19/11 Onsdag - Träning

Dags för träning för Åsa idag. Full fart hemåt efter jobbet alltså. Under tiden som maken lagade middag så var jag ute i stallet och fixade stallet. Blev lagom klar när maten var klar - perfekt tajming :-). Jag hann äta i lugn och ro innan det var dags att plocka in pållarna, och det var skönt. Inte så kul att åka i väg på träning stressad till max.

Oktawia var lugn att göra iordning trots att hon fattade att hon skulle in i den äckliga trailern. Det hade kommit ett tunt lager snö, men vi fick upp trailern utan problem.

Kl 19 började träningen och det gick bra från början. Oktawia var inte alls lika spänd som förra gången, kan ju bero på att vi var själva i ridhuset ;-)

Jobbade med form och takt, få damen att svara för innerskänkel. Fick till volterna riktigt bra idag. Oktawia vill ju gärna springa ifrån jobbet, och även om hon har mycket motor så måste jag ändå driva henne och bestämma takten i traven. Annars så far hon bara iväg och då blir det inte bra. Gjorde lite korta övningar i skänkelvikning också, undan för höger skänkel funka OK, men det är sämre bevänt undan för vänster skänkel, men det är ju mitt vänsterben och framför allt vänstra höften som är kass. Blir till att sitta mer på balansbollen och träna *suck*.

Mitt under ridpasset så kommer det in ett ekipage, jobbar Oktawia i trav och jag svimmar nästen :-O. Jag vet ju hur Oktawia har reagerat tidigare när det kommit in hästar i ridhuset - totalt flippat ur och stått på bakbenen. Vilket var det jag trodde skulle hända. Kunde knappt andas. Som tur fortsatt tränaren bara att tala om vad jag skulle göra, så jag kunde andas igen. Oktawia blev lite spänd, men det berodde ju på mig. I övrigt så fortsatt hon att jobba i traven och kunde slappna av fast det hade kommit in en främmande kuse i ridhuset - ett myckt stort framsteg för damen. Likaså klarade vi av att fortsätta jobba även när den främmande hästen började röra på sig ;-)

Oktawia jobbade på jättebra, samarbetsvillig idag också :-). Att jag höll på att kräkas av total utmattning när lektionen var slut är ju en annan sak. Den som påstår att det inte är jobbigt att rida - ni skulle bara veta!!! *pust*. Vadå dålig ridkondis *harkel*.

Är jättenöjd med dagens träning. Framför allt detta att det gick så bra att rida trots att det kom in en kuse under ridpasset och dessutom lämnade oss under ridpasset. Att hästen gick ut reagerade inte Oktawia på alls, hur skönt som helst då hon tidigare fick i det närmaste panikattacker när hästar gick ut ur ridhust. Nästa träningspass blir om 2 veckor. Det är så KUL :-D. Mål nr 1 - att kunda rida en programridning inom 1 år känns som ett realistiskt mål i nuläget :-).

Gick bra att lasta från stallet vid ridhuset, maken fick dock köra hem. Jag var så slut i benen efter lektionen så jag kunde inte köra. Snacka om att jag kommer att ha träningsvärk, om inte i morgon så i alla fall i övermorgon...

Eftersom vi tränade kl 19 så var vi hemma i vettig tid.  När jag var klar med Oktawia så fick sig Sabina en liten omgång med borsten. Hon hade fått på sig ett fleecetäcke vid intaget eftersom hon var totalt genomblöt. Nu var täcket blött och Sabina torr. Det syntes också att hon kan slappna av under tiden vi är borta med Sabina, för hon hade legat ner och sovit som en gris. Spån hela ena sidan av täcket ;-).

Nu är pållarna matade och nattade. Nu ska jag själv släpa mig in i duschen och sedan försöka ta mig upp till övervåningen där min säng väntar. Hur jag nu ska få mina ben att lyda uppför trappat!!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Visst är det kul med träningsvärk!!!!???? :-D

2008-11-19 @ 22:28:22
Postat av: minternet

He he he! Härligt att få svettas lite va? Vad duktiga ni är! :-)

2008-11-20 @ 09:05:24
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Det känns verkligen i kroppen idag att jag jobbade hårt i går. Träningsvärk i ländryggen som heter duga :-O.

2008-11-20 @ 10:15:34
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0