15/11 Lördag - clinik i Strömsholm

Fixade snabbt klart stallet på fm eftersom jag skulle bort på em, ville hinna äta lite lunch innan jag skulle iväg. Under tiden som jag mockade så var det ett sabla liv i sadelkammaren och till sist så var jag tvungen att gå in och kolla vad tusen kattungarna  höll på med.

Om man säger så här... de var himla busiga. Alla 3 låg i diskhon och busade med varandra så mycket de orkade.

Syns det att det är 3 kattungar i detta virrvarr??



Nåja, idag hade jag inte tid att fastna och gulla med kissarna, får bli en annan dag ;-)

Fick i mig lite mat innan jag åkte in till stan. Blev upphämtad av Anna kl 11.30 vid Statoil och så for vi iväg till Strömholm. Först stannade vi vid butiken, Anna hittade ett par strumpor, medan jag höll hårt i plånboken. Ska ju till Globen om 2 veckor :-). Men mycket fint finns det i Strömsholmsbutiken.

Cliniken befann sig i Röda ridhuset, och det var rätt fullsatt. Leksands bröd var det som sponsrade cliniken så när vi gick in fick vi en påse med lite bröd och dricka.

Först ut var Kristian von Krusenstierna. Han pratade om vikten av att sitta rätt, renodla hjälperna osv. Det var en hoppryttare, Ann-Sofie Oscarsson, som red på en lånad  häst. En jättefin kuse som rörde sig jättefint. 



Sedan red Kristian sin egen häst Charlston och även här betonades vikten av sits och vara tydlig i sina hjälper och inte flaxa runt.

Åh, det såg så ENKELT ut när de red runt där nere i managen *suck*.

Sedan så var det paus och vi fick lite tilltugg i form att knäckebröd med lite olika röror på. Smaksens var det i alla fall. Jag lyckades ta mig fram till kaffekön, hade jag inte mycket för. Lagom när jag kom fram så var kaffet slut så det var bara att vända om och vänta på att det skulle komma nytt.

Det var ett avsnitt med kostföreläsning av en dietist, Marina Sjöberg, mycket prat om knäckebröd och banan som mellanmål. Överlag så äter hästfolk för lite och det är viktigt med energi osv. Jag som redan äter 5 ggr per dag, är medlem i Må Bra, och äter allsidig kost, lyssnade bara här med ett halvt öra. För mycket tjat om bananer... ;-)

Sedan höll Ann-Sofie Oscarsson en clinik i hoppning med lite olika ekipage. Det var skoj att kolla på, hoppryttare har ju ett litet annat tempo i galoppen när de rider om man jämför med dressyrryttare *fniss*. Också här mycket prat om sitsens inverkad och att renodla hjälperna. Även här jättefina hästar!

Ytterligare en paus och mer knäckemackor med röror på. Kostföreläsning del 2 i en kvart, fortfarande mycket prat om att knäckebröd och banener är bra mellanmål ;-)

Sedan var det dags för clinik med Magnus Gälelrdal, han red själv samtidigt som han höll cliniken. De fick träna på lydnad och att rida lite trixa hinder. Här var det också viktigt att hålla koll på kroppen och inte flaxa runt.



Sist men inte minst var det ett avslutningsnummer mellan de tre. En lite hopptävling. Hoppryttaren vann (så klart), 2:a var dressyrryttaren Kristian, och 3:a blev fälttävlansryttaren Magnus. Underhållande var den lilla tävlingen i alla fall :-)

Och icke att förglömma. När allt var slut så var det autografskrivning i managen. De 20 första som kom ner skulle även få kort och autograf från Marcus Beerbaum och Meredith Michaels-Beerbaum.

Vem gick inte iväg och ställde sig i kön för att hinna få med av de korten. Jo Lisbeth och Anna... bland alla barnen.... En liten flicka gjorde stora ögon och så kom kommentaren "ska ni också ha autografer??" - och det skulle vi *fniss*

När vi stod i kön så blev det ett litet uppvisningsnummer av Kristian på sin PRE-hingst, med personer på backen som höll i facklor, musik ur Fantomen på operan och nedsläckt i managen. Lite väl mörkt för man såg inte den mörkbruna hästen ;-)

Efter lite väntande fick vi komma ner i managen och vi fick våra autografer. Här är alla 3 med på bild och ser jätteglada ut :-)



Hade en mycket trevlig em. Alltid kul att komma ut lite och se duktiga ryttare och fina hästar. Man behöver inspiration så här i novembermörkret.

Var hemma igen vid 18.30 tiden - hur ridsugen som helst, men samtidigt jättetrött. Oktawia vilade ju igår så då behövde jag hitta på något med henne idag. Det blåste rätt bra och totalt kolsvart var det. Så jag fick faktiskt med maken till ridhuset utan allt för mycket protester :-). Tänkte släppa lös Oktawia i ridhuset och lösgaloppera damen. Ett rätt bra sätt att få lite hästen rastad.

När vi kom fram till ridhuset och jag precis lastat ur så kommer det 3 st ryttare som också skulle in i ridhuset. Bara att gilla läget och se det hela som ett bra tillfälle att miljöträna Oktawia. Hon är ju inte van att ha så mycket hästar omkring sig och hon tog det hela väldigt bra faktiskt. Hade inga problem att leda runt henne i ridhuset. Kunde hålla på med lite typ ledarskapsträning, att hon var tvungen att koncentrera sig på mig, hålla sig där jag placerade henne, stanna, backa, gå med "myrsteg". Funkade jättebra. Hon blev bara lite stressad och rädd när en av hästarna började sitt galoppjobb och kom lite nära bakifrån. Men inte alls något allvarligt och hon lugnande ner sig snabbt. Promenerade runt med henne i 30 min då var de andra klara och lämnade ridhuset. Då släppte jag lös Oktawia och hon fick springa lös. Hon började trava på en gång och så travade hon runt på fyrkantsspåret i ett bra och jämt tempo. Behövde bara lyfta ena armen för att få henne att byta varv. När jag sedan ville få henne i galopp så var det bara att säga "Gaaalopp" så fattade hon galopp. Det blev bara galopp i några varv sedan tyckte hon att det räckte. Eftersom hon hade skött sig så bra så tyckte jag att hon själv fick bestämma när hon kände sig färdigrastad. Efter galoppen så travade hon några varv sedan så bröt hon av till skritt och så skrittade hon på fyrkantsspåret, varv efter varv. Maken och jag stod i mitten och väntade. Till sist så tyckte damen att det räckte och hon kom fram till mig. Då hade hon varit lös i cirka 15 minuter. 

Snacka om att hästen vet vad hon ska göra och känner sig nöjd med det. Trodde hon skulle passa på och bralla och busa när hon släpptes lös, men icke. Rastade sig själv ;-). Om det är bra väder i morgon så kan jag nog rida ut utan att riskera livet ;-).

Det gick också jättebra att lasta. Ställde trailern en bit från stalldörren och hon klev på utan problem. Är riktigt nöjd med min lilla pålla idag :-)

Hemma igen vid 21-snåret, lagom att kolla på TV en stund. Snacka om att den här lördagen försvann ;-)

Men nu är det i alla fall dags för sängen för min del ;-)

/Lizzie 

Kommentarer
Postat av: Malin

Hade ju varit kul att vara där... Grannen åkte dit, själv låg jag hemma med dunderförkylning... :-( Hade inte åkt ändå, skulle ha jobbat hela helgen.

2008-11-16 @ 16:40:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0