17/7 Målning

Idag har regnet hängt i skyn, en skur kom det, men för övrigt så har det varit uppehåll.

Eftersom vi bor i hus så innebär det att under semestertider får man göra sådant man inte hinner med annars. Till detta hör målning av hus. Vi började i maj med att tvätta allt det vita för att kunna måla om vindskivor, fönster, fönsterfoder, ändfotsbrädor osv. Husväggarna har vi ju falu rödfärg på, smidigt - bara att sopa med sopkvasten och sedan måla om :-).  Min man har i princip målat klart huset, har en halv gavel kvar, men det har vi ingen panik över. Ändfotsbrädorna är äntligen måla och hängrännorna på plats igen. Men fönstrena..... det är riktigt tråkigt skitgöra. Dessutom gäller det att det är "rätt" väder. Inte för varm, inte blåsigt när man ska ha alla fönster öppna och så ska det ju helst då inte regna. Inte helt lätt denna sommar...

Först så ska skiten skrapas, då upptäcker man vart man behöver kitta om :-O. Det som sedan är trärent ska oljas in, torka ett dygn, på med kitt. Den här gången tog vi sådant kitt som man kan måla över direkt. Grundmålade förra veckan, sedan har det inte blivit tid och väder över för att måla med oljefärgen.

Så i morse tänkte jag att IDAG ska jag måla fönster. Hann inte mer än tänka tanken så kom det en riktig regnskur :-O Knappt man trodde det var sant *suck* Fick vänta ett tag, med sedan tittade solen fram igen. Så då tog jag itu med arbetsuppgiften.

Målade mellan fönstrena och kortsidorna på fönstrena eftersom de ändå är tvungna att stå öppna och torka. Slet hårt och idag hann jag med båda fönstrena i köket. Det en hade jag faktiskt hjälp av maken ;-)



En kompis var här och fikade en sväng så jag fick en paus på em, sedan tog jag itu med fönstrena i vardagsrummet. Där är det totalt 4 st  och varje fönster tog en stund. Hann också med lilla fönstret på toan.

  Här är toafönstret, köksfönstrena och 1 av vardagsrumsfönstrena målade och står på torkning.

 Här 2 st av vardagsrumsfönstrena.

 och här är sista vardagsrumsfönstret.

Jag hann också måla dörren till verandan - den behöver dock MINST 2 strykningar till innan den är representabel ;-)

Klockan hann bli mycket innan jag var klar med allt, så det blev ingen ridning idag. Får bli i morgon istället, pållan och jag var ju ute på en timmes promenad igår. Har lite halvvila så här på sommaren, inte helt avställd, men är inte i direkt tävlingskondis heller ;-).

Blev lite mys i hagen, kollade över båda hästarna. Sprayade på med lite mer flugmedel och så fick de sin kvällsmat. De var ju mer intresserade av maten än av mig ;-). Det är i alla fall vindstilla i kväll så pållarna får gå ute i natt.

Nu är det soffan som väntar. Känns i kroppen att man klättat upp och ner på en stegpall och hållit på och målat hela dagen.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nina vestlin-brånn

Hej svejs granne där;)jasså nu är du fast i bloggandet också:) vad fint ni gör på huset........,.pricken över i:et blev ju skorstenen;)jätte fint

2008-07-18 @ 12:37:57
URL: http://www.brann.de
Postat av: Lizzie

Är ju 13 år sedan vi målade fönstrena, så det är välbehövligt.



Skorstenen blev jättefin :-)

2008-07-18 @ 18:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0