14/12 Söndag - Tredje advent

Julen närmar sig med stormsteg nu :-O. Bara 1,5 vecka kvar - det är ju inte klokt egentligen. Idag har det varit en lite seg dag. Fick äta adventfrukost själv eftersom maken låg utslagen i soffar och gnällde över ont i huvudet. Jo jo... lite glögg är inte bra för den där gamla kroppen - det är uppenbart! ;-)

Det har varit lite småtrist väder, snön ligger fortfarande kvar men det är bara en tidsfråga innan den smält undan. Det har var 4-5 plusgrader idag och snötäcket har sjunkit ihop betydligt.

Efter att jag fixat stallet så gjorde jag en insats med snöskoveln. I morgon tänkte jag försöka ge mig iväg till ridhuset med pållan och eftersom det fortfarande var mycket snö så var det bara att börja skotta. Snön var blöt, tung och kompakt *pust*. Det tog mig 1,5 timme att skotta rent uppfarten från stallet, en gång till dygnhögen och skotta av lite på gårdsplan så vi får fram trailern i morgon. Det var asjobbig och efter den kraftansträngningen gick jag in och stärkte mig med kaffe och saffransbullar under tiden som jag satt vid datorn och surfade ett tag.

Idag hade jag sällskap av Nalle, han har hittat en bra plats att ligga och sova på. Han gör faktiskt det ibland - sover alltså - men det är inte långa stunder... Men ovanpå min dator - där ligger man bra ;-)



När han tröttnat på att ligga där och hålla span så upptäckte han att mina Oriflamekataloger funkar bra som huvudkudde ;-)



Det lilla busfröt höll sig faktiskt lugn rätt länge idag ;-). Han börjar vänja sig vid att var inne i huset och han gillar att vara där vi är och det är ju trevligt :-).

Han är också lite mer nyfiken på våra hundar. Han tog sig en lite närmare titt på Kayo idag.



Men han börjar också fatta nu att vovvarna kanske inte är helt snälla och att det inte bara är att springa fram och busa med dem. Så när han spanat klart på Kayo så vågade han inte hoppa ner på golvet, men han visste inte heller riktigt hur han skulle hantera situationen = Kayo satt och vrålglodde på honom. Vad gör en kisse då... Jo lite pälsvård är alltid nödvändigt ;-)



Maken gjorde inte så mycket nytta idag, utan tillbringade typ hela dagen i soffan. Jag tillbringade em-kvällen med att lyssna på julskivor, slå in julklappar och pyssla med julpyssel. Gjorde klart några tomtar och så har jag tillverkat ett gäng julkort som ska spridas ut till vänner och släktingar :-).

När vi skulle käka mat på kvällen fick vi sitta vid matbordet i vardagsrummet - det bordet var belamrat till häften med inslagna julklappar så vi fick i alla fall plats att sitta och käka. Att sitta vid köksbordet fanns inte med på kartan - där höll ju jag på med mitt julpyssel ;-)



14 st julkort har jag tillverkat hittills i alla fall - tror det räcker. Skickar inte så mycket julkort numera. En hel del anhöriga är ju inte i livet längre och så mailar jag ju till några.

Helt plötsligt var det kväll och dags att plocka in kusarna - de är fortfarande rena och fina tack vare snön :-). Nu är det bara kvar att kolla på lite TV och sedan ska man gå och knyta sig.

Denna kvällen för exakt 1 år sedan så satt jag på IVA brevid min döende mamma. I morgon är det alltså 1 år sedan hon dog - känns inte som om bara var 1 år sedan...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0