16/11 Söndag - Sol! Ett tag i alla fall

Trodde knappt att det var sant! Vaknade av att SOLEN SKEN!!! :-O Det var så länge sedan att man knappt kom ihåg hur det är att vakna upp och det är vackert väder ;-)

Nåja, det är ju fortfarande  rätt varmt ute och alltså blött och lerigt. Oktawia fick ha täcke på sig, men Sabina som har 1 dm lång päls klarar sig bra utan täcke. Den lilla damen var dock tvungen att dyka ner i ett lerigt plätt så fort hon kom ut ur stallet. Och så så var hon jämngrå hela ponnyn ;-)

När jag var klar med mockning osv i stallet så for jag upp till Latorp och kollade på en kompis som var med i en dressyrtävling idag. Det var klubbens KM som hon deltog i. Det såg hur fint ut som helst och till nästa tävlingssäsong så får de ge sig ut och visa vad de kan :-D

Både Seniorer och juniorer tävlade samtidigt.

Hanna vann KM för ponny




Nadya vann KM för seniorer



Inte de bästa bilderna, men det är svårt att ta kort inne i ridhus...

Efter att stått i ett svinkallt ridhus en timme så for jag hemåt och fick äntligen tummen ur och planterade mina tulpanlökar jag köpt.

Väntar med spänning om det kommer komma så här fina tulpaner i vår :-)



Sedan fortsatt maken och jag med lite grovjobb... vår gata får hemska potthål, spelar ingen roll hur mycket vägen sladdas, potthålen kommer direkt. Nu fyllde vi genom hålen med det takpannekross vi hade kvar. Förhoppningsvis så håller stötdämparna på bilen nu ;-) och Oktawia tycker det är trevligare att åka i trailern när den inte guppar åt alla håll och kanter.

Lite senare på em så var det dags för Oktawias motion. När jag gick ut och hämtade pållarna i hagen så såg jag att marken i hagen har torkat upp riktigt bra. Gårdagens blåst och dagens sol har gjort sitt. Dock så började det regna lagom när jag skulle ut och jobba damen, men det gick snabbt över.

Det funkade i alla fall bra att longera i hagen. Oktawia har ju brodd på sig så hon fick bra fäste. Det var klafsigt på vissa ställen, men bästa ytan för longering ligger lite högre så det var riktigt bra underlag. Funkade t o m att träna på galoppen.

Otkawia skötte sig bra, vi tränade på övergångar skritt-trav och trav-galopp i cirka 20 min och sedan skritt jobb i 2 x 10 min. Galoppen var riktigt rund och fin idag och jag upptäckte att damen fått lite nya muskler på bakbenen :-). Arbetet gör nytta med andra ord ;-).

När vi var klara så började det bli mörkt, hade börjat blåsa rätt bra så pållarna fick stå kvar inne med sin em mat.

När jag var klar med pållarna så ägnande jag mig en stund åt kattungarna. Den lilla gråvita tjejen tycker det är väldigt mysigt att sitta på min pall framför elementent. Varmt och skönt kan jag tänka mig ;-)



Jag försökte ta lite kort på Nalle, så Nalles fanclub blir nöjda, dock var han inte riktigt med på noterna idag...



Han slapp bli jagad med kameran, utan jag passade på att fota de andra små liven istället...



För en gångs skull så var de stilla i korgen... ;-)

En stund senare var Nalle på bättre humör ;-)




När jag var klar i stallet och gosat klart med kissarna så var det dags att gå in och fixa lite käk. Vi lagade iordning en potatisgratäng - en lite nyttigare variant med buljong och mager ädelost, till detta serverades det rökt kalkon. Eftersom jag var helt utsvulten försvann maten i ett nafs, eller var det bara väldigt gott ;-).

Jag hann sedan jobba ett par timmar åt NRU, uppdaterade hemsidan med ett gäng nya konferenser.

När jag var klar med det jobbet så började jag med något helt annat. Dags för lite pyssel och jag började med ett halsband till. Fastnade helt i det och en timme senare så var det klart. Blev ett halsbland i ljusblått organzaband, blå pärlor och lite guldattiraljer.



Helt plötsligt var även denna dagen slut. Har precis varit ute och natta pållarna, snacka om att det var svinkallt  ute - och nu blåser det kallt som tusan *burr*. Nu kanske det äntligen är slut på detta evinnerliga regnandet ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nalles fanclub tackar o bugar - hur söööt är han inte?!!!

2008-11-16 @ 22:07:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0