27/12 Lördag - vanlig dag

Hade "sovmorgon" i dag, vilket betydde att maken morgonfodrade pållarna kl 8 och så kom han med kaffe till mig 9-snåret. Då tyckte han att det var dags för mig att vakna ;-) får ju inte allt för bortskämd... Tog det lugnt på fm och lyssnade klart på min ljudbok - 2,5 dag har det tagit för mig att lyssna på hela boken. Hade jag läst den själv så hade jag antagligen blivit klar på 1-1,5 dag ;-) - läser väldigt fort...

Nu var i alla fall ljudboken avklarad. Flera personer har sagt till mig att det är helt suveränt med ljudbok för man kan göra andra saker samtidigt. Det kunde INTE jag... Så fort jag började greja med något annat, så tappade jag koncentrationen fullständigt. Jag var tvungen att sitta stilla och inte göra NÅGOT - utan bara LYSSNA. Det är iofs inga fel, men då kan jag lika gärna läsa boken själv  ;-). Har i alla fall provat nu. Vi har en ljudbok till "djävulsk risk", en deckare som tilltalar mig så jag kommer nog lyssna igenom den också. Sedan blir det nog böcker som vanligt.

Maken  var idag lite rastlös efter att ha legat i soffan 2 dgr och tittat på film - alltså ville han ut och röra på sig och vi for ut till Marieberg. Där ute var hela Örebro förstås - maken hade inte tänkt på att det idag var vanlig lördag och MELLANDAGS-REAN hade börjat.... Vissa butiker gick det inte ens att ta sig in i, men jag tror de flesta satt på alla de fik och ätställen som finns i köpcentrat. Vi tänkte ta en tur till MCD - men det fanns inte en sittplats att uppbringa så vi skippade den idén. Maken ville ha Janssons frestelse så vi köpte med lite ansovis hem, resten av ingredienserna hade vi hemma.

Blev det något inhandlat alls då? Jodå - 2 st kattleksaker till Nalle, 1 liten boll och en liten glittermus :-)

Bolle försvann direkt - alltså Nalle lekte bort den på en gång... men Glittermusen han jag ta ett kort på. Jag tycker den är hur söt som helst *fniss*



Nalle - ja han var lite mer avvaktande till den nya leksaken. Tyckte nog den var lite suspekt... ;-)



Han tittade förundrat på den nya leksaken - trodde nog att den skulle börja röra på sig av sig självt ;-)

Men efter ett tag så vågade han peta på den...



Sedan blev det fullt bus med råttan - den visade sig vara rätt kul - ett tag i alla fall. För tydligen orkar inte en liten kisse leka så länge med köpta leksaker. För helt plötsligt så låg han helt utslagen brevid mig...



Efter besöket på Marieberg var maken och jag rätt trötta. Det är jobbigt att trängas med folk ;-). Det var fortfarande ljust när vi kom hem så vi passade på att ta en promenad med Okatwia. Hon var ju så otroligt laddad igår så jag vågade faktiskt inte ge mig ut på vägen med henne själv. Skulle det hända något så är det ju bra att ha sällskap.

Tog i alla fall på oss reflexer för säkerhets skull, blir ju fort mörkt när det väl börjar skymma och vi kom iväg kl 15.00. Vi valde att gå åt "By-hållet", bra miljöträning att gå åt det hållet, lite mer hus och folk och dessutom hästar ute i sina hagar ;-). Det var ett tag sedan vi red här så det kändes bra att ta en promis. Oktawia slog på en tvärstopp när vi började närma oss hagen med islandshästar - tog ett tag innan hon rörde på sig - hon hade nog glömt bort hur andra hästar såg ut ;-). I nästa hage går en lite islandshästhingst. Han är jättesöt och han tror nog att han är gudarnas gåva till alla ston, för han pratade väldigt med Oktawia. Damen visste inte riktigt hur hon skulle bete sig, om den där hummande saken på andra sidan staketet som klättrat upp på ett stenröse i sin iver att komma så nära som möjligt, om han var snygg eller äcklig. För säkerhetskull så ville hon helst sitta på min axel - det är hon för stor för. Dessutom har en häst 4 ben att gå på och jag bara två...

När vi kom förbi hingsten så var det dags för nästa hage med islandshästar, men nu var Oktawia härdad och reagerade inte lika mycket längre. Kunde gå förbi utan att stanna, bara snegla lite... ;-)

Resten av promenaden fram till Byn gick utan missöden. Damen var lugn och avslappnad. Mitt i byn finns det mer hästar, nu räckte det bara att titta litegrann. När vi var tillbaka till stora vägen så går vi förbi ett husbygge - det är liiiite äckligt tycker Okatwia. Det fanns inget hus där tidigare så hon tycker det är konstigt där, men ingen större reaktion mer än att bli lite stor och titta med stora ögon - gärna närma sig mattes axel ;-)

Och så var vi tillbaka till islandshästshagarna. När vi är i höjd med hingsthagen så får vi dessutom möte med ett ryttarekipage. Jag andas djupt och försöker låtsas som om det regnar. Inte helt enkelt - damen brukar ju stå på bakbenen vid möte av andra hästar. Men nu blev det så himla mycket av allting. Hingsten som lät väldigt och inte visste på vilket hov han skulle stå på när det kom mer än en häst. Hästarna i andra hagen rörde på sig och så till på köpet - en  häst på vägen. Oktawia blev JÄTTESPÄND, hon taktade inte fullt ut, men nästan. Jag fick gå VÄLDIGT fort för att hinna med, men jag tänkte att det inte är något idé att bråka med henne, utan hon får gå lite fortare så länge hon inte försöker resa sig. Vid själv mötet med ryttarekipaget så tittde Oktawia bara lite, men hon klev på framåt, gjorde inga försök till att kasta sig efter hästen eller några andra istadighetsbekymmer. Så fort vi kom förbi alla hästar så slappnade hon av totalt och var som en helt annan häst.

Jag hade nu spagettiben och var jätteglad att jag inte hade behövt hålla i en häst som fått spel. För så är det ju - med tanke på att det vimlar av hästar bakom varje buske här ute. Så är ju risken att vi möter andra hästar på våra turer väldigt stor. Så detta är ju något som vi måste klara av - och det gick riktigt bra idag. Jag är väldigt glad över att den hästen vi mötte var en lugn häst och inte alls brydde sig om den hummande och frustande hingsten i hagen. För hade den mötande  hästen blivit rädd och kastat sig åt något håll - DÅ hade Oktawia fått ett hysteriskt anfall. Alltså väldigt bra att allt gick lugnt och fridfullt till väga. Förhoppningsvis så finns det kvar tills nästa gång vi möter någon kuse ute på vägarna ;-).

Promenaden tog 45 min och det var fortfarande rätt ljus när vi kom hem. Pållarna fick gå ut i hagen igen och fick sitt em-hö ute. Jag fixade klart stallet eftersom jag hade mockningen kvar. När jag kom in så hade maken börjat med Janssons frestelsen, men mitt jobb var att strimla potatisen ;-). 1 timme senare så fick vi äntligen lite mat i oss, så nu är vi mätta och belåtna. Eventuellt ska vi käka lite ost med tillbehör senare ikväll - vi får se vad som händer, alltså hur hungriga vi blir längre fram ;-). Maken får väl gå igenom sitt lager med filmer och se om det finns något lämpligt att titta på. Är ju konstigt egentligen - vi har både Viasat och Canal Digital = hur många kanaler som helst att titta på - men en lördagkväll är det bara skit på TV:n... undrar vad det beror på egentligen... ;-)

På återhörande!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0