31/10 Måndag - Ridpass...

Så var det oktobers månads sista dag - och det blev en fin dag, solen tittade fram och det var varmt. På lunchen cyklade jag upp till Efesos och käkade lunch med MK - det blev kalops som smakade kalasbra. Det var skönt att få sig en cykeltur så här mitt på dagen. När jag slutade jobbet kl 16.30 så var det mörkt och typ kolsvart innan jag var hemma... som tur var så var det i alla fall just när jag åkte till jobbet - annars vet man ju inte vilken färg man har på huset ;-). Nåja - om drygt 1,5 månad vänder det så det är bara tillfälligt mörker som lägrar sig.

När jag kom hem så var tanken att skulle sätta lite fart för att hinna in till ridhuset innan det skulle bli för sent. När jag håller på och byta om till stallkläder så börjar helt plötsligt Lillan skälla som ett monster - och hon skäller ALDRIG! Någon klev in i hallen och Lillan skällde ännu mera... det var T som kom och skrämde slag på oss.... varken jag eller Lillan hade hört bilen... undrar ifall mörkret gör att motorljudet dämpas...

Lugnare nerverna med lite kaffe och så fick jag i mig lite käka innan jag tog mig ut i stallet. För att komma iväg till ridhuset i vettig tid så var jag tvungen att ta itu med stallfixet. T följde med ut och höll mig sällskap. Lillan parkerades i min bil och så fick Lexi springa lös under tiden som jag fixade stallsysslorna. Idag tog mockningen lite tid... Oktawia hade varit en kombination av elvisp och skitgris - alltså tog det ett tag att göra hennes box beboelig igen ;-).

När det var dags att ta in pållarna så kollade jag lite närmare på min pannlampa. Haft problem med glappkontakt. T konstaterade snabbt att pannlampan gjort sitt... kontakten till batteripacket hade gått av... inte kul alls för nu är jag i behov av pannlampan *suck*. Gav mig ut i kolmörkret i hagen för att leta rätt på två kolsvarta hästar.... Såg absolut ingenting och ropade på pållarna. Först hände ingenting, men så helt plötsligt så började det prassla och ur mörkret uppenbarar sig pållarna. Skönt att slippa ge sig ut och leta efter dem.

Oktawia fixades iordning för ett lite lätt ridpass i ridhuset. Det tog en stund, för damen hade lerinpackning på båda sidor av halsen och benen. Rullat sig ordentligt med andra ord. Vid 19.30 var jag i alla fall klar och damne klev snällt in i trailern och vi for iväg till ridhuset. T följde med för att ta hand om Lillan under tiden som jag skulle rida.

Denna veckan så är det teorivecka på ridskolan - alltså var det ingen ridskolegrupp i ridhuset. En privatryttare var på plats - ingen trängsel med andra ord... ;-)

Oktawia skötte sig bra idag, jag gjorde inga avancerade övningar i och för sig. Efter uppvärmningen så jobbade jag med övergångar - behöver träna på att sitta ner i traven och efter att ha fått upp värmen så funkade det riktigt bra. Till att börja med så klarade jag av att sitta några steg bara innan jag fick sakta av till skritt. Är himla stel i ryggen, men till sist så klarade jag av att slappna av så jag inte skumpade för mycket - det gillar inte Oktawia. Under galoppjobbet funkade det riktigt bra och jag satt för en gångs skull stilla i sadeln - istället för att fladdra runt överallt ;-).

En timme blev ridpasset idag och både jag och pållan var nöjda. Snällt klev damen sedan in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Mitt mål att vara hemma till kl 20.30 sprack ju förstås ;-). Alltså missade jag början av CSI som vanligt ;-). Var i alla fall klar med allt i stallet vid 21.30 så jag kunde kolla på andra halvan av CSI - bättre än inget.

Nu ska jag kolla på lite nyheter innan det är dags att inta horisontalläge för kvällen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0