen :-). Gäller ju att passa på att njuta av det sköna vädret.

När lekbesöket åkt hem så käkade vi lite ägg till lunch. Sedan satte T igång med storrengöring av bilen... vilket var mycket välbehövligt.

När han ändå var i farten med högtryckstvätten så spolade han av min cykel också. Jag fortsatte sedan med lite vårskötsel av min cykel. Smörjde upp vajern till växlarna och vips så funkade helt plötsligt alla växlarna :-). Sprayade även 5-56 på övrigt utsatta ställen på cykeln. Bestämde mig också för att det var dags att plocka bort vinterdäcket på cykeln... Så det blev till att ta bort framhjulen....



När jag krängt bort dubbdäcket, letat rätt på sommardäcket och fått dit det, så satte jag tillbaka slangen och började pumpa i luft. Luft som försvann lika fort som det pumpades in i slangen... Bort med slangen och det visade sig att det blivit ett megahål... fälgbandet var inte riktigt fräsch så säkert en eker som haft hål på slangen...

Eftersom jag behöver ha min cykel på tisdag så blev det hastigt och lustigt en liten utflykt till Marieberg. Snabbt in på cykelringen, inköp av fälgband och ny slang. Vill köpa ett nytt däck också för det jag hade var tämligen slitet, men just min storlek var slut. Vi fortsatte till en annan cykelaffär och där fick jag tag på däck av rätt storlek.

Vi gjorde också ett snabbt besök på Jysk eftersom T skulle kolla efter en soffa han ska shoppa. Han hittade ingen soffa, men jag hittade ett par snygga prydnadskuddar som passar alldelesutmärkt i min soffa. Bra, nu kan jag slänga ett par utslitna kuddar :-).

Vi tog en vända inne på Mariebergs Galleria och T skulle kolla på TV-apparater som vanligt ;-). Seda for vi hemåt och jag kunde fortsätta med mitt cykelmekande.

Bordet vi plockade fram under dagen kom till användning under mitt cykelmekande :-)



Fick dit nya slangen och nya däcket. Cykeln nu färdig att börja användas. Väntar bara på att all snö ska försvinna från banvallen - sedan så... då blir det cykeln till jobbet :-). Innan dess får det räcka med att ha med den till stan för att kunna ta mig ut på mina ärenden ;-)


Blåa faran redo för nya äventyr :-)



Vi käkade lite mat fram på kvälleningen, avokado, sill, lax, ägg och lite helgskinka... såg inte så mycket ut, men himlans mätt blev jag. Kände att jag behövde röra på mig lite, så det blev till att gå ut och gå med Oktawia och pass på att njuta av kvällens sista solstrålar.

Men först, klafsa ut i en lerig hage och hämta leriga hästar... tack och lov för täcken ;-)




Knallar iväg på en trevlig promis med Oktawia. Hon verkade tycka det var helt lagomt att få gå ut och promenera lite. Lite lagomt med jobb liksom ;-).

Lugn och sansad var hon idag i alla fall :-)



Snygga madam :-)



När kom hem igen så tog jag itu med lilla lermonstret Bianca... hon har börjat släppa sin vinterpäls ordentligt nu... jag borstade och borstade och borstade... men det tog aldrig slut. Till sist så gav jag upp och stoppade tillbaka lilla pälsbollen i sin box :-)



Hon blev av med leran i alla fall ;-)

Pållarna fick stå kvar inne när jag var klar med borstningen. En granne hade börjat skjuta raketer... det tyckte inte Bianca var så där jättekul... lugnast då att de är i sina boxar.

Mycket mer än så här kommer inte att hända idag. Reste av kvällen kommer nog att tillbringas framför TV:n. Ska gå och lägga mig hyfsat i tid i alla fall, jag ska ju upp och morgonfodra pållarna i morgon bitti - vi ska också hämta hö i morgon bitti så det blir full fart direkt i morgon ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0