19/8 Tisdag

Idag var jag trött när jag kom hem från jobbet. Men efter lite mat och vila (surf på datorn i 30 min) så gick jag ut i stallet. Då var kl 18.00...

Det är märkligt det där med pållarna och stallpysslet... spelar ingen roll hur trött jag är efter jobbet - att pyssla i stallet är rena rama energikicken ;-)

Sabina har lugnat ner sig nu och accepterat sin boxvila. Idag på morgonen var hovis här så båda pållarna är verkade och fina om hovarna, Oktawia har nya skor också.

Efter mockningen och matfixet så var det dag för borstning och gos för Sabina. Sjuklingen behöver ju lite extra pyssel ;-).

Syns inte på bilden, men hennes mule är typ 5 cm lång, för hon tycker det är så skönt att jag kliar henne under magen och egentligen försöker hon "klia tillbaka" *fniss*



När jag var klar med Sabina så gick jag in med Kayo och Lexi - de hade fått rasta sig själva utanför stallet. Men nu skulle jag ta in Oktawia och då vill jag inte ha Kayo sitta och pipa utanför stallet. Utan de fick gå in och roa sig med husse istället.

När jag kom ut i stallet igen så hör jag ett hysteriskt jamande från hagen. Öppnar dörren och vad springer inte in i stallet som blixten om inte grannens kisse, lilla Prickan. Fort in i sadelkammaren och till matskålen ;-)



Och när hon var klar med maten och blivit lite klappad så var det dags att vila lite ;-)



En riktigt liten sötnos är hon ;-)



Eftersom Sabina har haft sin sista dag i boxvila idag, så kunde jag plocka ordning i sadelkammaren och hänga tillbaka det som ska vara ute istallet. Äntligen fick jag lite ordning och reda.

Var sak på sin plats - det gillar jag :-)



Dessutom blev sadelkammaren städad, dammade och sopade golvet. Så nu är det snyggt och prydligt där också.

Nu var det dags att ägna sig åt Oktawia. Idag tänkte jag att vi skulle träna på den läxa vi fick av tränaren i torsdags. Alltså var det longering på programmet och träna på galoppfattningar.

Naturligtvis så hade Okatwia gnott in hela kroppen i lera ;-), så det tog en stund att få henne ren. Är ändå glad över att vi har sandblandad jord så leran lossnar väldigt lätt. Sedan var det på med longergjord, inspänningstyglar och lina på pållan.

Visst ser hon ut som om hon är på hugget ;-)




Typ, inte alls ... ;-)

Skrittade fram vid hand i 10 min, på så vis får ju jag också motion. Sedan blev det dags för själva longeringen. Damen vet ju vad det går ut på, men vid första övningen att fatta galopp så fick hon bara inte till det med kroppen. Fick inte till någon galoppfattning alls, utan bara slängtravade. Uppenbarligen så är det väldigt svårt för henne att galoppera på volt i vänster varv. Så jag bytte till höger varv, och då fattade hon "galoppen" *vitsigt* ;-).

När jag sedan bytte till vänster varv igen så fick hon till galoppfattningarna, men de såg inte speciellt snygga ut. Men för varje gång jag bytte var så blev de bättre. Och på slutet så var det nästan ingen skillnad mellan höger och vänster varv.

Höll på med galoppfattningsjobbet i cirka 15 min, jobbigt för Oktawia, fattningarna är ju jobbigare än att galoppera i ett sträck. När vi var klara så var hon helt skummig mellan bakbenen, löddrig under gjorde och rejält svettig på hals och flank. Fått jobba med andra ord.

Skrittade av henne i 10 min för hand så hon fick pusta ut ordentligt. När vi gick in i stallet så var hon torr på halsen och flanker, men behövde svampas av under gjorden och mellan bakbenen. Skönt med vattenkokare i sadelkammaren, går att få till varmt vatten rätt snabbt.

När avskötslingen var avslutad så var det svettäcke på för Oktawia och in i boxen. Efter jobb sent på kvällen så är inte Oktawia alls intresserad av någon lång rykt eller mys över huvud taget - näe - MAT ska det vara ;-)



Så pållarna fick sitt kvällshö att tugga på medan jag plockade undan efter Oktawia, fick tvätta benskydden för de var tvärleriga. Bättre att få det gjort direkt än att hålla på med det nästa gång man ska använda dem.

Det sista jag gör innan jag släcker är att servera pållarna sitt "kraftfoder", Sabina får dock bara pyttelite betfor och så foderjäst för att få ordning på hennes dåliga mage.

Nu var klockan 21:30 - och så var den kvällen slut ;-)

Tänk vad fort tiden går när man har roligt... ;-) men nu är det dags för min trötta lekamen att ta en närmare titt på slafen...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0