5/6 Tisdag - Åska och regn....

Semester idag också. Så himla skönt att ha ett par dagar hemma så jag hinner med lite pyssel som jag inte hinner med annars. Framför allt är det skönt att inte behöva stressa som en tok på morgonen ;-)

Så pållarna blev utsläppta i sedvanlig ordning och för min del blev det sedan soffhäng och frukost i soffan framför morgon-TV. När jag slappat en stund så fixade jag iordning mig själv och förpassade mig ut till stallet. Så här på fm var det rätt bra väder - solen sken över Stallkartorp - men runtomkring så hängde det stora tunga svarta moln. Bara en tidsfråga innan regnet skulle komma.

Fixade stallet i lugn och ro. Gosade med Prickans små kittens och såg till att stallkatterna hade mat, vatten och ren sandlåda. Solen sken fortfarande så jag passade på att befinna mig ute. Bryggde en mugg kaffe och så fick det bli en inspektionsrunda i trädgården. Rabbatterna är frodiga - bra med regnet, behöver inte vattna då ;-). Tillbringade en stund med att sitta ute och softa i trädgården - eftersom det inte är vansinnigt varmt klarar till och med jag av att vara solen ;-). Även Lillan uppskattade solen och låg och sov utslagen vid mina fötter. Nalle kom knallandes och placerade sig i mitt knä. Rätt behaglig tillvaro så här en tisdag fm... skönt stol i solen med en spinnande katt i knät och en snarkande vovve vid fötterna ;-).

Till sist så kom i alla fall regnet och det blev till att förpassa sig in i huset. Jag käkade lite soppa till lunch och tog itu med något som jag inte hunnit med på några månader... nämligen min hög med stryktvätt...

Jag hade sänglinne, bordslinne och ett gäng kläder att ta rätt på - rätt mycket visade det sig... Jobbet med att stryka rätt på att stryktvätt - det tog hela em.... och till sist så var allt färdigstruket och snyggt hopvikt...




Nu gällde det att vara snabb.... min tre pälshögar hade minsann spanat in den rena, nystrukna tvätten... Alltså blev det till att snabbt packa ihop och stoppa in kläder och linnen på rätt ställe ;-). Ville inte få detta fullt med kattpäls ;-)

När jag ändå var i farten med strykjärnet och nu fått rent på matsalsborde. Så passade jag på att fylla på bordet igen ;-). Kom på att min sommarkläder, som låg i en hög i gästrummet, behövde strykas också. Alltså fortsatte jag med detta. Lika bra när man ändå är i farten - det spöregnade i alla fall och det åskade mellan varven.

Lagom när jag var klar med strykningen så kom T och Lexi, som tur var hade T lite mat med sig. Timmarna vid strykbrädan hade satt sina spår. Jag var helt utsvulten ;-). Han hade med sig viktväktarnamatlåda - Lasange - och den smakade bra. Återfick lite krafter och fixade klart med sommarkläderna, när jag ändå grejade i gästrummet så blev det byte av sängkläder i gästsängen. Alltså på med tvättmaskinen igen, och i morgon kommer jag ha mer stryktvätt att ta rätt på... tvätten - the never ending story.... ;-)

T och jag tog sedan en fika. Det åskade rätt rejält nu framåt tidigt kväll. TV, dator, telefon och modem fick alltså vara utdraget. Vi gick också ut och hämtade in pållarna från hagen och placerade dem i sina boxar istället. T och jag roade oss sedan att spela lite kort istället - chicago - det gick inge bra för T... Lizzie vann alla matcherna *fniss*. Men T är ursäktad - även idag har han varit på arbetsförmedlingen och gjort tester. Något typ av intelligenttest var det idag och han var lite trött i mössan ;-)

Vid 19-snåret så var det dags att ge sig ut igen - nu hade det slutat åska och regna i alla fall. M1 och P var i full gång med att fixa iordning Oktawia när jag kom ut i stallet och snart var vi på väg till ÖFK.


Oktawia skötte sig riktigt bra idag. M1 ställde lite högre krav på damen idag - till hösten är det tänkt att ekipaget ska debutera i LA:1 - alltså dags att börja träna för detta. Så efter sedvanligt uppvärmning och jobb med övergångar blev det också övningar som innehöll skänkelvinkning och även förvänd galopp. Pållan verkade tycka att dagens övningar var roliga och jobbade på bra. Någon gång måste ju jobbet med dessa miljontals övergångar göra verkan ;-). Det var uppehåll när träningspasset var avklarat så avskrittning skedde runt SM-banan. Lexi fick roa sig med att springa lös och hämta träpinnar i vattenhindret - något hon tyckte var jeteroligt ;-).

Nöjd pålla placerades i sin trailer och så for vi hemmåt. Väl hemma vidtog sedvanlig pyssel som avslutades med att pållarna fick sin kvällsmat.

Lite lätt trött släpade jag mig sedan in i huset och där hade T trollat fram lite ost, kex, fikonmarmelad, oliver. Mums - precis vad jag behövde :-D. Och detta får nu avsluta min kväll.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0