15/12 Måndag - IS

Idag var planen att jag skulle stoppa in Oktawia i trailern och fara till ridhuset. Tänkte köra ett pass med lite lättare tömkörning efter fem dagars ofrivillig vila. Full fart hem från bussen - hur peppad som helst! Och trots att jag inte ens kunde cykla hela vägen hem pga all is så ringde inte varningsklockorna. Jag hade ju  skottat uppfarten vid stallet igår så det borde inte vara några problem.

Maken fixade middagen under tiden som jag mockade, allt för att det skulle gå lite snabbare och vi inte skulle komma hem mitt i natten. Har ju en förmåga att komma hem lite väl sent från ridhuset eftersom jag kommer iväg så sent....

Klar med mockning och hästmaten lagom till middagen är serverad. Efter att ha mockat osv så var jag helt utsvulten ;-). Efter maten kom jag i alla få den smarta idén att vi kanske skulle fixa iordning trailern INNAN jag plockar in pållarna. Brukar göra tvärtom. Maken var med på noterna - för ovanlighetens skull ;-). Han var nästan lika peppad som jag över att få åka iväg med kusen - bara här borde ju tusen varningsklockor ringa...

Hur som helst - när vi väl kommer ut och jag lite mer kritiskt börjar granska gårdsplan och slänten uppför stallet så är det bara att inse att det är totalt lönlöst *suck*.

Det har säkert smält en del under dagen, men kvällens kyla gjorde snömodden fryst till total blankis. Att ens inbilla sig att vi över huvud taget skulle få ner trailern till stalldörren utan att köra käpprätt åt skogen - det var liksom bara att glömma.

Har ju tyvärr en käck liten uppförsbacke från stallet och det funkar inte när det är ren is på backen. Tyvärr har vi inte en gnutta sand hemma - dålig planering, jag vet. Den utrustning som gäller just nu är panchis-broddar!

Eftersom Oktawia är svårlastad så vill jag inte riskera något i onödan heller. Mycket av körningarna ToR Ridhuset är ju för att hon ska vänja sig att bli lastad och åka. Nu funkar det alldeles utmärkt att lasta från stall, målet är ju att kunna lasta vart som helst, vilken öppen yta som helst. Men där är vi ICKE ännu - om man säger så. Om lastningen hade funkat OK så hade vi kunnat lasta nere vid vårt brygghus, och sluppit halka runt i en backe. Nu är det som det är - blev alltså ytterligare en dags ofrivillig vila för pållan. Är ju ledig 15 dgr i sträck fr o m 23/12 *skönt*, så då får det bli nya tag. Antagligen är ju snön borta vid det laget - och isen kan man ju hoppas.

Istället så tog jag tag i julkortstillverkningen. I morgon måste man ju posta julkorten - hjälp vart tar december vägen... :-O .

När jag gick igenom vilka jag ville skicka till så insåg jag att jag behövde göra 4 kort till. Det tog resten av kvällen ;-). Nu har jag en snygg bunt kuvert ligger här som kommer iväg med posten i morgon. Jag har ytterligare några kort som ligger på tork, så de får gå iväg med vanliga frimärken.

Jaha - så blev det med den måndags kvällen - lite nytta fick jag ju gjort ;-). Dock ser mitt köksbord ut ännu värre än igår :-O. Helgen som kommer blir det nog till att storstäda ;-)

I morgon kväll ska jag på Julfest med jobbet - ett party på Conventum och 534 st deltagare - Det kan man kalla fest!

Bäst jag går och lägger mig nu så jag orkar med morgondagen :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja ofrivillig vila har vi oxå pga snön o inga sulor än.... :-( Men det kommer väl bättre tider ;-)

Ha så kul på festen!!!!

2008-12-15 @ 22:47:18
Postat av: minternet

Det är bra med Jeep på vintern ;-)

Jag vill rida i ridhus helgen....ska du? Jag kan åka vart som helst...spelar ingen roll.

2008-12-16 @ 09:47:10
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Försvinner bara isen så blir det nog en tur till ridhuset i Latorp till helgen. Med tanke på den ofrivilliga vilan och Oktawias kiropraktikövningar i hagen så är det nog bäst att hålla sig inom 4 väggar även om jag ska tömköra ;-)

2008-12-16 @ 10:10:04
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0