30/10 Söndag - Städdag...

Jag hade inte ställt om klockan igår kväll, på så sätt sov jag inte en timme längre, utan fick en timme längre dag istället ;-). Och det behövdes. Storstädning stod på schemat idag...

Men innan jag satte igång med städningen så släppte jag ut pållarna, intog sedan soffan och käkade frukost framför morgon-TV. Blev inte så lång stund med soffhäng... fanns ingen återvändo - städningen skulle inte sätta igång av sig själv direkt. Alltså var det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Började med att röja på övervåningen och jobbade mig needåt i huset. Mest tid tog det som vanligt att fixa mitt kontor. Utav någon konstig anledning så samlas det alltid allsköns bråte på min skrivbord ;-). Dessutom så uppskattar mina katter att använda skrivbordt som sovplats. Sortera upp bland papper och reklam och damma bort allt katthår. Fortsatte sedan ut i köket som också tog lite tid idag eftersom passade på att torka köksluckorna utöver den vanliga dammningen.

Vid 13-snåret hade jag kommit så långt att det var dags att börja arbetet med snabeldraken, då dog huset!!! Alltså totalt strömavbrott! Blev lite lätt stressad eftersom jag nyss bytt elbolag och det fattas ju bara att det blir krångel med elleveranserna. Ringde till grannen och de hade också strömavbrott - skönt på det sättet att det uppenbarliga inte var någon vanlig propp som pajat. Tyvärr så gick det inte att dammsuga utan elström...

Så istället gick jag ut i stallet och tog itu med mockningen - även om det idag var en gråmulen dag så gick det att mocka boxarna utan att ha taklamporna påslagna. När jag var nästan klar med mockningen så kom strömmen tillbaka så det visade sig vara ett tämligen kort strömavbrott.

Nåja, var ju lika bra att få stallet fixat och pållarna serverades även lite lunchhö.

När jag var klar med stallet så dök T upp, han hjälpte mig med att städa i städskrubben eftersom en katt hade varit inne där och roat sig... *morr*. Jag tog itu med dammsugningen och dammsög övervåningen och vardagsrummet. Resten fick vänta eftersom svärfar ringde och ville ha besök så här en söndag em. Jag hann i alla fall med att moppa golvet på övervåninge innan vi for iväg till Kumla.

Det blev kaffe och försök till lite prat med T's pappa, men det var svårt att föra ett bra samtal för hörseln var inte den bästa idag. Så både jag och T var rätt trötta när vi väl for hemåt igen.

Väl hemma så var det dags att laga lite mat. T fixade middagen så jag kunde dammsuga klart undervåningen och fixa handfat och toalett. Bara kvar att moppa golv och skaka mattor när middagen var klar. Idag blev det baconquinoa till middag och det smakade bra. Efter att ha fått lite mat i magen så fick jag energi till att städa klart. T hjälpte mig att skaka mattorna, han slängde också ner hö åt mig från höskulle så jag slapp klättra upp dit i mörkret.

T och Lexi åkte sedan vidare till lägenheten och jag städade klart. Dammsög kontoret, kök, hall och badrum och moppade sedan golven. Skönt att äntligen bli klar med städningen!

Under tiden som jag väntade på att golven skulle torka så tog jag itu med stryktvätten. Hade påslakan, kökshanddukar och några dukar att stryka. Skönt att få rent från högen med stryktvätt ;-). När golven var torra så åkte mattorna på, och äntligen så var huset i anständigt skick!

Mitt nystädade kök, katten Minna verkar uppskatta den renputsade arbetsbänken och köksbordet är rent från reklam ;-)




Även mitt skrivbord ser hyfsat ut, har en del kurslitteratur ligger i högar, men det är aktuellt för inläsning och kan inte städas undan...




Och vardagsrummet är rent från stryktvättshög eller annan ren tvätt som brukar hamna på matsalsbordet i väntan på att hamna på rättställe... ;-)




Äntlige kunde jag parkera mig i soffan, men soffhäng blev det inte. Utförde lite jobb åt Gränsbrytning under tiden som jag lyssnade på TV ;-).

Nu blir det i alla fall soffhäng och jag ska kolla klart på Beckfilmen - och det får avsluta denna intensiva dag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0