6/8 Onsdag

Det var inte så bra att vi var uppe och kollade på Morden i Midsomer i går kväll ;-). Det kändes i morse, om man säger så...

Som tur var så har jag en hel del att göra på jobbet, så man hinner inte känna efter hur trött man egentligen är.

Det var uppehål och lite sol idag efter flera dagars regnande. Full fart hem efter jobbet, fixade mat och efter maten så blev det till att ta tag i målandet. Jag målade sista gånger brädfodringen runt ytterdörren, började med knutor och annat vitt på verandan. Maken målade brädfodringen och utsidan av fönstret vid TV-rummet. När han var klar med det så gick han lös med rödfärgen. Hade en liten bit kvar på västra väggen som skulle målas med rödfärg. Det blev han klar med nu kväll.



Han har även tillverkat nya "armar" till taket som ska på plats över dörren, och när min målning där är torr (och bara det är uppehåll) så kommer taket komma på plats. Bra, för då slipper man få blött i hela hallen när man går ut och in när det regnar  ;-).

Jag hann också putsa sista fönstret i Kontoret, så nu är alla fönster på undervåningen klara förutom badrummet. Maken ska måla utsidan en gång till på TV-rumsfönstret - sedan är det "bara" verandan och hallfönstret kvar. Men 5 fönster kvar av 24 är rätt bra jobbat :-).

Strosade sedan runt i trädgården en vända. Konstaterade då att våra Humleplantor verkligen har bra livskraft ;-)

Första humlen som vi planterade skulle slingra sig över en portal som maken tillverkat. Det gör humlen till viss del, men större delen tycker att det passar bättre att fortsätta klättringen i äppleträdet ;-)



Dessutom har humlen skjutit iväg skott som tycker att vår utelampa är bra klätterpelare.



Vi har ju också en pelare som är till för klätterväxter och där trivs humlen också bra



Efter kollen i trädgården så var det dags att ta itu med stallet. Nu har pållan snart bort hos mig i 2 år, och äntligen verkar det som om hon bott in sig i boxen ;-). Nu har hon en bajshörna och har INTE spridit ut bajset över hela boxen i småsmuler som hon gjort tidigare. Underlättare ju mockningen oerhört ;-). Dessutom håller sig spånet fräschare längre. Sabina är ju en renligt dam så hennes högar ligger prydligt på rad utefter ena väggen :-).

Idag så var det ett himla dundrade utanför stallet eftersom grannen körde sin skördetröska och skördade havren på gärdet. Pållarna brydde sig inte ett dugg om att det var en enorm dundrande maskin 3 meter ifrån dem. Då lyssnade Okatiwa mer när hon väl stod i stallet.

Efter borstning så blev det provning av täcket jag köpte igår. Det passar jättebra och blir finfint att ha när jag kommer igång med träningarna. När hon blir svettig och det är kallt så är det ju bra med halstäcke i fleece så hon hinner torka innan jag ställer in henne i det kalla stallet.

Damen verkade också vara nöjd över sitt nya täcke ;-)



Körde igång med aktivitet idag, mjukstart iform av promenad på 40 min. Damen tyckte det var skönt att få komma ut. Brydde sig inte ett dugg om dundrande skördetröskor eller möte med stora traktorer och tillhörande släp. När vi gick förbi grannens sädestork så slogs den igång PRECIS när vi gick förbi. Fläkten dundrar rätt bra.... Oktawia stannade och tittade, sedan var det inget mer med det. Det är ju i alla fall 1 år sedan förra omgången med skörd, men dessa typer av maskin och buller måste hon ha sett mycket av i Polen för det rör henne inte i ryggen. Något jag tycker är hur skönt som helst eftersom det vimlar  av allehanda maskiner härikring ;-).

Däremot en människa som gick några 100 m framför oss på vägen - DET var farligt... ett tag i alla fall ;-)

Damen passar i alla fall bra i nya dressyrtränset :-D, och kommer bli ännu snyggare på henne här i vinter när hon är helt kolsvart i pälsen ;-).



Det var helt vindstilla ikväll och lagom temperatur. Pållarna fick gå ut i hagen igen efter aktivering av Oktawia och borstning av Sabina. Nattamaten serverades ute och de verkade nöjda med det.

Och nu är det dags att natta mig själv ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0