21/6 Torsdag - Målarväder...

Knappt man fattar det - i morgon är det midsommarafton och idag är det årets längsta dag :-). Jobbade för fullt fram till 14.30 då det var dags att åka hemåt. Det var riktigt bra väder, soligt, varmt och skönt. Så när jag kom hem blev det kaffe och glass i trädgården, halvsov en timme i solen innan jag återfick krafterna för att göra lite nytta.
 
Lika bra att ta itu med stallfixet först. Mockade, fixade mat och vatten. När detta var avklarat så drog jag på mig målarkläderna och satte igång. Dags att måla klart timmerbiten på den östra gaveln av gamla lagården. Det tog en timme så var det klart. Även om trät suger färg så gillar jag att måla med slamfärg. Bara att smeta på och så ser det ut som nytt efteråt ;-)
 
 
Lagom när jag var klar med målingen för idag så dök T och Lexi upp. Blev en vilopasu i solen eftersom jag var klar med det som behövde göras idag. Lexi var extremt nyfiken över vad som rörde sig inne i sadelkammaren och när jag gick in för att kolla vad de små busfröna pysslade med så var Lexi snabbt med in.
 
Kattungarna hann knappt reagera över vad det var för stort, hårigt åbäke som slickade på dem.
 
 
Mamma katt tyckte att Lexi minsann blev lite väl närgången mot småttingarna och det var lugnast att Lexi var utanför sadelkammaren. Hon fick nöja sig med att glo på kattungarna på håll ;-).
 
Det fick räcka med att jag busade med kattungarna, eller nåt... idag var det mina fötter som var stora monster ;-)
 
 
Strax efter 19-snåret kom M1 och P. Jag hade plockat in pållarna redan vid 17-snåret pga bromstrycket i hagen. Så det var bara för M1 att fixa iordning Oktawia och snart så var vi på väg till ridhuset.
 
Det blev lite dressyrridning idag. Oktawia var piggare än vad hon varit tidigare i veckan och jobbade på riktigt bra. M1 avslutade med att rida igenom LB:3-programmet och det såg helt OK ut, pållan blir lite öppen i formen mellan varven, men jag tyckte att hon fick till det bra ändå.
 
Efter avlutat ridpass så blev det avskrittning runt SM banan i solskenet. Jag hade med mig Lexi och fick träna på att leka i vatten. Idag var det inga problem att få ner henne i vattengraven. Hon slängde sig totalt handlöst i och tyckte livet var toppen ;-).
 
Var hemma igen vid 21:30-snåret och då hade T precis lagit på grillen. Passade bra för jag var hungrig. Jag pysslade om pållarna, plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och serverade kvällsmaten. När jag sedan var klar i stallet så var T klar med maten. Smakade bra med nygrillad fläskkarré med tillbehör. Skönt också med ljus, solig och vindstilla sommarkväll. Gäller att njuta när man kan.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0