21/12 Söndag - städning m.m

Jag började dagen trevligt - grötfrukost tillsammans med ett gäng inne på ÖFK. Risgrynsgröt, julkskinka, rödbetssallad, bröd och pålägg. Blev ordentligt mätt - dessutom fick man träffa likasinnade - hästälskande typer som jag själv :-)



Sedan så var det bara att åka hem och ta tag i det tråkiga - städningen inför julafton! Ack så nödvändigt - men aptråkigt...

Maken hade i alla fall börjat med disken under tiden som jag var ute och roade mig. Så det var bara för mig att ta tag i dammtrasan och börja. Förstår inte alls vart all damm och katt/hund/hästhår kommer ifrån *harkel*. Tvättmaskin har gått hela dagen, inte bara kläder har blivit tvättat, utan en hel del mattor fick också genomgå en omgång i tvättmaskinen.

Ingen idé att lägga på mattorna förräns på julafton - annars så lär vi få tvätta dem en gång till.

När jag var klar med dammningen så gick jag ut och fixade stallet, det var också lagomt att ge pållarna sin lunchmat. För en gångs skull så var solen framme lite idag. Det var också lite kallare och alltså inte lika lerigt ute. Pållarna såg för en gång skull ut som två hästar - istället för träskmonster när de fick sin lunch :-)



Städningen tog hela dagen, vi stressade inte på något sätt utan la in några kaffepauser mellan varven ;-).

På em så åkte vi och hämtade min systerdotter och vi for iväg till en av mina mostrar. Köper potatis av henne och det var länge sedan hon träffade min systerdotter. Vi hade avtalat tid, men när vi kom dit så blev det ett kort samtal vid dörren. Min moster hade drabbats av maginfluensa :-O. Inget vi ville få med oss hem, så det får bli besök och fika någon annan dag istället.

Så det blev en kort utflykt för min systerdotter, men hon var nog glad ändå - hon fick sina julklappar från oss nämligen ;-).

Vi kom lagomt hem för att ge pållarna em-maten och vi intog själva lite käk. Resten av kvällen har jag dels tillbringat några timmar framför datorn då jag jobbat åt NRU, och dels tittat lite på TV och försökt hålla kolla på Nalle ;-).

När jag satt och jobbade så höll Nalle på och busade som en vettvilling. Helt plötsligt så blev det helt tyst, och då kan man ju ana oråd...

Han hade tagit en vilopaus i busandet :-)



Eftersom katter har en förmåga att sova på dem mest konstiga ställen så blev jag inte förvånad när jag hittade Tussan på mitt skrivbord, ovanpå en hög med papper. Men jag undrar jag - kan det var SÅ skönt att sova på en hög med papper....



När jag kollade på TV så var Nalle i vardagsrummet och busade runt. Han upptäckte att hörnsoffan var hur kul som helst att klättra på och for som en tetting upp och ner.

Lexi tittade på Nalle med stort intresse och hennes svans låg ju och viftade... till slut kunde Nalle inte motstå svansen...




Till sist fick jag dock lyfta upp honom för han busade så mycket så att han blev helt "övervild", eller hur man ska förklara det. Fick hålla i honom så han fick lugna ner sig - och då somnade han helt utslagen i mitt knä :-)



Men nu är Nalle åter i sadelkammaren tillsammans med mamma Prickan. Lugnast så ;-).

Jag har precis tagit in mina 2 träskmonster från hagen. Det är ett riktigt ruskväder nu på kvällen, så återigen är det blåst och regn. Sabina hade inget täcke på sig idag - trodde temperaturen skulle hålla sig runt nollan - men så blev det inte. Nu är det 7 plusgrader och spöregn ute - ni kan ju tänka er hur den lilla damen såg ut. Att hon är en liten rödskäck gick inte att urskilja. Bara lägga på ett fleecetäcke så hon är torr i morgon bitti.

Oktawia hade ju täcke på sig, men hon gillar INTE detta att det är så blött i hagen. Hon hade hittat en torr liten upphöjning i hagen - och där stod hon parkerad. Ville inte kladda ner sig om hovarna... och jag hade absolut ingen som helst lust att klafsa ut i lervällingen för att ta in damen. Så hon fick stå där ute tills hon insåg att maten inte skulle komma utflygandes genom dörren, utan att den snyggt och prydligt hamnade i hennes box. Till sist så kom hon smygandes, gick sakta så det inte skulle stänka så mycket...

När jag var klar med kvällsnattningen av pållarna, så var det bara att ta hand om ett träskmonster till... Kayo hade ju varit med mig ute och jag vet inte vad hon sysslat med. Måste ha sprungit som en vettvilling i lervällingen för hon var helt full i lervatten. Så nu är leran på ett gäng handdukar och hunden hyfsat anstäning. I alla fall tillräckligt för att kunna ta sig till sin sovplats i sovrummet utan att grisa ner hela huset.

Nu ska jag bara göra rent mig sjäv innan jag slappar i soffan en stund innan sänggående.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Nu tror jag Nalle snart lever lite väl farligt - men sovandes är han helt underbar! Hans tassar....

2008-12-21 @ 23:06:14
Postat av: Lizzie

Lexis svans kan han bara lite låta bli ;-). Helt underbar är Nalle är han sover - lite väl korta stunder ibland bara :-)

2008-12-22 @ 10:40:29
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0