15/10 Lördag - Tävlingsdags...

Idag var det tävlingsdags för Oktawia. Behövde i alla fall inte kliva upp mitt i natten eftersom tävlingen är på hemmaklubben och första start var kl 15.00.

Så ut med pållarna som vanligt på morgonen. Käkade frukost och hade soffhäng en stund framför TV. Skönt att inte behöva stressa direkt på morgonen. Vid 10-snåret så drog jag i alla fall på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet. Först fixade jag klart i stallet med mockning ect. När det var avklarat så tog jag itu med läderputs. Sadel och träns fick en dust med sadelsåpan och så på med vita tävlingsschabraket till sadeln. När utrustningen var i tävlingsmässigt skick så var det dags för mig att få i mig lite ätbart.

Idag fick det bli lite thaisoppa till lunch - värmde bra. M1 och P kom vid 12-snåret för att fixa iordning Oktawia i tävlingsmässigt skick. Så efter att jag fått i mig lunchen och plockat undan lite inne så var det ut igen för att plocka iordning utrustning.

Sadel, träns, vatten, hö, M1's tävlingsutrustning m.m. plockades in i bilen. Oktawia var ursnygg in jättefina knoppar och fick på sig röda tävlingstäcket när det var dags att kliva ombord på trailern.

Vid 14-snåret så var det dags att åka. M1 skulle starta som nr 2, och när vi kom fram visade det sig att hon skulle starta först för nr 1 var struken.

Pållan lastades ur och fick på sig utrustningen. Hon var lagom taggad för att vara på tävlingsplats, även om det var där vi brukar träna ;-)



Under framridningen kändes pållan som vanligt, men av någon anledning så blev framridningen lite kort. Så väl inne på banan var hon inte alls med på noterna... utan stod emot ganska mycket...

För övrigt så var det inte så himla illa, pållan höll tassarna där hon skulle ha dem. Även om framåtbjudningen hade mycket att önska. Vad det sedan beror på kan man alltid spekulera i - pälssättningen kanske spelar roll... hur som helst - det är ju djur och individer.



När det gäller gångarterna fick pållan 7 poäng och när det gäller lösgjordhet och framåtbjudning så fick hon 5 poäng. Det säger det mesta om dagens ritt ;-).




Programmet för dagen var en LB:2 och totalt red ekipaget ihop 58,33 % och det var helt rättvisa poäng för dagen.

Här är länk från dagens tävling.

Efter avskrittning så plockade vi av pållan utrustningen och hon lastades och jag for hemåt med damen. M1 stannade kvar på ÖFK för att vara funktionär.

Väl hemma så plockades de jättefina knopparna ur och damen fick åter gå ut i hagen. Det uppskattades av både Oktawia och Bianca. Dock fick de finna sig i att enbart vara i vinterhagen. Nu har jag stängt av till sommarhagen.

Jag plockade undan på alla prylar, mockade ur trailern och boxar och fixade klart med all hästmat. När jag var med allt så förpassade jag mig in i huset och käkade lite mat. Vid 17-snåret så hoppade jag in i bilen igen och for tillbaka till ÖFK. Hann se sista ryttaren i den klassen som M1 startat i. Hade med mig kameran så efter prisutdelningen så var jag ute och fotade den ryttaren som blev klubbmästare. Ska nu bara komma ihåg att skicka in bilderna till ÖFK nu ;-).

Stannade kvar drygt en timme och kollade på nästa klass, en LA-klass, snackade med lite kamrater och fikade lite. Vid 18.30 fortsatte jag vidare till T och lånade hans dator en stund. Han har lite snabbare uppkoppling än vad ajg har. Vi fixade iordning lite varma mackor och så kollade vi på filmen "the tourist" med Jonny Depp. Vid 21-snåret så filmtittande avklarat packade jag ihop, vi tog en promis med Lexi och for sedan hemåt.

Väl hemma så var det lagomt att plocka in pållarna för kvällen och servera kvällsmaten. Lillan blev kvällsrastad och så parkerade jag mig i soffan och kollade på TV resten av kvällen.

Och detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0