13/12 Lördag - Lucia

Så var det Lucia - stämningsfullt med snön - lite kallare idag så snön låg kvar. Vi har 2 dm snö så helt plötsligt blev det vinter på riktigt :-)

Jag lussade inte för maken. Det var bara pållarna som fick "frukost på sängen" och de struntar totalt i luciasånger - de  vill bra ha MAT :-)

Maken hittade jag i soffar framför TV:n, han hade hållit på och ladda ner nya spel hela natten och då kan man ju absolut inte lämna TV:n...

Jag lämnade honom åt sitt öde för att äta frukost och göra mig iordning. Sedan gick jag ut för att släppa ut hästar och fixa stallet. Kl 11 skulle jag vara i stan och träffa min kompis Karin så det var bara att sätta fart.

Blev klar i stallet utan allt för mycket stress. När jag skulle åka fick jag i alla fall fart på maken så han kunde hjälpa till och få loss bilen. Nu när det var lite kallare så var inte snön så hal och det gick bra och jag kom iväg utan problem.

Parkerade bilen ganska nära Karins lägenhet och så gick vi upp på stan i halkan. Vårt mål var Clarion hotell där vi hade stämt möte med Sian. Vi hade nämligen bokat bord på Clarion för att äta Julbrunch!

Vi tillbringade 2 mycket trevliga timmar inne på Clarion och våra magar stod i 8 hörn när vi väl kom ut. Julbrunch var fullt tillräckligt som julbord ;-). Det var VÄLDIGT gott!

Sedan så gick vi vidare in på Träffpunkt där Cervera hade utförsäljning. Hittade där en present till grannen och en liten present till mig själv i form av två st matskedar i serien Line från Boda. Det var 50 % på allt i butiken  och jag önskar att jag hade haft mer pengar med mig ;-), men men kanske lika bra det. Hade bara blivit tungt att bära på alla kassarna *fniss*.

Vi gick vidare till Krämaren där vi hittade en soffa för julklappsutdelning. Jag mitt klantarsel hade missat totalt det där med att ta med julklappar - de ligger snyggt och prydligt kvar på mitt stora bord i vardagsrummet *suck* Ibland undrar jag vad jag har min hjärna någonstans. Enda fördelen med min glömska är ju att vi får en anledning till att träffas innan jul ;-).

Det blev en sväng till Bra Zoo också innan Karin och jag vandrade tillbaka till där jag parkerat bilen - vid den här tiden så hade hela eftermiddagen gått :-O. När jag skulle åka så hade hela min bil frusit ihop och jag fick inte upp låset! Som en räddare i nöden kunde Karin bistå med en tändare då min egen inte funkade. Lite värme på nykeln och voila - det gick att låsa upp och jag kunde uppta min färd hemåt.

Väl hemma vid 16.30 tiden och man kan ju tycka att man borde vara saknad när man varit borta hela dagen. Men näe, maken var där fortfarande kvar i soffan - nu var alla spel hemladdade och han var fullt upptagen med att spela ;-).

De enda som saknade mig var djuren ;-). När jag satte mig framför datorn en stund så blev jag snabbt "omringad"...

Tussan la beslag på skrivaren - hon gillar att ligga och sova ovanpå den ;-)




Medans Måns la beslag på platsen mellan tangentbord och bildskärm...




Himla tur att mina schäfrar i alla fall fördrar att ligga på golvet - hade blivit trångt på skrivbordet annars ;-)



Eftersom vi skulle bort på kvällen - glöggfest hos grannen. Så slog jag in presenten jag köpt - ser lite suspekt ut ;-)



Min present till mig själv ser ut så här - 2 skedar var det ;-)




Innan vi gick över till grannen så gick jag ut för att kolla om pållarna ville komma in, eller om de ville ha mat ute. Men de ville faktiskt komma in. Det hade börja blåsa isvindar och det uppskattas inte av nån av dem.  Så de kom snabbt in i sina boxar, fick hö och så fick de klara sig själva en stund. Fördelen med att gå på fest hos grannen är att det är så enkelt att gå hem och kvällsfodra. De fick sin kvällsmat vid 22:30 tiden idag och så var det bara att gå tillbaka till grannen.

Vi hade en jättetrevlig kväll hos grannen med goda ostar, kex, pepparkakor och glögg. Vi tog oss hem vid midnatt - då hade i alla fall både maken och mannen i huset somnat i varsin soffa,så det var ändå dags att ta sig hemåt  *fniss*.

Det var inte bara männen som var trötta, utan även huset vovvar - maken fick en ny kompis :-)



Som tur var så var det lätt att få liv i maken  och trots glögg i varje ben så kunde han ta sig hemåt för egen maskin ;-)

Sammanfattningsvis - en mycket trevlig dag och kväll denna Lucia!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Nog var det en lyckad lördag alltid - du glömde luciatåget som förföljde oss :)

2008-12-14 @ 13:19:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0