17/6 Söndag - Lite småpyssel

Även idag så var det regn på morgonen och fm. Så efter att ha släppt ut pållarna i hagen fick det bli soffhäng framför morgon-TV. Vädret gjorde så att jag blev riktigt seg och lyckades till och med att somna en stund i soffan. Det händer inte varje dag direkt ;-).

Fram på dan så hade regnet gett sig och förpassade mig ut till stallet och fixade med mockningen och pållarnas vatten. När jag var klar med stallet så kunde jag gå in i huset och sätta mig vid dukat bord. T hade fixat lite lunch i form av cremefraichesås med bacon och champinjoner med pasta. Smakade bra!

Efter lunchen så slösurfade jag en stund och drack lite kaffe. När så solen behagade visa sig så var det dags att gå ut och göra lite nytta.

Jag har ju 80 kg rödfärg står och väntar på att bli målat med, dock har ju inte vädret varit till min fördel. Det är dessutom ett nytt lågtryck på väg så det var ingen idé att måla nåt i dag. Istället fick det bli lite annat småpyssel ute.

Fördelen med regnandet är att marken är porös. Lätt att gräva i med andra ord. Alltså fortsatte vi med det jobbet som T påbörjade i fredags. Vi grävde klaret framför stallet och frilade syllstenen ända fram till stalldörren. Ett tungt och drygt jobb, men efter lite slit så var det klart.



Det var en hel del sten i backen, mängder av krossade tegelpannor och dessutom kom det upp allehanda metallföremål. Allt från spikar till stora järnbitar av något slag.



Det coolaste som vi hittade var faktiskt en gammal hovkrats. Det bör ha varit trädbelsta på handtaget, men det har för länge sedan som det ruttnat bort, nitarna fanns dock kvar.



I morgon så ska jag försöka hinna med och ringa till länsmuséet för att har ifall de har något tips på timmerman i länet. Behöver få hjälp med hur man ska bära sig åt för att byta ut bottensyllarna. Framför stallet så är det 3 stockar som behöver bytas ut helt och delvis. På baksidan så är det en 5 meter lång bottensyl som behöver bytas. Här behöver även syllstenarna återställas.



Frågan är bara vart jag ska få tag på timmer av tillräcklig dimension. Tjocka stockar är det i min gamla lagård... Stocken som jag håller min hand på är 20 cm....




Vi var klara med allt grävande och fått undan jordmassor, stenar och alla prylar lagom till 17-snåret när M1 kom. Planen för dagens motionspass var en tur in till ridhuset och lite dressyrridning. M1 tog in pållan och jag skulle precis ge mig ut till stallet i samma veva. Då kom T infarandes i huset - han hade hittat en överraskning i lagården. När han skulle lyfta undan en presenning så trillade det ut en igelkottsunge!!! Han la tillbaka presenningen och jag gick ut för att kolla så var där en mycket ilsken igelkottsmamma och så räknade jag till 6 stycken tämligen nyfödda bebisar. Jisses, undrar ifall man kan flytta familjen till en säkrare plats än att de ska bo under en presenning. Nåja, får försöka få tag på någon i morgon som kan nåt om igelkottar.

När M1 fixat iordning Oktawia så var det full fart in till ÖFK, framridning runt SM-banan och Lillan fick sig en liten promis innan det fick bli ridhuset och efter lite motsträvig uppvärmning så var det en pigg Oktawia som jobbade på riktigt bra. Träningstillfällena med en positiv inställd Oktawia känns som om de blir fler och fler. Det är bra :-)

Efter träningspasset i ridhuset så fick det bli avskrittning runt SM-banan. Det var en vacker kväll, om än lite väl blåsig. Lillan fick öva på att gå i vatten under tiden som M1 och Oktawia skrittade runt banan.

Idag vågade Lillan till och med springa i vattnet :-)



Vi var hemma igen vid 19-snåret och pållan blev omhändertagen som vanligt. Eftersom det blåste rejält ute så fick pållarna stå kvar i stallet resten av kvällen. Jag plockade undan alla prylar, mockade ur trailern och parkerade den på sin plats.

När jag var klar med hästarna och stallet för en stund så kollade jag till igelkottarna. Familjen var fortfarande kvar...




Ända sedan vi flyttade till huset för 18 år sedan så har jag hoppats att en liten pigge skulle flytta in i trädgården - trodde aldrig att det skulle bli en hel kull med bebisar på köpet ;-)

Jag gick in i huset en stund och vek ihop lite stryktvätt. Fixade också iordning kläder inför morgondagens arbete. Lika bra att få det gjort så jag slipper hålla på med det i morgon bitti.

Strax innan kl 21 så var det ut i stallet igen och pållarna fick sin kvällsmat. Passade också på att gosa med Prickans kittens - de är ju helt bedårande :-)



Resten av kvällen får nu avslutas med en film på TV 3 och detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0