22/10 Lördag - Utställning

Tidig morgon. Upp vid 7 och ut till stallet och pållarna fick sin frukost. Sedan var det min tur att fixa mig iordning och få ordning på allt som skulle med. Väckte T och satte fart på honom. Fixade iordning kaffetermos och matssäck och full fart ut i stallet. Pållarna hade käkat upp sin frukost och Oktawia fick vara kvar inne under tiden som jag utförde sista finputsen på Bianca.

Vid kl 9 var det dags att åka, Oktawia blev först utsläppt i hagen och så lastade vi Bianca och for iväg mot Kolbäck.

Knappt 1,5 timme senare var på plats vid Vänsta gård i Kolbäck där utställningen för shetlandsponnyer var idag. Gick iväg till sekretariatet och anmälde vår ankomst. Bianca lastades ur och så gick vi iväg till mätplatsen och ponnyn blev mätt av en "mätkvinna". 96 cm hög var Bianca idag, har växt en del sedan jag köpte henne för 2 år sedan.

Nu började en väntan på vår klass. Så T och jag satte oss på läktaren och kollade på några klasser. Utställningen började kl 11 och jag hade räknat ut att ungefär kl 13 skulle det var Biancas tur att gå in i ringen. Passade på att dricka lite kaffe och käka våra medhavda mackor. Smakade bra att få nåt i magen.

Vid 12-snåret så gick vi tillbaka till trailern - Bianca käkade hö för fullt så henne hade det inte gått någon nöd på. Hon plockades ut ur trailern och så blev det borstning en stund innan vi drog oss mot ridhuset.

Eftersom det inte var några fasta starttider så var det svårt att veta extakt när det skulle bli vår tur, så det blev att vi var i ridhuset och väntade rätt länge.

Till att börja med var Bianca lung och lite nyfiken




Tyvärr tröttnade hon tämligen fort och när det så blev vår klass som skulle in i ringen så var Bianca väldigt trött. Blev överilad i skritten och jag skulle ställa upp för att visa sidan så vill hon inte ställa upp sig ordentligt. När vi sedan väntade på de övriga ekipagen blev bedömda så var Bianca överallt. Helt slut var den lilla fröken.

Dagens bedömning bedömning blev:

Typ: Feminen av god rastyp, 8 p
Huvud, hals, bål och kors: Vacker huvud, något grovt ansatt hals, välliggande bog, något överbyggd, välmusklat kors, 7 p
Extremiteter och deras korrekthet: Något raka kotor fram, nöjaktigt korrekt, 7 p
Rörelse i skritt: Energisk, något överilad, 7 p
Rörelser i trav: Energisk med bra påskjut, något låsta bogrörelser, 7 p
Totalpoäng: 36 och silver.

Sämre än vad jag räknat med eftersom hon fick 40 poäng på förra utställningen och jag hade hoppats på 40 poäng en gång till så jag kunde ansöka om dubbelgulddiplom.

Men, nu blev det inte så och mycket möjligt så kan fröken vara inne i en växtperiod.

På utställningen så träffade jag också Biancas förra ägare, CT. Med sig på utställningen hade CT Sabrina. Sabrina är Biancas mamma och vi fotade de två damerna brevid varandra.

3-åriga Bianca är nu större än sin mamma ;-)

Men visst är de fina?





Innan vi skulle lasta och åka hem så försökte vi fota Bianca med sin blåa rosett... men damen var helt slut och det var inte lätt att få henne att stå stilla så det blev något bra kort.




Bianca klev snällt in i trailern, där fanns ju hö ;-). Jag hämtade protokollet och plaketten och så kunde vi fara hemåt. Det var tur att det var T som körde för jag var helt slut och hungrig... så vi stanade vid första bästa MCD och käkade varsin hamburgare och sedan blev det full fart hemåt.

Var hemma 15.30-snåret och en som blev väldigt nöjd med att få hem sin kompis det var Oktawia. M1 och P var på plats för M1 skulle rida ut på Oktawia, så pållan stod uppställd på stallgången. Så nöjd över att få hem sin kompis blev hon. Och var tvungen att spana ordentligt att kompisen verkligen stannade kvar i sin box nu innan hon slappnade av och M1 kunde fortsätta att klä på pållan utrustningen.

Men Bianca verkade nöjd med sin insats för dagen i alla fall och ytterligare rosett och plakett blev det idag.



Dessutom fick litet pris också, 1 kg morötter och 1 kg anis från HippoK9.



Under tiden som M1 och P var ute på uteritt med Oktawia så plockade jag och T iordning på alla prylar, mockade ur trailern och tog bort mellanväggen. Jag fixade också mockningen av hästarnas boxar så det var klart när M1 och P kom tillbaka. T och Lexi for nu till lägenheten. Och när jag var klar med allt i stallet så funderade jag först på ifall jag skulle placera mig i soffan. Men lite rastlös kände jag mig så det blev istället en promis med Lillan på cirka en timme. Det var himla skönt att röra på sig lite och det var rätt varmt ute. Lillan uppskattade promisen i alla fall ;-).

När vi var hemma igen så fick det bli soffan och slökollade lite på TV samtidigt som jag slösurfade lite. Och resten av kvällen kommer fortsätta i samma stil. Med avbrott förstås för att gå ut och släppa in pållarna för kvällen och ge dem kvällsmat.

Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0