16/10 Söndag - Städdag...

Det vackra vädret till trots... idag var det storstädning som stod på schemat. Har inte haft tid att städa på ett par veckor och med 3 långhåriga katter inomhus så sätter det sina spår. Kattpäls överallt liksom... Dessutom så har jag två honkatter som inte är sådär jättesams, eller rättare sagt. Lisa är en riktigt bitch och älskar att jäklas med Minna - som är livrädd för Lisa. Minnas tillflyktsplats är ovanpå kylskåpet. Där får hon gärna ligga... men istället för att uppsöka sandlåda när blivit nödig så har kattkräket gått in i min städskrubb och gjort sina behov - ovanpå en massa plastpåsar och andra prylar.

Som tur var så ryckte T ut som städhjälp och han fixade iordning städskrubben åt mig - hade aldrig hunnit bli klar med städningen på en dag annars...

Tillbringade dagen således med att plocka, damma, dammsuga, skaka mattor, tvätta, moppa golv, byta sängkläder i sängen. Vi hann även med snabbt besök ut till Marieberg för jag var tvungen att åka till Till Häst och shoppa elitbrodd till hovisbesöket i veckan som kommer. T behövde shoppa kaffe till sin dolce gustoapparat och så in på coop en snabbis för att shoppa lite mat. Så när vi kom hem igen så fixade jag iordning käk och vi fick kraft att fortsätta.

Vid 18-snåret var jag tvungen att ta itu med pållarna. Utnyttjade det sista dagsljuset till att träna med Bianca. Det är ju snart utställning igen så vi tränade lite på att springa. Mest för min skull, men Bianca skötte sig bra också.

När jag var klar med Bianca så fick hon komma ut i hagen igen till en Oktawia som saknade sin kompis. T tyckte nu att jag fick klara mig själv så han och Lexi for till lägenheten. Jag fixade klart allt i stallet innan jag gick in i huset för att fortsätta. Städningen var avklarad, men tog rätt på ren tvätt, tvättade en omgång till. Fixade diskmaskinen och piffade till köket med rena handdukar och bordsduk. Avslutade dagen med att ta hand om stryktvätte. En timme senare så var strykningen avklarad och allt var instoppad i garderoben.

Var klar med allt vid 20.30-snåret så då var det ut igen och pållarna plockades in i stallet och kvällsmaten serverades. Kl 21.00 började Starke man på 1:an och det är jag tvungen att kolla på. Så det blir en stunds soffhäng nu innan det är dags att krypa till kojs.

Har i alla fall ett rent hus - så länge det varar  ;-)

Detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0