29/12 Måndag - Stan'

Lite halvsovmorgon idag. Maken morgonfodrade, men jag var lite halvpigg och tog mig ur sängen 8.30. Rätt skönt att kunna knalla runt i morgonrock utan att behöva stressa iväg till jobbet. Käkade frukost i lugn och ro - framför datorn som vanligt ;-). När sedan hästarna skulle ut så var det bara på med en jacka över morgonrocken och så stövlar. Färdig att tampas mot kylan. Det är tur att man bor på landet och bara har 20 meter till stallet och kan se ut som ett åkerspöke när man släpper ut sina pållar *fniss*.

När jag fixat till mig och fått på mig kläder så gick jag ut igen - kändes fasansfullt kallt. På övervåningen stod termometern på -10 grader och på undervåningen så visade den -5. Tror dock att -10 låg nära sanningen - i alla fall kändes det så. Trots raggsockar och fodrade kängor så höll jag på att frysa tårna av mig när jag mockade. Fördelen med kylan är att det är lättmockat. Bajskluttarna är totalt djupfrysta ;-). Vattenhinkarna får dock stå inne i sadelkammaren för att tina upp, vilket brukar ta en dag.

Sedan for vi in till stan'. Kl 12 hade jag tid för klippning, en välbehövlig sådan! Så skönt att sitta i stolen och frissan fixar till frisyren. Maken hade under tiden varit och kollat på spel, men det var helt utrensat. Jag hade även en tid för linskoll inbokad men vi skulle hinna käka innan. Vi har ju häften Restaurangchansen, men det var himla dåligt med restauranger som ligger centralt som hade lunchkuponger med i häftet. Slutade med en kebabrulle på ett kebabställe. Lite sunkigt, men kebaben slank ner. Sedan strosade vi in och ur affärer utmed Drottninggatan på väg till min Optiker. Rätt kul - har inte "gått på stan" på evigheter.

Linskollen var snabbt avklarad. Ingen förändring vad gäller styrkor, alltså ingen försämring vad gäller "åldersförändringar" - skönt att höra ;-). Än så länge klarar med mig med att ha en lins när nära seende typ läsning och en lins för seende på långt håll.

Vi vandrade vidare över stan och hoppsan - systembolaget - vi kom på att vi har ju inget "bubbelvatten" till nyårsafton!!! Himmel och pannakaka - vilken miss! Så det var bara att hoppa in och köpa en liten flaska "bubbel" så vi har nåt att skåla i vid 12-slaget. Det är ju bara ett MÅSTE!

Efter att ha vandrat över stan ett par timmar var vi rejält frusna och det var dags att åka vidare. Vägen hem gick förbi Granngården - inköp av soja till pållarna - och sedan vidare till Renomé för att köpa vispgrädde till nyårsmaten. Besöket i mataffären tog VÄLDIGT lång tid för jag träffade en fd ridskolekamrat som jag inte sett på flera år - trots att vi bara bor ca 2 km från varandra ;-). Vi blev ståendes och pratade en rätt lång stund - en alldeles för lång stund om man frågar maken ;-). Han har inte alls förstått det där med att man behöver babbla ett tag när man inte träffat någon på länge, framför allt om vederbörande dessutom har häst ;-).

Nu var kl 16 och det var mörkt så färden gick hem till Kartorp. Eftersom det är vanlig dag så vittjade vi brevlåda - och vad fanns väl där! Jo - en avi om paket! Så färden fortsatte till den lokala Icahandlaren för att hämta paket. IDAG kom alltså mina julklappar från min brevkompis - så det blir julafton en gång till för mig ;-).

När vi ÄNTLIGEN var hemma igen så var både jag och maken rejält trötta. Så någon motion av Oktawia blev det inte idag, och eftersom det är så himla kallt var det nog lika bra. Hade frusit ihjäl annars *nästan i alla fall*.

Resten av kvällen har bestått av att betala räkningar *deprimerande sysselsättning*. Ätit lite lax och sill samtidigt som jag läst senaste Hästjournalen och i övrigt tagit det lugnt.

Nu ska jag kolla om det är något vettigt på TV ett tag innan det är dags att plocka in pållarna för natten. Eftersom vi inte varit hemma så mycket idag, har det inte blivit några bilder tagna. Men lilla Nalle är charmerande som alltid och här är en icke tidigare publicerad bild på Nallebus - allt för att Nalles fanclub ska bli nöjda ;-)



Det var allt för idag - mer spännande än så här blir det alltså inte ;-)

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Nalles fanclub bugar o tackar - han borde ha ett eget litet album i alla fall om han nu inte "får" blogga :)

2008-12-29 @ 22:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0