19/10 Onsdag - Hovisbesök

Regn även idag, men värst är det att komma ur sängen på morgonen - och det beror på mörkret! Känns som om man kliver upp mitt i natten ju. Kravla mig till ur sängen, det är allt bra tur att man har flextid ;-). Innan jag åkte iväg till jobbet så släppte jag ut pållarna. Även idag så spöregnade det kallt regn så det blev till att sätta på regntäcke på pållarna. Oktawia fick behålla kombitäcket under för att inte bli lika kall som igår.

Så iväg till jobbet för en dag på kontoret. En arbetsdag som inte blev lika lång som igår. Flexade ut vid 15.30 och åkte hemåt i full fart. Hade nämligen hovis inbokad till kl 16.30!

Så vid 16-snåret var jag hemma, ombytt och ute i hagen och plockade in 2 blöta hästar. Det regnade inte just då, men hade regnat under hela dagen. Oktawia frös inte idag i alla fall.

Oktawia fick en dos med Sedalin i munnen och jag förpassade mig sedan in i huset och fick i mig lite fil och müsli så jag inte skulele vara helt utsvulten under hovisbesöket.

Oktawia blev i dag verkad, fick nya skor, återanvände sulor från förra vinter och så brodden jag shoppade i söndag. Vi är redo för vinternväglag alltså ;-). Pållan skötte sig rätt bra under hovisbesöket, behövde vara ta tag i henne lite när det var dags för sista hoven.

Fina fossingar blev det i alla fall :-)




När hovis var klar med Oktawia så blev det Biancas tur - hovis fick då ta fram en pall så hon inte behövde stå på knä för att verka Bianca. Shettisar är ju inte så höga direkt ;-).

Och smååå fina hovar blev det - redo för utställning på lördag :-)



När hovis var klar så bokade vi ny tid och jag betalade för väl utfört arbete. Hovis hann inte mer än åka förrän T dök upp. Han skulle hjälpa mig att fixa ribbor på trailerns bakläm. Men först var jag tvungen att fixa klart med mockning och hästmat. Eftersom Oktawia fortfarande var lite smådrogad, så fick de vara kvar i stallet. Och under mockningen fick de finna sig i att stå uppbunden på stallgången. När jag mockade Oktawias box så stod Oktawia på stallgången och sov.

När det sedan var Biancas tur så var hon måttligt förtjust i att stå uppbunden... jag hade ju fräckheten att städa boxen istället för att stå och gulla med ponnyn ;-)



När mockning, hästmat och vatten var fixat så började operation fix av trailer.

Det tog 1,5 timme att få dit 4 träribbor, själva skruvandet tog inte så lång tid. Som vanligt så var det att LETA efter utrustning och material som tog tid. Eftersom det dessutom var totalt kolsvart ute och i uthusen så var det inte helt lätt att se nåt - ficklampa till trots...

Träribbor hittade jag uppe på höloftet, det var ett större problem att hitta skruvar... T var bombsäker på att han hade skruvar av rätt storlek... men vart?! Till sist var jag beredd på att åka in till Biltema och köpa nya skruvar, men då hittade T en hink med skruvar av blandad storlek... det fanns faktiskt tillräckligt många av rätt storlek. Så efter mycket om och men så kom de 4 ribborna på plats på baklämmen. Nu slipper Oktawia halka på mattan och mattan slipper gå sönder pga brodden.

Nu hade T och Lexi fått nog av mörkret och for vidare till lägenheten. Jag förpassade mig in i huset och fixade lite inne innan jag och Lillan gick ut igen för att kvällsmata pållarna. Snabbt tog den här kvällen slut :-)

Nu ska jag avsluta kvällen med att kolla på Hawaii five-0 - sedan får det bli sängen och förhoppningsvis är jag piggare  i morgon bitti ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0