27/7 Utflykt

Idag var det möjligtvis ännu varmare än i går :-O! Kl 11 var det 32 grader varmt i SKUGGAN! Trots detta så var jag duktig och skrapade det ena av kontorets två fönster, maken putsade lite till på sovrumsfönstret. Till kvällen kan vi skrapa fönster nr två till kontoret och sedan olja in det som är trävitt.

Så för att hitta på något trevligt att göra under dagen så åkte vi iväg till Hallagården :-). Det var VÄLDIGT skönt att kliva ur bilen när vi kom fram och vi hittade en plats i skuggan till bilen. Det satt människor och målade  akvareller lite varstans på området. Tydligen var det en akvarellkurs under helgen. Vi gick runt och kollade på plantor som såldes och spanade lite i butiken, men bestämde oss för att fika först.

Jag var inställd på citronkaka, men det fanns inte idag, så det blev en banankaka med vispgrädde och kaffe till. Hur mumsigt som helst.



Vi fikade i skuggan och det var väldigt skönt och rogivande. Mitt inne på gården var det en kille som höll på med timring, alltså att tillverka timmer för att bygga knuttimrad byggnad. Hur denna kille kunde slita så hårt mitt i solen i hettan var mer än vad jag fattade. Dessutom var det yxa som gällde, alltså inga moderna verktyg. Herregud, vi fick ju nästan värmeslag utav att bara titta på!!!



Efter fikat så strosade vi runt och kollade lite på de utställningar som fanns på plats, en utställning med tavlor och en med fotografier. Kommer tyvärr inte ihåg varken konstnärens eller fotografens namn... fina alster var det i alla fall.

Vi avslutade turen i butiken där jag köpte te, lingonsylt, hällbröd, italiensk krydda och 2 nr av Allt om trädgård från i år.



Sedan styrde vi kosan mot Tysslinge, men först stannade vi till i Vintrosa eftersom jag skulle ha hem socker till blivande saftkoket. Då kom vi på att vi skulle göra en snabb visit hos Tant Grön. Där hade de jättefina plantor av basilika och mårbackapelagoner. Så det köpte jag.



Mårbacka pelargonerna kommer bli jättefina i mitt fönster i konteret när det är färdigmålat. Basilikan - ja, kan man ha för mycket av den??? Nix pix ;-)

Väl hemma så var det varmt och kvalmigt, men vi var kaffesugna igen. Hann inte mer än ut med kaffe och macka förräns ett åskregn brakade lös. Så det var bara att rusa in med fikat och sitta i köket och se hur regnet öste ner.

När regnet sedan väl hade dragit vidare mot Örebro



Så gick vi ut i stallet för att ta itu med skurningen av stallet. Nu var det lite svalare i luften så det var acceptabelt att röra på sig. Maken blötte ner väggarna med vatten, jag gick lös med såpalösning och skurborste. Fick sedan uppdraget att tvätta bort skiten med högtryckstvätten. Maken kom på hur mycket det skvätter och lortig man blir... därför gick jag fixa tvättningen själv ;-)

När jag var klar så sopade han ut allt vatten ur stallet och nu är det bara att vänta på att det ska torka. Behöver bättra på med lite svart färg på metallen. Själva gallrena är OK, men U-profilerna som ligger i överkant på brädorna behöver lite färg, likaså stolpar osv. 2 timmar tog det att få stallet rent.

Sabinas box FÖRE skurning. Sabinas box FÖRE skurning.   Och EFTER skurning.

Himla skönt att det är gjort för i år i alla fall. Efteråt så testade vi om hästarna klarar vattenslangen. Vet att Oktawia är spolad med slang sedan tidigare, men hon har ju bott hos mig i 2 år nu och under den tiden har jag bara svampat av henne. Släpade ut slangen i hagen, maken fångade in Oktawia och jag lät en försiktig stråle träffa hovarna. Hade naturligtvis kopplat loss högtryckstvätten och använder bara slangen. Oktawia tyckte det var lite mysko först, men sedan kunde jag spola av hela henne om inte strålen var för hård. Antagligen mest för att det var rent kallvatten. 

Sabina höll först på att svimma, men efter mycket beröm så bestämde hon sig för att det var helt OK och det gick att spola hela henne. Såg  t o m ut som om hon tyckte det var rätt skönt ;-).

När vi ändå hade högtryckstvätten framsläpad så passade vi på att tvätta ett av höstens/vinterns täcken som är för tunga för att få in i tvättmaskinen. Först spolning av utsidan, det tog ett tag innan all lera var borta och under tiden hade Lexi jättekul med att jaga efter vattenstrålen.



Vände sedan på täcket och gjorde rent insidan. Skurade med såpa också för att få bort lite hudavlagringar. Nu hänger täcket på en ställning för att torka. Har ytterligare 2 vintertäcken som ska få genomgå samma procedur.

Nu var det dags för mat! Det vi hade kvar att göra idag var att olja in fönstrena som blivit skrapade på morgonen. Så maken fixade det medan jag lagade mat. Laxpasta stod på menyn och smakade alla tiders efter vårat slit. Dock hann inte maken olja klart för vad händer när han tog tag i penseln??? Jo, det börjar regna!!!!!!! Måste gå troll i detta med våra fönster. Här har det varit värmebölja i en vecka, men när man tar tag i penseln - ja då kommer regnet!! Så han fick vänta ett tag och målade senare på kvällen. Då hade jag även hunnit skrapa det fönster som var kvar.

Antagligen kommer det väl regna i morgon eftersom vi tänkte grundmåla då...

Nu har jag duschat av mig skiten efter att ha skurat stallet och skrapat fönster. Ska förpassa min slitna kropp till soffan en stund innan det är dags att slagga in.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0