24/11 Måndag - snöoväder

Nu är vintern här på allvar! Snöat på tvären och blåst nordanvind *burr*. Oktawia fick behålla sitt stalltäcker under det fleecefodrade regntäcket i morse. Har glömt bort att impregnera Rambo vug-täcket, men två täcken funkar ju också.

Var ute en sväng på stan på fm eftersom jag gjorde ett ärende åt min ena chef. Snabbt avklarat som tur var för det var inge skönt att vara ute. Men fick luft fick jag en stund i alla fall :-).

När vi åkte hemåt så gick det sakta, stora vägen blir ju hal som såpa när det blåser och snöar. Det hade inte kommit mycket snö, utan det yrde mest omkring. Halt var det i alla fall. Hade tänkt åka iväg till ridhuset med Oktawia, men det var inte riktigt väglag för det. Inte värt att ge sig ut med häst och trailer när det blåser halv storm och är glashalt på vägen. Då får det faktiskt räcka med hagvistelse för damen. Ingen idé att riskera livet. I morgon kväll ska jag gå på en föreläsning på ÖFK, så på onsdag hoppas jag det är så pass bra väglag så det går att åka i väg med pållan till ridhuset.

När vi kom hem så var det två stycken pållar som gnäggade efterlängtat när jag klev ur bilen. Ja, ja det är ju inte så att det är matte de saknar så till den milda grad. Nä då - det var em-maten de var ute efter ;-). Men trevligt ändå att höra lite gnägg och hummande när man kommer hem :-).

När jag senare kom ut i stallet så var det full fart på kissarna. Lilla Silver lekta Tarzan och hängde i mina träns :-O. Tur att det snart är dags för kissarna att få nya mattar och hussar - snart river de min sadelkammare *fniss*

Jag tog in pållarna vid 19-snåret, då hade de varit ute i cirka 12 timmar och det räcker i blåsten. Oktawia stod och tryckte bakom en häck och ville gärna komma in. Idag var hon varm under täcket i alla fall. Sabina har ju tjock päls och den lilla damen går ju för tillfället under benämningen "Pälsbollen" ;-)



Sabina har cirka 1 dm tjock päls som står rakt ut när hon kommer in - hon fryser inte i första taget!


Idag kom jag ihåg att impregnera Rambotäcket så det kan Oktawia ha på sig i morgon. Tycker det är bättre att ha 1 täcke på i rätt tjocklek. Använder bara lager på lager i nödfall. Rambotäcket är bra för det är himla lätt också men varmt ändå.

Idag hade jag tid att gosa med kissarna. De är dock mest på bushumör ;-)


Men lilla söta Nalle kunde vara stilla ett par sekunder och posera :-)



Mor och dotter gillar att sitta på pallen framför elementet. Lika som bär :-)

 


Lilla Silver ville helst av allt sitta i mitt knä och var väldigt nyfiken på kameran ;-)




Och så en bild till Nalles fanclub - kan kissen poser eller vad?  ;-)



Vad har jag fått gjort mer idag - jo, jag har jobbat lite åt NRU, lagt upp lite notiser m.m. 1 timmes jobb blev de idag. För övrigt så har det blivit TV-tittande och eldat i kaminen. Väldigt skönt att få upp bra värme i kontoret och kök nu när nordanvinden tjuter runt knuten. Jag är fortfarande helt facinerad över att vi får varmt golv i köket när vi elda i kaminerna :-D.

Det var allt för idag - nu är det bara sängen som väntar.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nalle blir sötare för varje dag - systrarna med!

2008-11-24 @ 22:34:21
Postat av: Anonym

Nalle blir sötare för varje dag - systrarna med!

2008-11-24 @ 22:36:26
Postat av: Anonym

Nalle blir sötare för varje dag - systrarna med!

2008-11-24 @ 22:39:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0