8/10 Lördag - Inför vintern...

Vädret idag var verkade lovande för en arbete ute. T hade lovat att hjälpa mig med att gå igenom hästarnas hagar och slå ner stolp som sitter lite löst och byta ut några stoplar som är dåliga. Behöver fixa detta innan det blir för kallt. Hux flux så är det vinter och i morgon ska det regna... Alltså skulle jag behöva få in sommarmöblerna och även byta till vinterdäck på bilen och trailern.

Under tiden som jag väntade på att T skulle dyka upp så grejjade jag lite hemma, fixade alla kattlådorna, fixade mockningen. Eftersom det var fint väder så passade jag på att vara ute när jag var klar inne. Det fick bli till att räfsa löv. Hela min uppfart var helt täckt med en massa löv och det blir slirigt och halt när de börjar förmultna.

Alltså slet jag med räffsan i en dryg timme och till sist så var vägen ren från löv, Har en jättestor lövhög att ta hand om och vattenblåsor i mina händer ;-).



Vid 1-snåret så var jag hungrig och det fick bli lite käk och kaffe. T dök upp när det var dags för kaffet....

Eftersom han kom rätt sent så blev det inget hagfix. Istället så tog vi itu med arbetet att skifta från sommardäck till vinterdäck på båda bilarna och trailern. Det tog hela em... ett drygt jobb...



Solen höll sig hyfsat framme under dagen, men lite småkyligt var det. Jag fixade lite mat vid 16.30-snåret, behövde fylla på lite energi. Byta däck är jobbigt... mest T som gjorde jobbet, jag rullade däck fram och tillbaka ,-).

Innan maten så var bilarna klara och efter maten så fixade T byte av däck på min trailer - tur att den är enkelaxlad ;-).

Vid 18-snåret så drog jag på mig ridkläderna och så ut i hagen och plockade in pållarna.

Oktawia blev iordningfixad för ett ridpass i ridhuset och när jag var klar med henne, så klev hon snällt in i trailern och vikunde åka iväg.

Vid 19.10 satt jag i sadeln och jag kände direkt att det var en sån dag då mitt högra ben inte riktigt ville hänga med... funderade på hur detta skulle gå, men det gick faktiskt rätt bra. Oktawai var lite seg, men skötte sig för övrigt bra. Vi var själva i nya ridhuset och underlaget var helt nysladdat. Efter uppvärmning så tränade jag övergångar skritt-trav-skritt, vilket funkade förvånansvärt bra för att vara jag... blev även lite träning på det där med att ställa damen i nacken, funkade också hyfsat. Avslutade arbetspasset med övergångar galopp-trav-galopp. Vänstergaloppen funkade bättre än högergaloppen. Jag gör något konstigt i höger galopp - sitter inte still i sadeln som jag ska... Vrider mig på nåt skumt sätt... hm - funderar på om det har nåt med min dåliga högerben att göra...

Hur som helst - matte var nöjd efter ett trevligt ridpass i saddeln och pållan verkade också tämligen nöjd med motionen ;-) 



Damen klev i alla fall snällt in i trailern och vi var hemma igen vid 20.30-snåret. Pållan blev som vanligt ompysslad. Jag plockade undan alla prylar och fixade trailern. Innan jag lämnade pållarna för kvällen så pysslade jag lite med Bianca - den lilla fröken behövde en omgång med rotborsten. Helt lätt att borsta igenom pälsen var det inte. Bianca börjar se ut som en björn ;-). Men om ett par veckor ska hon ställas ut igen så det är lika bra att försöka hålla henne hyfsat ren ;-).

Vid 21-snåret så var jag klar med allt i stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Jag och Lillan förpassade oss in i huset. Lite småkyligt var det nu och jag satte igång med att tända en brasa i gjutjärnskaminen. Det tog en stund, men till sist så tog det sig.

Resten av kvällen kommer jag att tillbringa i soffan och kolla på Stjärnornas Krig IV - den första av de "riktiga" star wars-filmerna :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0