24/4 Lördag - Fullt ös hela dagen

Vaknar till en lördag med vackert väder :-). Pållarna fick sin frukost inne och kl 9.30 kom M1 och P. Oktawia blev iordninggjord för ett pass dressyrtrimning inne på ÖFK. Lastningen gick jättebra trots att trailern inte stod på sin vanliga plats. Oktawia kan ju tycka det är onödigt att kliva in i trailern när den blir placerad på sin icke vanliga plats. Men idag så klev hon raka vägen in - duktig pålla :-).

Väl inne på ÖFK så red M1 fram ute runt SM-banan och det uppskattade Oktawia som såg pigg och glad ut. Det var inte heller något fel på framåtbjudningen enligt ryttaren ;-).

Själva jobbet utfördes sedan i ridhuset och det var helt tomt så M1 kunde utnyttja hela stora banan :-). Oktawia skötte sig bra idag. Hon hade lite åsikter ifall hon verkligen var tvungen att jobba eftersom hon tyckte det blev lite jobbigt... men damen accepterade korrigeringar och jobbade på. Damen börjar faktiskt se ut som en dressyrhäst nu, orkar gå i lite högre form och samla sig lite i galoppen, faller isär när hon inte orkar, men det är otroligt stor skillnad mot för 1 år sedan :-). M1 var nöjd efter ridpasset och avskrittning skedde ute. Var hemma igen vid 12-snåret och när jag var klar med pållan i stallet så fick hon gå ut i hagen utan täcke eftersom det var så varmt och skönt. Det uppskattades av pållan som genast försökte slänga sig ner och rulla sig. Det tyckte då Bianca var jättekul och kom och ville busa med Oktawia...

Försök till rullning



Men eftersom Bianca kom och störde så slängade sig Oktawia upp och stod och funderade ett tag på vad hon skulle göra...



Oktawia motade bort Bianca och så gick hon för att leta efter en nu plats att rulla sig på. Damen är kräsen och det gäller att det är en bra plats som luktar rätt...



Hm... här verkar det bra.... gör ett nytt försök... Bianca var inte i närheten ;-)



Äntligen kunde damen rulla sig - och det gjorde hon med besked... ;-)



Ordentligt ingrodd i lera så var det sedan full fart upp ;-)




Lilla Bianca hade sin egen rullorgie när hon inte fick klättra på Oktawia ;-)



Jag lämnade de leriga hästarna i hagen - de tog ingen notis om mig eftersom de fått sitt lunch-hö och mat är viktgiare än matte ;-). Jag gick själv in och fixade iordning Keldasoppa till lunch åt mig och T. Inte bara djuren behöver mat, utan även de 2-benta typerna ;-). Efter lunch och kaffe så blev det utejobb igen. Nu växer det så det knakar i rabatterna och det är hög tid att rensa undan hösten nervissnade växter...

Bara att kavla upp ärmarna, på med handskar och sätta igång. Inget roligt jobb, men ska det bli fint så behövs det..

Rabatten innan rensning...



Tillbringade sedan några timmar med att klippa bort det som var visset, värst var att rensa bort den gamla humlen från portalen och lampan... sedan blev det till att räffsa ihop renset och helst då utan att ta med alla scillorna som blommar för fullt nu och lyser på som knallblåa färgklickar :-).

Under tiden som jag höll på och rensade rabattera så fick jag lyssna till T's svordomar... han bytte nämligen avgassystem på sin bil... och det var tydligen inte helt enkelt... men till sist så satt det plats.

När jag var klar med rensningen så insåg jag att jag behövde ha en sprayflaska för att kunna spraya med Roundupp på ogräset som sprider sig över grusgården... T var snabb med att föreslå en tur till Hjula och det kunde jag gå med på. Så snabbt ombyte av kläder och så full fart till Marieberg.

Vi gick in till Hjula först och jag  hittade en lämplig sprayflaska ganska omgående, hittade även nya handtag till mitt cykelstyre så det blev ett par sådana också.

Vi passade också på att gå ett varv inne på gallerian och fastnade inne på Intersport... hittade lite trevliga kampanjvaror där ;-), så det blev ett par adidas funktionsbrallor 3/4-dels långa och så 2 st funktions T-shirts. Blir kalasbra när det blir varmt...

T ville även gå in på Claes Ohlsson och där hittade jag jättesnygga stolsdynor. Har inga dynor alls till mina utemöbler så det behövdes.

Sedan var det färdigshoppat och vi for tillbaka hemåt.

Dagens shopping :-)



Väl hemma igen så satt jag fart med att fixa klart ute. Det rensade rabattskräpet blev uppeldat och så hade jag stallet kvar att fixa. När jag var klar med stallsysslorna så fortsatte jag att jobba med skottkärra och grepen. De 5 lövhögarna som var kvar sedan i höstas blev äntligen uppskyfflade och förpassade till komposten. Inte så snygga fläckar på gräsmattan (eller mossan rättare sagt), men förhoppningsvis så återhämtar den sig rätt snabbt.

Har lite kvar att rensa, 2 mindre rabatter kvar och så örtagården, men förhoppningsvis så är det ok väder i morgon också så man kan jobba ute utan att frysa ihjäl eller blåsa bort.

Här är i alla fall ett par bilder från dagens slit... snart så har det växt upp för fullt i rabatterna och nu är i alla fall det vissna bort :-).



Och så från andra hållet...



Kvällen avslutades med ost, kex, oliver, fikonmarmelad och en kall god skogsbärscider - smakade gott efter dagens slit. Kollade först på en film och sedan på Brottskod försvunnen innan det blev dags att uppsöka sängen :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0