6/12 Lördag - Full rulle

Lördag idag och det innebar fullt ös hela dagen. Det är ju helgerna som man ska hinna göra allt som man inte hinner i veckorna och i dag var det en hel del *pust*.

Det som stod på schemat idag var:
* Sälja kattungar
* Motionera Oktawia
* fixa stallet
* Städa huset inkl en megadisk
* tvätta några maskiner med tvätt, både kläder och hundpinkade mattor
* fixa undan kartongerna med det julpynt som inte ska användas
* baka saffransbullar
* börja med julpyssel

Det var alltså bara att kavla upp ärmarna och börja jobba. Jag tog itu med Oktawias motion direkt efter frukost. Först väckte jag maken och påtalade behov av att plocka undan så vi kunde börja med städningen när jag var klar med Oktawia. Fick något obegrligt mummlande till svar som jag inte lyssnade på ;-)

Det var jättedimmigt ute på fm, men uppehåll i alla fall. Jag tömkörde Oktawia på vår väg och vändplan. Tränade på att backa i nerförsbacke, bra för hennes rumpa. Damen var pigg, men brydde sig i alla fall inte om grannens hästar. Oktawia hade större problem, nämligen att inte gå i vattenpölar... Det var tydligen lika med döden att stoppa ner en hov i en vattenpöl! Alltså fick jag änga en hel del tid av passet till ren miljöträning. Till sist så gick det skapligt, inte så att hon klev i behindrat, men hon spang inte förbi helt och hållet, utan kunde kliva i pölens utkanter och sedan ta ett litet större kliv rakt över - ett steg i rätt riktning i alla fall. Jobbade för övrigt i bra i traven, tränade på övergångar skritt-trav, trav på volt, trav på 8-volt och på litet fyrkantspår. Tömkörde i 50 min och det var rätt lagomt för damen. Hon var lugn i både kropp och huvud efteråt och förhoppningsvis kan jag rida i morgon utan att riskera livet ;-)

Efter det att jag var klar med pållarna så gick jag in för att se hur långt maken hade kommit med undanplockning av allehanda skräp. Han hade kommit typ ingenstans - satt och glodde på TV och kom inte ihåg ett dugg av vad jag sagt innan jag gick ut.

Det är märkligt med män... det där med planering och se att flera saker som hänger ihop framåt - det FINNS liksom inte i deras tankevärd. Det är EN sak i taget och sedan måste man vila - går inte att tänka ut vad som behöver göras.

Jag klarar inte av att baka bullar i ett kök som ser ut som ett bombnedslag och hundhår och lera högt och lågt. Man måste ju städa och röja upp INNAN man gör någon annat.

Maken tyckte t e x att det var totalt onödigt att städa eftersom det är så himla smutsigt ute pga blötan, det blir ju lorigt igen på en gång pga hundarna. Jag höll inte riktigt med om man säger så.

Städningen tog typ hela dagen för maken var tvungen att vila en timme så fort han gjort något i 10 minuter...

Jag for runt som en tok och plockade och plockade och plockade. Fattar inte vart allt förbannat skit kommer ifrån. Hur mycket prylar som helst som inte är på sin plats. Kläder som tydligen är på väg antingen till tvättstugan eller till garderoben. Disk som står lite varstans och skräpar... Herregud - man skulle kunna tro att det bor 10 personer i det här hushållet och inte bara 2 stycken :-O

När det gällde annonsen i NA så var det inte många som ringde på fm, till sist så var det en familj som var intresserad och ville komma och kolla. Jag for ut i stallet och fixade mockningen, sadelkammaren var representabel så gott det gick med busfröna som for runt och busade.

Här är en sista bild på kattfamiljen. Nalle har fått flytta in i huset :-)



Familjen kom och gillade vad de såg, båda kattungarna blev sålda på en gång. Mamman i familjen skulle ha Silver och mammans syster skulle ha den blå/vita tjejen. Det kändes bra och barnen som var med blev jätteförtjusta i kissarna och kissarna tyckte barnen var rätt spännande också.

Men nu är det TOMT i min sadelkammare :-( Inga mer så kissungar som kommer farandes när man öppnar dörren...

Men inne så har vi ju charmtrollet Nalle som gillar sitt nya hem ;-) Soffan var helt OK att sova i...



Men sedan så tyckte han att husses mage var en bättre plats ;-)



Nu börjar hundarna tycka att Nalle inte är så där jättespännande längre. Visst de är nyfikna, men de håller sig lugna.


Kayo i soffan men håller span på Nalle ;-)




För övrigt så knallade Nalle runt och spanade läget i huset, han var inte ens rädd för damsugaren :-O

Framåt sen em så började vi äntligen bli klara med städningen. Maken fixade megadisken och jag kunde sätta igång med bullbaket. Det tog ett par timmar, men resultatet blev bra.



Saffransbullar med mandelmassa - mums säger jag bara. Bullarna blev väldigt goda kan jag rapportera.

När bullarna var klara så började jag med lite julpyssel. Har börjat måla några snöstjärnor som ska hänga i granen och prismaänglar som ligger på tork. Får se om det blir lite mer pyssel i morgon.



Nu är lördagen kväll och jag är helt slut ;-). Kan bocka av det mesta på min lista. Det som är kvar är att plocka undan kartonger med julpynt som inte ska användas. Egentligen ska jag ta mig tid och rensa lådan och slänga en massa gammal skit. Får se om det blir av i morgon.

Nu ska jag hänga en tvätt - usch vilken stryktvätt jag kommer ha i morgon... *urk*. Sedan är det dags att gå ut och natta pållarna. Nalle ska få vara med sin mamma i sadelkammaren över natten. Då slipper Prickan vara helt ensam och övergiven hux flux och vi behöver inte oroa oss för hur mycket bus han hittar på under natten ;-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0